ועידת לונדון ״ישראל מצטיינת במיוחד ביישומים מעשיים של בינה מלאכותית״
ועידת לונדון
״ישראל מצטיינת במיוחד ביישומים מעשיים של בינה מלאכותית״
אנדריי בראסובנו שותף בקרן ההון Accel אמר בוועידת Mind The Tech London 2024 של כלכליסט ובנק לאומי אמר כי הוא מאמין שהשילוב של כישרון טכני, יזמות נועזת, וניסיון בבניית חברות גלובליות יוביל ליצירת עוד חברות יוניקורן ומובילות שוק עולמיות מישראל. ״הידע והניסיון הישראלי יכולים להוביל לפריצות דרך משמעותיות"
״בעוד שהחדשנות במודלים הבסיסיים של AI מגיעה בעיקר מארה"ב ואירופה, מדינת ישראל מצטיינת במיוחד ביישומים מעשיים של בינה מלאכותית״, כך אומר אנדריי בראסובנו שותף ב- Accel בשיחה עם ירדן רוז׳נסקי מכלכליסט בוועידת Mind The Tech London 2024 של כלכליסט ובנק לאומי. לדברי בראסובנו, כי היזמים הישראלים ממשיכים להוכיח יכולת גבוהה בתרגום מחקר למוצרים ממשיים ובמכירתם של המוצרים ובהמשך גם של החברות. ״אנו רואים יישומי AI טובים מאוד ואפילו מרגשים בתחומים כמו שירותים פיננסיים, כלי פיתוח, ושיפור תהליכי מכירות ותפעול״, אמר.
תוכל להסביר לנו מהי Axel וכיצד היא קשורה לישראל?
״אקסל היא קרן הון סיכון גלובלית שתומכת ביותר מ-200 חברות שונות ב-60 ערים באירופה ובישראל. הקרן שלנו נוסדה לפני 40 שנה בקמפוס של סטנפורד בפאלו אלטו שבקליפורניה. מאז, כבר 24 שנים הקרן פועלת מלונדון, משם היא מכסה את אירופה וישראל. הקרן הייתה מהמאמינות המוקדמות ביותר בפוטנציאל הסביבה העסקית של מדינת ישראל״.
במה מתמקדת אקסל בהשקעותיה בישראל?
"קרן אקסל מחפשת להשקיע חברות מובילות, במיוחד לאור החוזק הטכנולוגי הברור של ישראל. תחום הסייבר הוא נקודת מיקוד משמעותית שלנו – כאשר מתוך 40 חברות הסייבר בפורטפוליו הגלובלי של הקרן, הרוב מגיעות ממדינת ישראל. היתרון של היזמים הישראלים שעברו את תוכניות היחידות הטכנולוגיות בצבא הוא שהן מעניקות להם לא רק הכשרה טכנית אלא גם קשרים ומנטורינג חשובים".
מהן המגמות המעניינות שאתם רואים באקוסיסטם הישראלי?
״דבר ראשון מחזור כישרונות - עובדים בכירים מחברות מובילות שהופכים ליזמים בעצמם. בנוסף אני מזהה גם יזמים סדרתיים - במיוחד בתחום הסייבר, שמקימים חברות גדולות יותר לאחר מכירת החברות הקודמות שלהם. לבסוף אני גם מזהה חוסן גובר של האקוסיסטם. מעבר לתחום של הסייבר, ששם החוסן ברור, יש צמיחה משמעותית גם בתחומי הפינטק והקריפטו".
כיצד השפיעה המלחמה על פעילותכם בישראל?
״הקרן נשארה תומכת ומבינה את המצב המורכב. והוא אכן מורכב. ראוי לציין את החוסן והתשוקה של היזמים הישראלים בפני האתגרים. למרות השינויים, החברות ממשיכות להתמקד בצמיחה, ויזמים חדשים ממשיכים להקים חברות. וזה דבר מבורך מאוד. אקסל המשיכה להשקיע גם לאחר פרוץ המלחמה. העובדה שלרבות מהחברות יש פיתוח בישראל ופעילות מכירות בארה"ב, תרמה ליציבות יחסית בצד המכירות״.
מהם האתגרים הייחודיים של ישראל מבחינת הסביבה העסקית?
״לעיתים יש עודף של טאלנט טכני מעולה, אך חסר בכישרונות בתחום הגו-טו-מרקט (מונח המתאר את אסטרטגיית השיווק והחדירה לשוק של חברה בנוגע למוצר אותו היא מתכוונת למכור ללקוחות, ש״ס). בנוסף ישנו מחסור יחסי בניסיון מסחרי בקרב היזמים, בחלקו בשל המודל של מטה כפול (ישראל-ארה"ב)".
היכן לדעתך האקוסיסטם הישראלי יכול להשתפר?
״אני מאמין שהסיפור של האקוסיסטם הישראלי רק מתחיל להיכתב. אני מרגיש מעודד מהמשך המסורת של דורות של יזמים המרימים את הרף לדורות הבאים. החשיבות של המיקוד הגלובלי היא מהיום הראשון, תכונה שתמיד הייתה יתרון של החברות הישראליות. אני מקווה לראות את הרף ממשיך לעלות בכל הנוגע לגודל וההשפעה של החברות היוצאות מישראל".
בראסובנו צופה המשך צמיחה וחדשנות, במיוחד בתחומים כמו בינה מלאכותית גנרטיבית, סייבר מתקדם, ופינטק. הוא מאמין שהשילוב של כישרון טכני, יזמות נועזת, וניסיון גובר בבניית חברות גלובליות יוביל ליצירת עוד חברות "יוניקורן" ומובילות שוק עולמיות מישראל. ״אני רואה את הפוטנציאל הגובר בתחום הקלינטק - בו הידע והניסיון הישראלי יכול להוביל לפריצות דרך משמעותיות ולהמשך ההצלחות שכבר יש להייטק הישראלי בתחום״.