כנס פינטק 2022תומר בראל: "חשוב לא להתבלבל - לא מהשווי ולא מהכסף שנכנס"
כנס פינטק 2022
תומר בראל: "חשוב לא להתבלבל - לא מהשווי ולא מהכסף שנכנס"
סמנכ"ל התפעול של חברת Melio אמר בכנס הפינטק 2022 של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים: "אנחנו מרגישים מאוד בנוח עם הגיוסים שכבר עשינו ולא מסתכלים על התחום הזה בכלל. אנחנו בפוקוס על העסקים שלנו ושם אנחנו לא רואים האטה כלל. העסקים ממשיכים, המגזר עצום ואנחנו רק מגרדים את השוק. ההזדמנויות הן אדירות"
"חשוב מאוד לא להתבלבל לא מהשווי ולא מהכסף שנכנס", אומר תומר בראל, סמנכ"ל התפעול של חברת Melio, בשיחה עם סופי שולמן מ"כלכליסט" בכנס פינטק של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים.
"מיליו היא לא חברה חדשה אבל יש לה הרבה מאוד מה לעשות והרבה אבני דרך עסקיות. קפיצות הן דבר חיוני כדי להמשיך לעמוד בקצב, אבל צריך לייצר תהליכים של עבודה, להיפרד מדברים שהיו מאוד טבעיים כמו למשל שסוגרים דברים באיזה מסדרון בלי להביא בחשבון שאיזה פונקציה רלוונטית יושבת בדנוור. לוקח זמן עד שזה מחלחל. מצד שני, אתה לא רוצה לוותר על המהירות. צריך להגיע לאיזון, זה נשמע קל, אבל זה מאוד קשה להגיע לאיזון".
בתור אחד שהיה שם, מה לא צריך ללמוד מתאגידי ענק בינלאומיים כמו פייסבוק ופייפאל?
"אנחנו הרבה פעמים מסתכלים על התרבות העסקית האמריקאית כמודל, ובהרבה מובנים לפעמים אנחנו לוקחים צעד רחוק מדי בנושא הקונצנזוס. הרבה פעמים בחברות האלו מונעים מהצורך להגיע בקונצנזוס, אין בהירות מי מקבל את ההחלטה, זה משהו שהייתי משתדל להימנע מננו. תהליכים מאוד ארוכים של התבחבשות".
אתם רואים האטה בשוק הפרטי?
"אני לא יודע לאן השוק הולך. מבחינת מיליו, החברה מרגישה מאוד בנוח עם הגיוסים שכבר עשתה ולא מסתכלת על התחום הזה בכלל. ואנחנו בפוקוס על העסקים שלנו ושם אנחנו לא רואים האטה כלל. העסקים ממשיכים, המגזר עצום ואנחנו רק מגרדים את השוק. ההזדמנויות הן אדירות, וזה לא משנה אם המצב המאקרו-כלכלי הוא לכאן או לכאן, הפתרונות נדרשים. המשמעות של שווי הוא הפוטנציאל, אך הוא לא מכתיב את הצעדים שלנו, את הפוקוס שלנו לבניית עסק".
ומה דעתך בנוגע לרווחיות בענף? מה צריך לעשות?
"במיליו מודעים לצמיחה ומשתמשים, אבל מסתכלים בעין לוחמת למאמץ לתרגם את כל זאת לרווחיות. מי שלא עושה זאת מספיק מוקדם בשוק, סובל – בטח אלו שעוברים לשוק הציבורי. גם היום, כשחברות ניגשות לגיוס - גם אם הן היום לא רווחיות או ההכנסות שלהן מוגבלות - הן צריכות להראות איך ההכנסות צומחות. מי שלא עשה את זה - גם לפני שנתיים זו הייתה טעות. חשוב מאוד לסטארט-אפ ולפינטק שיהיה סיפור. קצב הגידול מאוד חשוב להתחלה, אבל צריך מתווה שמוביל להכנסות ורווחיות. אם אין, זו בעיה".
בוא נרד לקרקע המקומית, האם אנחנו הישראלים נדונו להיות יצואני הטכנולוגיה אבל לא ליהנות ממנה?
"יש גם חדשנות בשוק הישראלי, אין ספק שהיא הרבה יותר אטית ביחס לאירופה, ארה"ב ומדינות אחרות באסיה ויש לנו דרך לעשות. לישראל יש חסרונות מובנים - היא מדינה קטנה יחסית, אין לה ספיל אובר (השפעה זולגת על חברות אחרות), יש לה שפה שאני אוהב אותה, אבל היא מימין משמאל, זה מייצר מגבלות טכנולוגיות.
"השאלה אילו דברים מאפשרים לנו להתגבר על הבעיות האלו. דוגמה טובה היא סינגפור שעשתה מהלכים משמעותיים כדי להפוך לחממה של חדשנות. אחד הדברים המרכזיים שעשתה היא לייצר סביבה רגולטורית שהיא נוחה לפינטק, היא מאוד ברורה וקוהרנטית עם רגולטור אחד. בישראל אנחנו בהחלט לא שם".