ועידת לונדון"חברות עם 50 מיליון דולר הכנסות בשנה יכולות להיסחר כאן ולקבל תשומת לב ממשקיעים"
ועידת לונדון
"חברות עם 50 מיליון דולר הכנסות בשנה יכולות להיסחר כאן ולקבל תשומת לב ממשקיעים"
ג'וליה הוגט, מנכ"לית בורסת לונדון שוחחה עם ירדן רוז'נסקי מכלכליסט בוועידת Mind The Tech London 2024 של כלכליסט ובנק לאומי. לדבריה, "המחשבה שמנחה אותנו היא לא מה נעשה בשוק ההון ובבורסות אלא מה צריך לעשות כדי למשוך חברות ובעיקר את החברות החדשות והטכנולוגיות"
"הבורסה בלונדון נוחה, יש לנו גם חברות וגם אנשים שרוצים להשקיע בהן, יש הון זמין. דווקא בהקשר הישראלי מאוד חשוב לנו להתייצב ולשחק תפקיד. אני בעצמי באה מעולם הפינטק ומאוד מודעת לחשיבות ההון לחברות אלה", כך אמרה ג'וליה הוגט, מנכ"לית בורסת לונדון בוועידת Mind The Tech London 2024 של כלכליסט ולאומי כשנשאלה על ידי ירדן רוז'נסקי, עורך שוק ההון בכלכליסט, על הבורסה בלונדון והקשר לישראל ולמגזר הטכנולוגיה.
לדבריה, "אנחנו הגדולים ביותר באירופה, פי שלושה אחרי השוק השני בגודלו באירופה. אנחנו נותנים גישה למוסדיים באירופה במרחק של חמש שעות טיסה ויכול להמשיך לנהל אותה".
עוד אמרה הוגט, "אם אתה יוניקורן ישראלי אתה יכול להיכנס למדד פוטסי 250 וזה קשה בניו יורק. אנחנו רואים מספר הולך ועולה של חברות טק בבורסת לונדון. חברות עם 50 מיליון דולר הכנסות בשנה יכולות להיסחר כאן ולקבל תשומת לב ממשקיעים״.
מהם הצעדים שאתם נוקטים כדי לפתח את הטק בבורסה ובכלכלה?
"עשינו רפורמה מאוד שאפתנית בשוק ההון ונוקטים בלא מעט צעדים לקידומה. מה שניכר בכמה מדדים כמו צמיחת ההון המוסדי השנייה בגודלה בעולם. לראייה 49% מהחברות שהונפקו בבורסת לונדון בחמש השנים האחרונות עשו גיוסי המשך. בנאסד״ק האחוזים נמוכים משמעותית.
"זה אומר שחברות גם צומחות וגם יש להן גישה להון. הרפורמה נועדה לזרז עוד יותראת גיוסי ההמשך. זה מאוד מותאם לחברות טק שצומחות ומתפתחות מהר וזקוקות להון.
"דבר נוסף הוא שאנחנו נהיה המדינה הראשונה בעולם שתאפשר שילוב בין השוק הציבורי לפרטי וזה יהיה מפוקח רגולטורית. לחברות טק קשה לקבל גישה להון כשהן פרטיות וזקוקות להון. אנחנו מייצרים שוק 'קרוס אובר' (מעורב) שיאפשר לסחור במניות בחברות פרטיות ולאפשר למוסדיים להשקיע בהן מבלי שיונפקו. לחברות תהיה גישה לנזילות במהירות מבלי הצורך להנפיק בהכרח.
"המחשבה שמנחה אותנו היא לא מה תמיד נעשה בשוק ההון ובבורסות אלא מה צריך לעשות כדי למשוך את החברות ובעיקר את החברות החדשות והטכנולוגיות".
ובכל זאת לעתים קרובות, בעיקר עבור חברות הייטק, קל יותר להישאר פרטית, וכולם אוהבים להנפיק בסביבת מאקרו טובה ובתקופות הפחות טובות קשה.
"זה נכון שיש יותר בעלי מניות כשאתה הופך לציבורי, אבל מה שאנחנו רואים הוא שבריטניה היא מקום שבו חברות מקבלות גישה מתמשכת להון. אפילו בקורונה, בתחילת המגיפה איפשרנו לגייס הון חוזר במהירות. זו המחשה איך השוק משרת את החברות. דבר נוסף לגבי בורסת לונדון ומדד פוטסי, אצלנו 36% מהחברות הן בינלאומיות ו-60% מהמשקיעים הם בינלאומיים. כך שמקבלים את הפיזור של הנוכחות הבינלאומית".
כשחברת הייטק ישראלית חושבת על הנפקה היא חושבת קודם כל על נאסד״ק, יש להם מקום בבורסת לונדון? לא כולן חדי קרן ולא כולן גדולות
"זה בדיוק היתרון של בריטניה, יש לנו את בורסת aim , השוק הגדול ביותר שמיועד בהגדרה לחברות צמיחה וגם שם מקבלים תשומת לב ממשקיעים. אצלנו נכנסים למדד כי יש גם פוטסי 100 וגם פוטסי 250. בארה״ב אתה יכול להיות חברה גדולה מאוד ועדיין לא להיות במדדים. לגבי החברות הישראליות ספציפית למרות ריבוי המשקיעים הבינלאומיים שהזכרתי, חצי מהמשקיעים הם דווקא מוסדיים בריטיים וזה גם מלמד על רמת האמון והתאבון״.
חמש שנים קדימה , נראה יותר חברות ישראליות בלונדון?
״יש לנו צוות בישראל כבר הרבה זמן ושם תמיד היה אחד מאיזורי המיקוד שלנו. אני בטוחה שיהיו יותר חברות ישראליות בעתיד בלונדון. אנחנו מיישמים הרבה מאוד חדשנות כדי לממש את המטרה הזאת" .