ועידת לונדון"אנחנו חייבים להיות בצד הנכון של ההיסטוריה"
ועידת לונדון
"אנחנו חייבים להיות בצד הנכון של ההיסטוריה"
כך אמר נדב צפריר, שותף מנהל ב־Team8, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערכת בלונדון. מיקי בודאי, מייסד ומנכ"ל Transmit Security: "הייתי בשלושה משברים גדולים, ורואים שהונאות וזיופים עולים עכשיו משמעותית"
"לסערה הפיננסית סביבנו יש השפעה על עולם הסייבר", אמר נדב צפריר, שותף מנהל ב־Team8, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערכת בלונדון. צפריר השתתף בפאנל בנושא סייבר אותו הנחה ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף מייסד חברת ניהול משברי הסייבר Cytactic, ובו השתתפו גם מיקי בודאי, מייסד ומנכ"ל Transmit Security, ואיל אפרת, דירקטור בגראז׳.
לדברי צפריר, "בעבר בא אלי מנהל אבטחת מידע, הראה את הבעיה ופתרנו אותה, היום יש הרבה יותר פשעי סייבר. במלחמה באוקראינה ראינו בפעם הראשונה ממש מלחמת סייבר. יש הרבה יותר סייבר של ממשלות. אנחנו נמצאים בעידן מאוד חשוב, ויש לו פוטנציאל לשנות את האסימטריה בין תוקפים למגנים. ה־AI אולי יאפשר לנו לשנות את המשוואה, אבל הוא יהיה גם בידי התוקפים, ונראה תקיפות מתוחכמות יותר". את הפאנל הנחה ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף מייסד בחברת Cytactic, והשתתפו בו, לצד צפריר גם מיקי בודאי, מייסד ומנכ"ל Transmit Security, ואיל אפרת, דירקטור בגראז׳.
אנחנו משקיעים הרבה יותר בסייבר ובמקביל הרבה יותר פגיעים, מה שבור בתעשייה הזאת?
בודאי: "סייבר היא תעשייה של טלאים, והסיבה לכך פשוטה. אתה צריך עסק שייפגע ועל העסק צריך להגן כי יש לך מה להפסיד וסייבר בא שני או שלישי בסדר עדיפויות. אם אתה ממוקד בבניית עסק, אינך חושב על התאמתו לעולם הסייבר. אתה רוצה להגיע אל העולם מהר מאוד, וזו הבעיה הגדולה שתהיה לנו בעתיד גם עם סייבר. מה שאני מציע לעסקים זה מהתחלה לבנות עסק על פלטפורמות מוגנות. במשפחה שלי אני מבקש מכולם לעבוד עם אייפון, כי מערכת האבטחה שלהם טובה וכל אפליקציה שם מאובטחת הרבה יותר מאנדרואיד ואינה דורשת מאמץ מהמפתח. אותו דבר מה שאנחנו עושים עם זהויות. אנחנו בונים לעסקים פלטפורמה מוגנת וזהויות מוגנות".
"הגראז׳", סיפר אפרת, "הוקם בשיתוף פעולה הדוק עם בנק לאומי ועם וואלי נשיונל בנק בדיוק כדי לייצר פלטפורמה שתאפשר לחברות פינטק, AI וסייבר לבנות מהר מוצר בבטא־סייט נגיש וקרוב לבית, עם נגישות ייחודית לדאטא של לאומי, ומשם לצמוח מהר לתוך השוק האמריקאי דרך ואלי נשיונל בנק. הכול נהיה דיגיטלי. גם בבנקים הדבר שאנחנו מחפשים הוא תשתיות ענן מאובטחות וזהויות וג'נרטיב AI ומחפשים פתרונות מתקדמים להגנה מפני מתקפות פישינג".
מה העתיד טומן לגבי יכולות תגובה וניהול של משבר ואירוע בתחום הסייבר?
"זו תקופה קריטית בהיסטוריה לא רק של סייבר, ונראה כי כל מה קורה בכל אספקט של חיינו מואץ. אנחנו נראה טכנולוגיה שמאיצה הרבה יותר. יש לנו ענן 5G ו־AI שישפיעו על חיינו ויאיצו - ולא רק בסייבר, גם בתחומי בריאות, פינטק, קליימטק ואחרים. אני חושב שישראל ממוקמת מעולה בשביל להיות מקום גלובלי מרכזי לשינויים אלה. אם רואים מה שקורה לכל האספקטים של חיינו - אנחנו מאוד בשלים כאן ומוכנים. לצערנו בסערה המושלמת הזו אנחנו יוצרים טורנדו ביתי משלנו, שיוצר עוד סערה, וזה הורס לנו את היכולת להיות מנהיגים של השינוי. כדי להוביל את העולם בתחומי הטכנולוגיה המתקדמים, אנחנו חייבים למצוא דרך לעבוד יחד, ואני מאוד אופטימי. היו לנו הרבה בעיות ב־75 השנה האחרונות ואני בטוח שנדע לפתור את זה".
איך הסייבר מתחבר לתקופה הסוערת מאוד שאנו חווים?
בודאי: "הייתי בשלושה משברים גדולים. בדוט.קום הייתי עם אימפרבה, ב־2008 עם טראסטיר ועכשיו עם טרנסמיט, ורואים שתי מגמות בולטות. הראשונה היא שהונאות וזיופים עולים משמעותית. רואים הרבה ניסיונות לרמאות ותחכום בנקים וקמעונאים ויותר תקציבים שזורמים לסייבר כי זה משמעותי לקיומו של הבנק".
צפריר: "מיקרוסופט עושה דברים מיוחדים באוקראינה והיא מגנה על התשתית הדיגיטלית שלה. אין לנו אלטרנטיבה אחרת. התשתית לבניית חדשנות נמצאת אך ורק בישראל. כאן נמצא הטאלנט המוכשר ביותר שיוצא מהצבא והמנהיגים האמיצים ביותר. על מנת להימצא בצד הנכון של ההיסטוריה, כולנו - היזמים והמשקיעים – חייבים לבחור בצד הנכון. לכן חייבים לפתור את המשבר הפנימי שלנו במהרה״.
"תחום הזהויות נמצא במתקפה קשה מאוד בקרב של איך משיגים אמון. הרבה שנים ארגונים טיפלו בזהויות שלהם לא כחלק מסייבר וזו בעיה, אבל בשנים האחרונות ראינו מתקפה על תחום הזהות, וזה הוביל להבנה שזהות היא החלק המשמעותי של עולם הסייבר וארגונים רואים את זה אחרת. זה החלק הכי פגיע וחלק משמעותי ממה שקוראים מתקפות סייבר".
אפרת: "כמו שאמרו כאן שותפיי לפאנל, התקפות פישינג הן באמת הקטר החדש של מתקפות הסייבר והופכות להיות מתוחכמות יותר ויותר עם שימוש בכלי בינה מלאכותית – גם למטרות מתקפות סייבר וגם למטרות הונאה פיננסית – ולכן הגראז׳ השקיע לאחרונה בשתי חברות מבטיחות בתחומים האלה״.