סגור
כנס ה חלל 2024 בריין ספייס Brain Space 2
ביתן פורום החלל הישראלי בכנס החלל (צילום: ליאן ר.ס)

כנס החלל
"הנטוורק קריטי, במיוחד בתחום החלל"

פורום החלל הישראלי מספק לחברות ישראליות פלטפורמה חיונית להרחבת שיתופי פעולה בינלאומיים ולהשתלבות בפרויקטים גלובליים

תעשיית החלל מציבה אתגרים רבים, במיוחד לחברות קטנות וסטארט־אפים המעוניינים להשתלב בשוק התחרותי. פורום החלל הישראלי הפך למוקד חשוב המחבר בין חברות ישראליות לשחקנים בינלאומיים, ומספק להן את הכלים והפלטפורמות לבניית קשרים ושיתופי פעולה. עבור חברות כמו NSLComm, SIM.SPACE ו־brain.space, הפורום מהווה קרש קפיצה המאפשר להן להתרחב לשווקים חדשים, להשתלב בפרויקטים גלובליים ולבסס את מעמדן בתעשייה.

"הנטוורק בתעשיית ההייטק הוא קריטי, במיוחד בתחום כמו החלל", אומר אסף לוין, מנכ"ל SIM.SPACE, המתמחה בסימולציות, מעבדות היברידיות ותיאומים דיגיטליים לתעשיית החלל. "תחום החלל הוא כל כך גדול שיש יחסית מעט חברות, אז אין באמת תחרות, כולנו עוזרים אחד לשני".
גם אפי קסנטיני, מנכ"ל NSLComm, התייחס לחשיבות של פורום החלל הישראלי בתמיכה בחברות קטנות. "הפורום מהווה פלטפורמה חיונית לחברות קטנות כמונו, שלא תמיד יש להן מחלקת פיתוח עסקי רחבה", אמר. "באמצעות הפורום, אנחנו מצליחים להגיע לחברות וארגונים בינלאומיים וליצור חיבורים חשובים בתעשייה. הפורום עוזר להרחיב את האקוסיסטם שבו אנחנו פועלים, ולהציג את הטכנולוגיות שלנו לשחקנים מרכזיים בתעשיית החלל הבינלאומית".
לדברי יאיר לוי, מייסד־שותף ומנכ"ל חברת brain.space, פורום החלל הישראלי היה גורם מפתח בחשיפת החברה לגורמים בינלאומיים כמו נאס"א, והפך לשותף מרכזי בהצלחתה של החברה מאז משימת רקיע. המטרה בהשתתפות בכנס, לדבריו, היא להרחיב את שיתוף הפעולה עם גורמי מחקר בתחום החלל והביטחון, כמו גם לחשוף את brain.space לחברות בינלאומיות נוספות, מתוך כוונה למנף את הצלחתה בשוק הישראלי גם בחו"ל.
חברת brain.space מתמחה באיסוף דאטה מהמוח ומהגוף, ויודעת לכמת מצבים מנטליים וקוגניטיביים של המשתמשים. במשימת רקיע, בה השתתף צוות החברה, נערך ניסוי ייחודי בו הוכחה יכולתה של הפלטפורמה לכמת מצבים מנטליים וקוגניטיביים של אסטרונאוטים בתנאי חלל. באמצעות הקסדה שפיתחה החברה ניתן למדוד ירידות ביכולות קוגניטיביות ומנטליות, ולהתריע על מצבים העלולים לפגוע בתפקוד האסטרונאוטים במשימות ממושכות. שלוש החברות השתתפו בביתן של פורום החלל הישראלי שהציג לראשונה בכנס חלל עולמי את פעילות תעשיית החלל הישראלית, ומשתתפות בו חברות ישראליות גדולות כמו אלביט מערכות ורפאל.
כמו כן, הביתן הישראלי כלל גם מיזמים וסטארטאפים בהם יש רכיב של מימון ממשלתי על ידי סוכנות החלל ומשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה ופרויקטים חינוכיים, ביניהם: חברת סטמרד, ספייס איי אל, אולטרסט ועוד.
תא"ל מיל' אורי אורון, מנהל סוכנות החלל הישראלית, מסר כי הביתן מדגיש הן את החיבור הקיים באקו-סיסטם הישראלי, והן את הפוטנציאל למימוש תחום החלל כמנוע צמיחה לכלכלת ולחברת ישראל.