כנס שוק ההוןאייל בן סימון: "המוסדיים מייצרים תשואה לחוסכים לטווח ארוך - תוך הגברת התחרות וחיזוק המשק"
כנס שוק ההון
אייל בן סימון: "המוסדיים מייצרים תשואה לחוסכים לטווח ארוך - תוך הגברת התחרות וחיזוק המשק"
מנכ"ל הפניקס אמר את הדברים בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות. לדבריו: "המוסדיים צריכים להיכנס לענף האשראי הצרכני ולעשות בו מהפכה כפי שעשו באשראי התאגידי. בנוסף, אנחנו צריכים להיות מעורבים יותר במימון תשתיות לאומיות"
"האחריות שלנו לכסף של החוסכים מצד אחד ולמשק הישראלי כולו מצד שני, הם נטל אבל גם מקור הכוח שלנו. יש עלינו המון מגבלות, אבל יש לנו גם המון חופש – להשפיע ולשנות. הכסף הוא מכשיר אדיר לשנות את המשק בישראל. אנחנו (כמוסדיים) משקיעים פיננסיים, לא ריאליים, אנחנו לא מבינים בניהול חברות ולא מתיימרים לנהל אותן. בסוף, אנחנו מתווכים בין כסף ארוך טווח לצמיחה במשק", כך הסביר היום מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות לשנת 2022.
על פי בן סימון הכסף של המוסדיים בחברות משפר את הממשל התאגידי בהן, שיפור שבתורו מביא לעלייה בפריון של החברה לאורך זמן. להשקפת מנכ"ל הפניקס, כשמסתכלים על המהלך הזה באופן כלל משקי, ניתן לקבוע שהכניסה של המוסדיים כמתווך יעיל שיפרה את תפקוד החברות והמשק בישראל.
האיזון הקיים היום בין המוסדיים, המשק והחוסכים נבנה בעשרים השנים האחרונות לאחר מספר רפורמות נועזות של משרד האוצר, כאשר הבולטת בהן היא רפורמת בכר שהפרידה את קופות הגמל מהבנקים והעבירה אותן לניהול בבתי ההשקעות. על פי בן סימון, תוצאות שלוש הרפורמות הביאה לשוק פנסיוני פורח עם התערבות ממשלתית נמוכה, שוק האשראי מפותח יותר ודמי הניהול נמוכים יותר עבור הלקוחות.
בן סימון הסביר כי "לפני 20 שנים הדרכים היחידות לקבל אשראי הייתה דרך הבנקים, ממשלה או דוד עשיר מאמריקה. מאז השוק התפתח. בעיקר אשראי לתאגידים ופיתוח חוב סחיר, כאשר ב-2018 האשראי לתאגידים רובו ניתן מחוץ לבנק".
בן סימון מכהן כמנכ"ל הפניקס מאז 2019. תחת הנהלתו הפכה הפניקס לחברת הביטוח הגדולה בענף עם נכסים מנוהלים בהיקף של 369 מיליארד שקל. לדבריו "אני רוצה להבין מה המשק עשה טוב ולהמשיך לייצר שינוי בתחרות, בתשואה ובכיס של החסכן. המוסדיים צריכים להיכנס לענף האשראי הצרכני ולעשות בו מהפכה כפי שעשו באשראי התאגידי. בנוסף, אנחנו צריכים להיות מעורבים יותר במימון תשתיות לאומיות. כגופים שמתסכלים לטווח ארוך, אין מיזמים טובים יותר להשקעה כמו דיור בר השגה, התפלת מים, אנרגיה וטכנולוגיה".