ועידת הנדל"ןיו"ר ישראל קנדה אסי טוכמאייר: "נקים את העיר הוורטיקאלית החכמה בעולם"
ועידת הנדל"ן
יו"ר ישראל קנדה אסי טוכמאייר: "נקים את העיר הוורטיקאלית החכמה בעולם"
טוכמאייר אמר בכנס בכירי הנדל"ן של כלכליסט ובנק הפועלים, כי לישראל קנדה יש תוכנית שאפתנית לשלב את פעילות הפרופטק החדשנית שלה בפרויקט משולש הבורסה ברמת גן שהיא מקימה. "כשנאנחנו מתכננים אנחנו צריכים לחשוב על הצעירים - איך עושים שהבית יהיה חכם", הוסיף
יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוצה גם לקחת חלק בענף ההייטק הלוהט. אסי טוכמאייר, יו"ר ואחד משני בעלי השליטה בחברה חשף היום (ג') בכנס בכירי הנדל"ן של כלכליסט ובנק הפועלים, את פעילות הפרופטק של החברה, ואת פעילות קרן השקעות בטכנולוגיה בשם ICT שהוקמה לשם כך. לישראל קנדה יש תוכנית שאפתנית לשלב את פעילות הפרופטק החדשנית שלה בפרויקט משולש הבורסה ברמת גן שהיא מקימה.
מאחורי קרן ICT עומדים אסף טוכמאייר וברק רוזן הבעלים של חברת ישראל-קנדה, ומאיה גורן-בר מנהלת קרן ההשקעות הטכנולוגית של ישראל-קנדה. הקרן הוקמה מתוך רצון להוביל שינוי בעולם הנדל״ן המסורתי, כשקרן פורמלית להשקעה בסטארט-אפים בתחום מאיצה את החדשנות בענף ומאפשרת להטמיע טכנולוגיות אלה בפרויקטים שונים בארץ ובחו״ל.
"אנחנו בונים עשרות פרויקטים, בהם כמה מאתגרים עבור מיקרוסופט, וויקס ופרוייקטי מיד טאון בתל אביב", אמר טוכמאייר לנוכחים. "בשנים האחרונות הדבר שהכי בוער בי זו הטכנולוגיה שעדיין לא תפסה באמת בעולם הנדל"ן. אין תעשייה גדולה מזו בעולם ואנחנו (בנדל"ן) עדיין לא שם. ב-15 השנים האחרונות עברנו מטלפון שרק צלצל והיום הוא החיים שלנו עם המצלמה, היומן והרשתות החברתיות. גם בתחום הרכב בתוך שנתיים-שלוש המכוניות יהיו חשמליות והצעירים לא יבינו למה הן היו פעם עם שמן ופיח".
"אז איך ייראו הבניינים של עוד 6-7 שנים? היום כשנאנחנו מתכננים אנחנו צריכים לחשוב על הצעירים - איך עושים שהבית יהיה חכם. כיום מה זה בית חכם? מי שיש לו חשמל שנדלק או נכבה הוא אומר שיש לו בית חכם, אבל זה שטויות. יש לנו פרויקט גדול שכדי להמחיש הוא בגודל של מרכז העיר מילאנו באיטליה. על מגרש בגודל של פחות מ-10 דונם, אנחנו בונים 312 אלף מ"ר (כמו מרכז מילאנו). אנחנו רוצים לצמצם את הכל למגרש ולהקים עיר ורטיקאלית באוויר".
"אנחנו נקים את הפרויקט עם שימושים מעורבים. לקחנו את הפרויקט ועשינו תחרות אדריכלים בינלאומית. זה הולך להיות מתחם עם 40 אלף מבקרים ביום, שיתנשא לגובה של 450 מטר, עם פארק של 4,000 מ"ר על הגג. מדובר בפרויקט בשווי של 2 מיליארד דולר, שלתוכו ייכנסו יותר ממיליון מבקרים ביום. יהיו בו 200 אלף שטחי משרדים, 24 אלף מ"ר של שטחי מוסדות חינוך ותרבות. 10 אלפי מ"ר מסחר ומלונאות ו-800 דירות".
טוכמאייר ציין כי בישראל קנדה "משקיעים מזה מספר שנים בחברות הטכנולוגיה. רצינו לקחת את כל הטכנולוגיות ולהביא אותן למקום אחד. נקים את העיר הוורטיקאלית החכמה בעולם. זה מתחיל באופטימזציה של אדריכלות באמצעות המחשב. בנייה חכמה ((BIM שנעשית היום בתלת מימד. הפיקוח נעזר בצילום ובסנסורים ששולחים את המידע לחדר הבקרה. המפקח מקבל היום דיווח אונליין".
"הבניין החכם מבוסס דאטה שבודק איך אנחנו מתנהגים. יהיו בו מעליות מתוחכמות, ומהרגע שנכנסים לחניה יהיה זיהוי רכב וזיהוי פנים. המזגן יידע לחכות לך בטמפרטורה שתרצה, בלי מגע יד אדם. הכל עובר למרכז בקרה חכם אחד בבניין, והבניין כל הזמן חכם. לא צריך יותר מפתחות, ואם רוצים – הכל בשליטה מרחוק באפליקציה. המטרה להרגיש בכל מקום שהבניין חי כמו עיר, הוא לא רק אבן, אלא יש לו גם נשמה. תהיה בבניין מערכת אגירת מים סגורה, כשהכל לא מבוזבז. יהיו מערכות טיהור אוויר שידאגו לסירקולציה כל הזמן. וגם יהיו רובוטים שיקבלו מרחפנים, את המשלוחים, למשל של האוכל בצהריים, וידעו להביא את החבילה עד אליך. זה מה שאנחנו עושים בישראל קנדה וב-ICT. אנחנו מתרגשים להפוך את ישראל לבירת פרופטק עולמית".