סגור
כנס קנאביס - נירית ברנשטיין
(סיני דודפור )

כלכלת הקנאביס
ד"ר נירית ברנשטיין: "להתאים את הקנאביס לפארמה זו הייתה משימה ענקית - והדרך רחוקה"

ברנשטיין, ראש המעבדה למחקר ופיתוח גידול הקנאביס וחוקרת בכירה במכון וולקני, אמרה את הדברים במהלך כנס כלכלת הקנאביס של כלכליסט בשיתוף IMC. לדבריה: "עלינו להבין את הגידול. יש צורך במניעת זיהומים מיקרוביאלים בצמח וצריך לפתח טכנולוגית גידול שתתן לנו מוצר מיטבי"

הקנאביס משמש אותנו אלפי שנים וגם אם מסתכלים ב-200 שנים אחרונות, הקנאביס היה נפוץ לשימוש באירופה וארה"ב, והיה כלי חזק ברפואה. אז מה פתאום עכשיו עלה נושא החדשנות וסימני השאלה סביב הקנאביס? על השאלה הזו ענתה ד"ר נירית ברנשטיין, ראש המעבדה למחקר ופיתוח גידול הקנאביס, חוקרת בכירה, מכון וולקני בכנס הקנאביס של כלכליסט.
ד"ר ברנשטיין הסבירה, כי "ב-1961 נחתמה האמנה הבינלאומית לסמים נרקוטים שאסרה כל שימוש וגידול בקנאביס גם ברפואה ובמחקר. למעשה מאז ועד שנת 2016 עם ההסדרה של הקנאביס בישראל, כל נושא המחקר בקנאביס לא היה קיים. מ-1961 המחקר הוא נעצר ובזמן הזה היתה קפיצת דרך אדירה שלא באה לידי ביטוי בלימוד של קנאביס. שהמתווה הוסדר ב-2016 נוצר מצב שאנחנו צריכים להשלים פער ענק בצד המחקר, פיתוח ושילוב בין חקלאות והצורך בגידול צמח, וזה אתגר שהחקלאות לא עמדה בו מעולם" אמרה.
"היה צריך מצד אחד יכולת לגדל את הצמח ולהביא אותו למאה ה-20 אבל כל זה כדי להתאים אותו לפארמה", המשיכה ד"ר ברנשטיין. "זה דבר שלא נעשה מעולם. בניגוד לגידולים אחרים, פה מדברים על צמח שיש בו קרוב לאלף חומרים בעלי פוטנציאל לפעילות ביולוגית, והיה צורך לראות איך משפיעים על האיכות הזו ולהתאים את האיכויות המסוימות לתעשיית הפארמה, ותוך כדי זה לשמור על איכויות הצמח. זו היתה משימה ענקית שלא נדרשנו לה לעולם קודם לכן".

1 צפייה בגלריה
כנס קנאביס canabiz דוקטור נירית ברנשטיין
כנס קנאביס canabiz דוקטור נירית ברנשטיין
ד"ר נירית ברנשטיין, כנס כלכלת הקאנביס
(צילום: אוראל כהן)
ד"ר ברנשטיין התחילה לעסוק במחקר על הקנאביס לפני שבע שנים והוצפה בשאלות רבות. "שהתחלתי לעסוק בזה קיבלתי המון שאלות ולא היה שום מידע מדעי על איך להכין את הגידול הזה לפארמה. מאז עברנו קברת דרך גדולה, ועדיין הדרך רחוקה. אבל יש פה צורך בפיתוח טכנולוגיות גידול קנאביס. זה דורש מאיתנו להבין את הגידול. יש צורך במניעת זיהומים מיקרוביאלים בצמח וצריך לפתח טכנולוגית גידול שתתן לנו מוצר מיטבי".
לדבריה, "צמח מגיב חזק לדישון ורואים שצמחים שהיה להם מחסור באשלגן הם עלובים ועם העלייה בריכוז האשלגן רואים התפתחות של הצמחים. דווקא הצמחים האלו נותנים את התוצאות הכי טובות והם מפתחים את האיכות הכימית הטובה ביותר וכנ"ל לגבי זרחן. בנוסף, יש הרבה טכנולוגיות שפותחו סביב נושא התאורה. זה משפיע על התפחות הצמח ועל הכימיה ובכיוון הזה יש לנו עוד הרבה מה לבדוק".