פורום היוניקורנסיו"ר דואליטי: "אפשר לשתף דאטה רגיש תוך שמירה על פרטיות"
פורום היוניקורנס
יו"ר דואליטי: "אפשר לשתף דאטה רגיש תוך שמירה על פרטיות"
רינה שאינסקי אמרה בפורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק כי "אנשים מרגישים חשופים והאלגוריתמים יודעים למצוא כל אחד...עלינו להתמודד עם בעיות כואבות. דרושה גישה דואלית - להגן על הדאטה וגם להפיק ממנו ערך". והוסיפה: "אנחנו מאפשרים לבצע אנליזה על מידע בעודו מוצפן"
"אחת הסוגיות הבוערות שעולה לכותרות לאחרונה היא 'האם זה אפשרי לשתף דאטה רגיש תוך שמירה על פרטיות?", אמרה רינה שאינסקי, יו"ר חברת דואליטי (Duality), בפורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק.
"מצד אחד, יש הבטחה מאוד גדולה של הפקת ערך מדאטה; מצד שני ישנם מחסומי פרטיות. זה כמו שמן ומים. היכולות שלנו להפיק ערך מדאטה הולכות ומתעצמות. מצד שני, בדיוק השכלול הזה הוא מה שמפחיד את האנשים. הם מרגישים חשופים והאלגוריתמים יודעים למצוא כל אחד. זה משפיע על דעת הקהל ועל מוניטין החברות. זה מאוד יקשה על כלכלת המידע לפרוח".
"דרושה גישה דואלית", הסבירה שאינסקי. "להגן על הדאטה וגם להפיק ממנו ערך. אנחנו מגינים עליו באמצעות קריפטוגרפיה ומפיקים ממנו ערך באמצעות מדע הנתונים. אנחנו צריכים להתמודד עם בעיות מאוד כואבות. למשל, יש התנגדות רבה לזיהוי פנים וזיהוי קול. ישנו מאבק בפשיעה כלכלית, באמצעות ניתוח העברות בנק. ישנו גם צורך בניתוח וניטור מגפת הקורונה - איך היא מתפשטת ואיך להתמודד איתה. אך אנשים מתנגדים לשיתוף המידע האישי שלהם. גם העברת דאטה מאירופה לארה"ב זה תהליך מאוד מורכב היום - ולא בכדי. שיתוף מידע יכול לשמש לדברים טובים כמו איתור ילדים שהלכו לאיבוד ופתרון פשעים באמצעות מידע גנטי, אך גם לפגיעה בדמוקרטיה בעזרת זיהוי פניהם של מפגינים".
"שיטות ההגנה על הדאטה נעשות פחות יעילות וזה בגלל כוח מדע הנתונים. ההצפנה הקלאסית מאפשרת להעביר דאטה ולשמור עליו, אבל לא לנתח אותו כשהוא מוצפן - וזה מה שדואליטי מביאה בעצם. החברה נוסדה על ידי מומחי מדע נתונים ומומחי הצפנה. אנחנו מאפשרים לבצע אנליזה על מידע בעודו מוצפן. זה עונה על כל הדרישות המרכזיות. למשל, יש צורך בעולם הבריאות ברשומות רפואיות. זהו מידע מאוד רגיש; חייבים לנתח מכלול של נתונים רפואיים כדי לדעת אם תרופה שיצאה לשוק היא אפקטיבית לעומת תרופות קיימות. צריך לרכז דאטה מכמה מרכזים. באמעצות דואליטי, אפשר לנתח את המידע בלי לפגוע בפרטיות המשתמשים", הסבירה שאינסקי.
"למה כל זה קורה עכשיו? זה מקרה קלאסי של צורך שפוגש יכולת", ציינה. "מצד אחד, רגולציית הפרטיות מתפשטת בכל העולם. מצד שני, הטכנולוגיה הבשילה ואפשר לבסס עליה פתרונות אמיתיים, משום שמשאבי המחשוב כיום זמינים וזולים. על פי חברת המחקר גרטנר, בעוד חמש שנים, 50% מהחברות הגדולות ישתמשו בכלי ניתוח מידע מסוג זה. אם כך, 'האם אפשר לנתח דאטה ולשמור על פרטיות?' התשובה היא כן. הפתרונות כבר נמצאים כאן".