סגור

TECH TLV
"יש לנו מדפסות תעשייתיות גדולות שמייצרות בשר מודפס מהצומח"

אשחר בן שטרית, מייסד משותף ומנכ"ל Redefine Meat שמפתחת מוצרים מהצומח: "אי אפשר לתת למי שאכל בשר תחליף שלא דומה למקור. התפיסה שלנו היא להעביר את ייצור הבשר מתעשיית הפרות לתעשייה שמבוססת על חומרי גלם בני קיימא, אבל לא לשנות שום דבר חוץ מזה"


כנס TECHTLV - אשחר בן שטרית
(סיני דודפור )

"בשר זו אחת התעשיות הכי גדולות. בשר זה דרך טובה לאכול חלבון. חברות המזון הכי גדולות בעולם הן חברות בשר. אנחנו בונים חברת בשר, לא חברה שעוזרת להתמודד עם בעיות אקלים. אנחנו מתמודדים עם בקר כי זה הכי קשה והכי מזהם", כך אמר אשחר בן שטרית, מייסד משותף ומנכ"ל Redefine Meat בכנס TECH TLV. "אנחנו מפתחים בשר עבור אנשים שאוכלים בשר אבל רוצים לצרוך פחות בשר. האתגר הוא לא לפתח בשר לטבעונים וצמחונים, כי הם יודעים מה זה בשר. אי אפשר לתת למי שאכל בשר תחליף שלא דומה למקור".


לדבריו, "העבודה שלנו חשובה בגלל נושא הפרות. התעשייה היחידה שאפשר להסתכל עליה ולהגיד פה יש בעיה זה תעשיית הפרות למאכל. יש מיליארד פרות שמגודלות רק עבור בקר. הן צורכות יותר מים ואוכל מכל בני האדם שחיים היום. התפיסה שלנו היא להעביר את ייצור הבשר מתעשיית הפרות לתעשייה שמבוססת על חומרי גלם בני קיימא, אבל לא לשנות שום דבר חוץ מזה. לפני חודשיים השקנו סדרת מוצרים מהצומח שזמינים למעלה מ-100 מסעדות בישראל ועוד חודש נשיק סדרה נוספת של מוצרים שתהיה סדרה שמדמה נתחים של סטייק ואנטריקוט. אנו מסתכלים על בשר כמטריצה מורכבת. אנו מפתחים את אותן אבני בנין במעבדה מחומרים צמחיים".
1 צפייה בגלריה
אשחר בן שטרית מייסד משותף ומנכ"ל  Redefine Meat
אשחר בן שטרית מייסד משותף ומנכ"ל  Redefine Meat
אשחר בן שטרית. "יש מיליארד פרות שמגודלות רק עבור בקר. הן צורכות יותר מים ואוכל מכל בני האדם שחיים היום"
(צילום: אוראל כהן)
"בהרבה מסעדות שמזוהות עם בשר תראו קטגוריה שנקראת 'בשר חדש' שזה תחליף בשר מחומרים צמחיים. יש לנו מדפסות תעשייתיות גדולות שמייצרות בשר מודפס מהצומח. המטרה היא שכל קילו של בשר יחליף בשר מהחי. כל שלושה חודשים אנו משיקים גרסה מחודשת של מוצרים שלנו ושואפים להשתפר ולפתח כל מוצר שאפשר לייצר מחיות".