עסקים - הדור הבא"לעולם לא נמציא סיפור - הקהל מזהה מהר מאד משהו מזויף"
עסקים - הדור הבא
"לעולם לא נמציא סיפור - הקהל מזהה מהר מאד משהו מזויף"
כך אמרה דניאלה צור, השותפה עם אחותה אלונה בבעלות על מותג האופנה סיסטרז, בפאנל בכנס "עסקים - הדור הבא" של כלכליסט בשיתוף ישראכרט; אלונה: "אופנה תמיד היתה האהבה שלנו, היה לנו עמוד אינסטגרם משותף שבו הראנו לוקים וזה הפך להיות מותג"
קהילות הן המנוע החדש של עסקים – הן מייצרות ערך, נאמנות וצמיחה אורגנית. בפאנל בנושא שנערך בכנס עסקים קטנים של העיתון כלכליסט וחברת ישראכרט שמענו איך בונים קהילה והאם זו לא רק מילת באזז ריקה מתוכן. את השיחה הינחתה סופי מלניק אמתי, סמנכ"לית שיווק גלובלית ומייסדת שותפה של פורום השיווק הגלובלי, G-CMO והשתתפו בו נועה רוזין, אשת תקשורת ויוצרת תוכן והאחיות דניאלה ואלונה צור, בעלות מותג האופנה סיסטרז.
במעבר לפלטפורמת המונים, איך את נוגעת באנשים?
נועה: "המעבר מהנחית תוכנית בוקר לא קרה ביום אחד. בכל הגיחות שלי לטלוויזיה בפינות קטנות אצל אורלי וגיא או גיא פינס, תמיד בניתי במקביל את ערוצי הסושיאל שלי. המעבר היה הדרגתי. השקעתי בערוצים האלה סיפור אחרי סיפור, עוקב אחרי עוקבת, וההבנה שהסיפור הוא המלך וצריך להיות בפרונט זה מה שמכווין אותי עד היום. לא כל הסיפורים עיניינו אותי, אבל הבנתי שאני רוצה להיות בעלת הבית, האמא והמפיקה של התוכן שלי, המנכ"לית של העסק שלי וזה מה שאני עושה היום, עם הרצאות של איך מספרים סיפור ואיך יוצרים את הדבר הזה".
כשקפצת לעצמאות כבר היתה לך את הקהילה שתמכה בך או עשית קפיצת ראש?
נועה: "זה היה תמיד לצד העבודה המסורתית והקהילה צמחה איתי. המעבר הזה נעשה בגלל שבניתי את הקהילה שלי עם השנים לאט לאט".
אלונה: "אני רוצה להגיד שבסוף כשיש לך את הדבר הזה, אתה לא צריך לשכנע אנשים שיגיעו. כולנו באנו לנועה כי ידענו שהיא הדבר האמיתי".
איך הפכתן את הסיפור האישי שלכן לנרטיב. יש חוט שני שעובר בנרטיב של המותג שלכן?
אלונה: "לא בחרנו שזה יהיה הסיפור, כי זה מי שאנחנו, שתי אחיות, עורכת דין ורואת חשבון, עם תשוקה גדולה לאופנה. אצלנו בבית שגדלנו בו הניחוח היה של אופנה. לא בחרנו שזה יהיה הטייטל, זה פשוט קרה והביא אלינו קהל שמצא עצמו איתנו דרך הסיפור או דרך המוצר עצמו".
דניאלה: "הקהל מזהה מאד מהר סיפור שהוא מזויף. אנחנו אף פעם לא מנסות להיות מה שאנחנו לא. לעולם לא נמציא סיפור. מה שקורה זה אנחנו".
איך זה קורה בפועל? איך זה התחיל?
דניאלה: "אני חושבת שתמיד ידענו שנרצה לעשות משהו בעצמנו, להיות עצמאיות. באנו מבית שכולם בו עצמאים וידענו שהפורטה שלנו זה אופנה".
אלונה: "הלכנו לתחומים של משפטים וראיית חשבון מתוך תשוקה אמיתית לתחומים הללו אבל אופנה תמיד היתה האהבה שלנו והיתה צומת דרכים שבה החלטנו שזה הרגע הנכון. היה לנו עמוד אינסטגרם משותף והראנו בו את הלוקים שלנו ומה אנחנו לובשות כשאנחנו הולכות למשרד. והיתה דרישה מהקהל המצומצם שהיה לנו אז, שנעשה משהו מעצמנו. וזה הפך להיות מותג. אבל קסם ההתחלה לעולם לא פג".
איך מספרים סיפור שהוא גם מחבר וגם מניע לפעולה?
נועה: "זה תמיד על הקהל, לדבר עליהם ואליהם ועל איך אני יכולה לתת ערך ליומיום שלהם. החיבור עם הקהל נעשה עם המצפן האישי שלי. הצוות הגרפי שלי יושב איתי ואנחנו בוחרים איך אנחנו מסמנים את התוכן השיווקי שאנחנו עושים. אני תמיד שואלת עצמי האם אני מכבדת את הצופה ומתייחסת אליו כאינטליגנט ובסופו של דבר שמה אותו במרכז ולא את המוצר. שם זה עובד כמו קסם כל פעם מחדש".
דיברתן על הדי.אן. איי שלכן. לפני שנה וחצי נכנס לסיסטרז שותף גדול - טרמינל איקס. איך שומרים על זהות עם כזה שותף משמעותי?
דניאלה: "בקלות רבה. נשארנו המנכ"ליות של החברה, הכל נשאר תחתינו, העיצוב, הספקים והתהליכים. לא שינינו שום דבר. היינו צריכות עזרה בלוגיסטיקה ושם נעשה השינוי והעזרה של טרמינל, אבל שום דבר חוץ מזה. הם רצו להשאיר אותנו כל הזמן בתמונה".
אלונה: "גם הם הבינו שאנחנו זה המוצר. זה הראש והתשוקה שלנו ואי אפשר להחליף די אן איי. כל הצדדים הבינו את זה ולכן לא היה שינוי גדול מהבחינה הזאת".
איך אתן מזהות סיפור שווה?
נועה: "תמיד כשאת רוצה לספר סיפור, קחי מרחק מהסיטואציה. ברגע שאת חוזרת הביתה ואת אומרת פגשתי את האדם הזה ומעלה על זה סטורי, ממרחק של זמן יש לזה אפקט יותר חזק מאשר אם עכשיו ארד מהבמה ואעלה את הסיפור. כשתופסים מרחק מהסיטואציה מגלים שיש לנו הרבה מה להגיד, ואם את יודעת לסדר את זה יפה במסכים שזה כבר מיומנות נוספת, זה תופס".
אבל יש קו דק שעובר בין שקיפות לחשיפת יתר.
אלונה: "זה עניין של אינטואיציה ונאמנות למי שאנחנו. אני לא זוכרת שהיה לנו רגע שהתלבטנו אם לשתף איזה סיפור".
דניאלה: "גם אין את המחשבה מה יהפוך לויראלי ומה לא יעבוד. זה חייב להיות אותנטי כי אם תעמוד כל הזמן מחשבה, אנשים מייד יזהו את זה. אנשים חכמים וחסרי סבלנות בעיקר בשנה האחרונה למשהו שהוא לא אמיתי".
מה הייתן עושות אחרת בתחילת הדרך?
אלונה: "בדיעבד, היינו מגדילות את הצוות מוקדם יותר. היינו המון זמן לבד, ארזנו, הלכנו למתפרות, ניהלנו את האתר והלוגיסטיקה. הכל היה עלינו הרבה זמן ואני מרגישה פיזית שאני עוד סוחבת את זה עלי, והיינו צריכות להביא מוקדם יותר אנשים שיעזרו לנו".
דניאלה : "גם להבין שהקמת עסק כרוכה בהמון קשיים ומי שלא משכיל להבין את זה יהיה לו קשה להתמודד עם היומיום. הרוב הוא בלת"ם אחד גדול ואם לא מבינים את זה סובלים".
נועה: "בתחום התקשורת שבו אני עוסקת, ברור מאליו שבתחילת הדרך לא משלמים כסף. התלהבתי שנתנו לי בהתחלה להיות כתבת וזה היה ללא עלות ואמרו לי יש תקציב ליום צילום. קיבלתי 100 שקלים באותו זמן ושמרתי את התלוש משכורת הזה עד היום, והוא מולי שלא אשכח מאיפה התחלתי. בדיעבד, בתחילת הדרך הייתי מבקשת שכר הרבה יותר מוקדם. הייתי כתבת וידאו כשעוד לא היה תפקיד כזה. זה הזמן לדרוש כסף כי את לא מגיעה בחינם. היום אני אומרת לאנשים שצריך לדעת את הגבול בשלב מוקדם יותר גם כאשה ואשת עסקים וגם להראות לסובבים אותך שזה לא בושה לדרוש כסף".
סופי: "גם אני עבדתי בתחילת הדרך במקאן בלי כסף ורק אמרתי תודה רבה שקיבלתם אותי לעבודה".
סופי מלניק אמתי היא המייסדת-השותפה של G-CMO, קהילת סמנכ"לי השיווק מהחברות הגלובליות המובילות בישראל. עם רקע כסמנכ"לית שיווק גלובלית באאוטבריין וטאבולה, מלניק אמתי הקימה ב-2017 קבוצת וואטסאפ שהתפתחה לפלטפורמת תוכן והכשרה מובילה בתחום שיווק ההייטק הלא צרכני.
G-CMO, הפועלת במודל Invitation Only, מפעילה כיום שלושה פורומים בישראל - רייז ונקסט, לצד שלוחה בניו יורק. הארגון מנהל תוכנית אקדמית להכשרת דור העתיד של מנהלי השיווק, ומפיק את פודקאסט Shout Out המשודר בכלכליסט, המציג סיפורי הצלחה מעולם השיווק והעסקים.
כמובילת דעה בתחום השיווק הגלובלי, מלניק אמתי יצרה פלטפורמת נטוורקינג המחברת בין בכירי השיווק בתעשייה. הפורום מספק במה לשיתוף ידע ודיונים בנושאי שיווק מתקדמים. לצד פעילותה המקצועית, סיפור התמודדותה עם מחלת הסרטן, במקביל להיותה אם לשלוש, משקף את מחויבותה ליצירת השפעה משמעותית בקהילת השיווק העולמית.