סגור
פאנל זמן ענן בתאל וולנטיין בלאיש
(סיני דוד)

כנס הענן והדאטה
"הצלת הדבורים היא לא פחות מאתגר להישרדות המין האנושי"

"בין אם אנחנו אוהבים אותן או לא, הדבורים הן מרכז העולם האנושי, והן מתות". כך אמרה בתאל וולנטיין-בלאיש, CBO של חברת BeeHero בכנס הענן והדאטה של כלכליסט והוסיפה כי "פחות דבורים שווה לפחות צמחייה מואבקת ופחות יבול להאכלת בני אדם ובע"ח"

"מי כאן בקהל שתה כוס קפה הבוקר? ומי אכל שוקולד לקינוח אתמול? זה נורמלי לחלוטין. אבל האם ידעתם ששניהם תלויים בבדבורת הדבש? בין אם אנחנו אוהבים אותן או לא, הדבורים הן מרכזו של העולם האנושי, ולמרבה הצער, הדבורים שלנו מתות". כך אמרה בתאל וולנטיין-בלאיש, CBO בחברת BeeHero, בכנס הענן והדאטה של כלכליסט. "מדי שנה, אוכלוסיית הדבורים קטנה ב-40%. מה שאומר, שפחות צמחייה מואבקת על ידן, ניתן לגדל פחות יבול, וניתן להאכיל פחות בני אדם ובעלי חיים".
"כשאוכלוסיית האנושות מתקרבת ל-10 מיליארד בני אדם לקראת אמצע המאה הנוכחית, הצלת הדבורים - המאביק החשוב ביותר, היא לא פחות מאתגר להישרדותו של המין האנושי".
"בעולם שבו בני אדם ואמא אדמה מתקיימים יחד בהרמוניה, נצטרך כולנו ללמוד איך לעשות יותר מפחות, וכמובן גם עם פחות דבורים. אבל מדוע הדבורים כל כך חשובות? במילים פשוטות, ללא האבקה, הטבע לא רק מאבד את יופיו, הוא מאבד את יכולתו לקיים חיים. עד לפני 15 שנה, האבקה לא ממש הטרידה אותנו, זה התחיל בשנת 2006 כאשר מושבות הדבורים החלו להיעלם. היום יש לנו שם לזה - תסמונת קריסת המושבות".
1 צפייה בגלריה
כנס ענן 2022 בתאל וולנטיין בלאיש, BeeHero  CBO וידאו
כנס ענן 2022 בתאל וולנטיין בלאיש, BeeHero  CBO וידאו
בתאל וולנטיין בלאיש, BeeHero CBO בכנס הענן והדאטה
(צילום: אוראל כהן)
"אז מה אפשר לעשות? ב-BeeHero, אנו מספקים שירותי האבקה מדויקים כדי להגדיל את תוצרת היבול ולשמור על רווחת הדבורים. איך עושים אופטימיזציה לתהליך האבקה? אנחנו אוספים נתונים בזמן אמת מכוורות הדבורים, מזהים מושבות בסיכון ומפחיתים את הבעיות בכוורת באמצעות התערבות ממוקדת. כך אפשר לפרוס כוורת בצורה אסטרטגית בשטח, להבטחת כיסוי האבקה מירבי - יצירת יחס מושלם בין הדבורה לפרח. כדי להפיק את הנתונים אנו פורסים חיישנים ממש בתוך הכוורת שמנטרים בקפידה את פעולתה הפנימית של הכוורת, כמו אקוסטיקה, לחות, טמפרטורה ומגנטיות".
"אנו משלבים את הנתונים האלה עם פרמטרים סביבתיים כגון סוג היבול, צפיפות ומיקום גיאוגרפי - וככה למעשה מתאפשר לנו למדוד את ביצועי הכוורת. החקלאים והדבוראים משתמשים בתובנות אלה דרך הפלטפורמה שלנו - כמערכת התרעה מוקדמת וככלי חכם לפריסות הכוורות. לא רק שזה עוזר להפחית את שיעורי התמותה והעלויות התפעוליות, זה גם עוזר לשפר את תפוקת האבקה".
"אנחנו גם יודעים לזהות כשיש בעיה עם המלכה בכוורת, כשהכוורת עומדת בפני פיצול, או אם יש נוכחות של טפילים ומזיקים בכוורות. אנחנו יודעים לטפל בתסמינים לפני שהם הופכים סופניים. למשל, עזרנו לעצור את התפשטות הצרעה האסייתית, שאיימה על כוורות ברחבי העולם".