סגור

פריז 2024
משלחת כלכליסט ובנק הפועלים על קו הזינוק לפריז

משלחת העסקים של כלכליסט, בנק הפועלים והוועד האולימפי יוצאת היום לפריז ליומיים שיוקדשו לחיזוק הקשרים העסקיים הבינלאומיים ולעידוד היזמות, החדשנות והמצוינות של הקהילה העסקית. מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר: ״המגזר העסקי הוא מעמודי התווך של עוצמתה הכלכלית של ישראל"

אולימפיאדת פריז 2024 בפתח ומשלחת העסקים של ישראל לפריז בהובלת כלכליסט, בנק הפועלים והוועד האולימפי כבר נמצאת על קו הזינוק. המשלחת, המורכבת מנשות ואנשי עסקים מובילים מכל מגזרי המשק הישראלי, תתכנס בבירת צרפת ליומיים של מפגשים ודיונים מעוררי השראה. מטרת המפגשים היא לחזק את הקשרים העסקיים הבינלאומיים של ישראל, תוך שילוב עם אירוע הספורט הגדול ביותר בעולם, המהווה השראה לחדשנות ומצוינות ספורטיבית ועסקית ברמה בינלאומית ועם תערוכת הטכנולגיה והחדשנות הענקית Viva-Tech.
בזמן שישראל מתמודדת עם אתגרים מקומיים ובינלאומיים רבים, ותוך חוסר ודאות בזירה הגיאו-פוליטית, הכלכלית והעסקית, עולה היום הצורך במנהיגות, מצוינות ושיתופי פעולה פורצי דרך - יותר מתמיד. היזמות והחדשנות הישראלית, שהפכו לסמלים מובהקים של מצוינות, עומדות במרכז פעילויות המשלחת והחיבורים שהיא שואפת לייצר. מטרת המשלחת היא לחזק את הכלכלה הישראלית ולהרחיב את הקשרים הבינלאומיים שלה באמצעות שיתופי פעולה כלכליים ואסטרטגיים. חיזוק הקשרים העסקיים והטכנולוגיים עם צרפת, מדינה מובילה באיחוד האירופי, יסייעו לישראל לשמור על חוסנה ולקדם את האינטרסים שלה בזירה הבינלאומית ולמשקיעים הצרפתים להפיק תועלת מהיצירתיות והחדשנות הישראלית.
6 צפייה בגלריה
מימין ג'וזה סולזר דב קוטלר יעל ארד אלפרד אקירוב ועידת פריז
מימין ג'וזה סולזר דב קוטלר יעל ארד אלפרד אקירוב ועידת פריז
מימין ג'וזה סולזר, דב קוטלר, יעל ארד ואלפרד אקירוב
לדברי דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים שיוביל את המשלחת ביחד עם יו"ר הבנק ראובן קרופיק: ״המגזר העסקי בישראל הוא מעמודי התווך של עוצמתה הכלכלית והחברתית של מדינת ישראל, דבר שהוכח ביתר שאת לאחר ה-7 באוקטובר. אין ביטחון ללא כלכלה חזקה, ואין כלכלה חזקה ללא ביטחון. אנו מצויים באחת התקופות המורכבות שידעה המדינה, ועל כן אנו מבקשים להמשיך ולחזק את המשק והמגזר העסקי בישראל, ולייצר הזדמנויות נוספות לשיתופי פעולה כלכליים, עסקיים, תרבותיים וספורטיביים".
המשלחת כוללת כ-100 מנכ"לים, מנהלים, משקיעים ישראלים ובינלאומיים, בכירים ממגזרים שונים ובכירי הוועד האולימפי, ולצדם בכירים מצרפת ומרחבי היבשת. חברי המשלחת ישתתפו בסדרת מפגשים, סיורים, אירועי תוכן והרצאות שיוקדשו לחיזוק הכלכלה הישראלית והקשרים העסקיים הבינלאומיים שלה, וישימו על המפה את ערכי המצוינות והחדשנות של ישראל.
6 צפייה בגלריה
מימין גיל אגמון צביקה שווימר דינה בן טל גננסי הראל ויזל ועידת פריז
מימין גיל אגמון צביקה שווימר דינה בן טל גננסי הראל ויזל ועידת פריז
מימין גיל אגמון, צביקה שווימר, דינה בן טל גננסיה, הראל ויזל
האירוע ייפתח ביום רביעי, 22 במאי, בסדרת מפגשים בפורמט של שולחנות עגולים שבהם ידונו המשתתפים במגוון רחב של נושאים מתחומי ההשקעות, החדשנות והעסקים. במקביל לדיונים יתקיימו גם פגישות B2B בין סטארטאפים למשקיעים במטרה להדק קשרים עסקיים בין ישראל לאירופה ולייצר הזדמנויות לשיתופי פעולה כלכליים, עסקיים, תרבותיים וספורטיביים.

יצירת אימפקט

אחד הדיונים - בהובלת מיכל קיסוס מנכ"לית פועלים טק - יתמקד בשיתופי פעולה עסקיים בינלאומיים ובשאלה כיצד אירופה יכולה להפוך לשוק רלוונטי יותר עבור חברות ישראליות. דיון נוסף, בהובלת אלון חיימוביץ' מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, יתמקד במהפכת הבינה המלאכותית, האתגרים שמציבה ההתפתחות המואצתבתחום והזדמנויות ההשקעה האדירות שטמונות בו. הדיון השלישי - בהובלת מכון היצוא ובהנחיית הנספח הכלכלי של ישראל בצרפת, גל מור - יעסוק בהשקעות בתעשיית ההייטק ויכלול מפגשים בין סטרטאפים ישראליים למשקיעים צרפתיים.
6 צפייה בגלריה
מימין דורי מנור ד"ר שירית כזום בייזר אריאל רוטר ראובן קרופיק ועידת פריז
מימין דורי מנור ד"ר שירית כזום בייזר אריאל רוטר ראובן קרופיק ועידת פריז
מימין דורי מנור, ד"ר שירית כזום-בייזר, אריאל רוטר, ראובן קרופיק
לצד המפגשים והדיונים יפעל אולפן ראיונות וידאו שבהם ישוחחו עיתונאי כלכליסט ו-CTech go חברי המשלחת על הזדמנויות לשיתופי פעולה בין יזמים ישראלים למשקיעים בינלאומיים, כיצד ניתן לפתח ולטפח מצוינות uמנהיגות בקרב יזמים ומשקיעים, האם קיימים פערים בין התרבויות השונות וכיצד ניתן לגשר עליהן וגם איך אפשר למנף את הספורט כאמצעי להצלחה ולהובלה עסקית.
היום הראשון יסתיים באירוע שהדובר המרכזי בו יהיה מוריס לוי, יו"ר ענקית הקריאייטיב פובלסיס. לוי ידבר על כוחה של היזמות ליצירת אימפקט ושינוי מציאות, בעיצומם של שינויים טכנולוגיים מרחיקי לכת, וחוסר ודאות בזירה המדינית וכלכלית. לוי, דמות בולטת בתעשיית התקשורת העולמית, כיהן במשך 30 שנה כמנכ"ל הקבוצה, במהלכן הפך את סוכנות הפרסום הצרפתית לקבוצת התקשורת השלישית בגודלה בעולם. לוי הוא גם מייסד תערוכת VivaTech שהפכה בשנים ספורות לאירוע מרכזי בינלאומי ששם את צרפת במרכז מפת החדשנות והדיסראפשן.
תערוכת VivaTech תהיה גם התחנה הראשונה שבה יבקרו חברי משלחת העסקים של ישראל לפריז ביום השני. במהלך הביקור, יזכו המשתתפים לסיור מודרך בתערוכה, ויחשפו לדוברים מובילים בעולם ההיי-טק, ביתנים של חברות בינלאומיות ויזמי סטארט-אפ פורצי דרך, המשתמשים בטכנולוגיה כדי להתמודד עם אתגרי העולם.
6 צפייה בגלריה
מימין ניקולס דופורק דויד להפרטייה יהושע זרקא מוריס לוי ועידת פריז
מימין ניקולס דופורק דויד להפרטייה יהושע זרקא מוריס לוי ועידת פריז
מימין ניקולס דופורק, דויד להפרטייה, יהושע זרקא, מוריס לוי
אירוח המשחקים האולימפיים בפריז 2024 צפוי להביא איתו יתרונות רבים עבור צרפת, הן בתחום הכלכלה, הן בתחום החברה והתרבות ובקידום ערכי מצוינות ומנהיגות. החיבור בין שלל התחומים האלה יוצג בפני המשלחת במפגש בלעדי עם נשיא הוועד האולימפי הצרפתי דיויד להפרטייה וג'רמי רדלר ראש הרובע ה-16 של פריז תחת הכותרת: "כשספורט, עסקים ומצוינות נפגשים". המפגש יכלול דיון ושיח פתוח על כלכלת האולימפיאדה ומה עומד מאחוריה, על הייחוד של האולימפיאדה בפריז ועל כוחו של הספורט לייצר תחושת שייכות וגאווה לאומית מחד ולהוות גשר שבכוחו לחצות גבולות גיאוגרפיים, פוליטיים ולאומיים ולהיות מקור השראה להתמדה ומצוינות.
עם מעל 10,000 ספורטאים מיותר מ-200 מדינות שיתחרו ב-32 ענפי ספורט שונים, קיץ 2024 יהפוך את פריז לעיר השנייה (אחרי לונדון) מארחת את המשחקים האולימפיים בפעם השלישית בעידן החדש (בעבר ב-1900 וב-1924). לראשונה בתולדות התחרויות, טקס הפתיחה לא יתקיים באיצטדיון, אלא יתפרס על פני כמה קילומטרים לאורך נהר הסן שחוצה את העיר. כמה מהאתרים האייקוניים של עיר האורות יהפכו לזירות של תחרויות ספורט שנות - ובהם מגדל אייפל, שדרות האליזה ומוזיאון הגראנד פאלה.
6 צפייה בגלריה
מימין אלון חיימוביץ' פיונה דרמון נילי שלו דוד פתאל ועידת פריז
מימין אלון חיימוביץ' פיונה דרמון נילי שלו דוד פתאל ועידת פריז
מימין אלון חיימוביץ', פיונה דרמון, נילי שלו, דוד פתאל
קיימות היא אחד הערכים שמקדם הוועד האולימפי הצרפתי ובמסגרתם נקבע כי זאת תהיה האולימפיאדה הירוקה ביותר בהיסטוריה. טביעת הרגל הפחמנית של העיר תצומצם באמצעות קידום הליכה ורכיבה על אופניים הצעת תפריט עם יותר תזונה צמחית ופחות בשר, פריסת פאנלים סולאריים לאורך גדות הסן ושימוש במיטות קרטון בכפר האולימפי כדי למזער את השימוש בחומרים מזיקים. גם בתחום החדשנות ישולבו במהלך המשחקים לראשונה טכנולוגיות חדשניות כמו שימוש באביזרי מציאות רבודה - גם לצופים וגם לספורטאים.
בתום היום השני של פעילויות המשלחת יתקיים מפגש סיום חגיגי, בהשתתפות שגריר ישראל בצרפת יהושע זרקא. המפגש יכלול פאנל מיוחד שיעסוק בהזדמנויות השקעה, וכן מפגש נטוורקינג שבו יוכלו חברי המשלחת מישראל ליצור קשרים והזדמנויות עסקיות עם אנשי עסקים מקומיים.

מפגש פסגה

בין המשתתפים במפגש הסיום יהיו ניקולס דופורק מנכ"ל Bpifrance , קרן העושר הלאומית של צרפת. גוף ההשקעות הצרפתי מנהל למעלה מ-36 מיליארד אירו ופורטפוליו ומגוון הכולל השקעה ישירה בסטארטאפים, חברות קטנות, בינוניות וגדולות, כמו גם השתתפות בקרנות הון סיכון וקרנות הון פרטיות.
ג׳וזה סולזר, סמנכ"לית השקעות בקבוצת Dassault - הקונגלומרט הצרפתי הענק שזרועותיו פרוסות על תחומים רבים מתחבורה, תעופה וחלל, ועד מוצרי יוקרה. תחת חברת דאסו נמצאות חברות כמו דאסו תעופה, המפורסמת בזכות מטוסי הקרב מיראז' ורפאל, ודאסו סיסטמס המובילה בתחום תוכנות התכנון התלת-ממד. בנוסף, לקבוצה השקעות בתחומי הנדל"ן, התקשורת ואחוזות יין.
ארתור דרייפוס, מנכ"ל Altice France – חברת הטלקום והמדיה הצרפתית, שבראשה עומד איש העסקים המיליארדר הצרפתי-ישראלי פטריק דרהי.
ניקול גאדג', לשעבר השרה במשרד ראש הממשלה לענייני אנטישמיות בצרפת, פעלה בתוקף תפקידה ופועלת גם היום לשיפור תדמיתה של מדינת ישראל בעיני הצרפתים. בעבר אמרה גרדג' כי הדרך הנכונה ללחום בתופעת האנטישמיות היא אך ורק בדרך של שיתוף פעולה בינלאומי.
6 צפייה בגלריה
מימין ארתור דרייפוס אנייס טורן ניקול גדג' קורין מרג'ן ועידת פריז
מימין ארתור דרייפוס אנייס טורן ניקול גדג' קורין מרג'ן ועידת פריז
מימין ארתור דרייפוס, אנייס טורן, ניקול גדג' וקורין מרג'ן
קורין מרז'ן, מנכ"לית, לז אקו (Les Echo), מעיתוני הפיננסים והעסקים המובילים באירופה, שנמצא בבעלות תאגיד האופנה LVMH (שמחזיק במותגי יוקרה כמו לואי ויטון ודיור). Les Echo שנוסד בשנת 1908 הוא היומון הפיננסי המוביל בצרפת והוא מוביל קו מערכתי כלכלי ליברלי.
אנייס טורן, יו"ר חברת רקסל הצרפתית המתמחה תשתיות חשמל, חימום, תאורה וצנרת ובמוצרי ובשירותי ייעול אנרגטי ואנרגיות מתחדשות. רקסל היא חברה ציבורית הרשומה בבורסה של פריז, היא מעסיקה כ-27 אלף עובדים ופרוסה בקרוב ל-2,000 נקודות מכירה ב-19 מדינות.
עוד משתתפים צרפתים בולטים גיזלן דוקאן מנכ"ל Safran Power - יצרנית עולמית מובילה בתחום הטכנולוגיות המתקדמות לתעשיית התעופה והחלל, דיוויד קורשיה מנכ"ל TOTAL ENERGIESמקבוצת TOTAL - אחת החברות הגדולות בעולם בתחום האנרגיה המתמחה בחקר, הפקה, תחזוקה, והפצה של נפט וגז טבעי, אריק חזן שותף בכיר במקינזי צרפת ודמות מובילה באירופה בעולמות הצמיחה, טרנספורמציה דיגיטלית, שימושי בינה מלאכותית ו-GenAI, מטאוורס ורתימת טכנולוגיה עבור הטוב המשותף, פייר-אריק ליבוביץ שותף מייסד בקרן ההון סיכון הצרפתית Daphni, שמשקיעה בסטארטאפים עם התמקדות ברורה באימפקט חברתי וסביבתי, סטפני בנסימון מנהלת תחום נדל״ן וחברת הנהלה בקרן ההשקעות, Ardian לשעבר קרן ההשקעות של חברת הביטוח AXA ומנהלת כ- 150 מיליארד דולר.
חברי המשלחת הישראליים הם אנשי העסקים והמנכ"לים המובילים של המשק הישראלי והם מייצגים מגוון רחב של ענפי תעשייה מובילים - נדל"ן, תיירות, תשתיות, קמעונאות, רכב, אנרגיה וכמובן מגזר ההייטק. לבעלים, ולמנהלים הבכירים של החברות המובילות בישראל שמשתתפים במשלחת - השקעות ומיזמים בינלאומיים במיליארדי דולרים בכל רחבי העולם בכלל ובאירופה ובצרפת בפרט.
בין המשתתפים:
אלפרד אקירוב, המייסד ובעל השליטה בחברת הנדלן אלרוב, הראל ויזל, הבעלים של קבוצת "פוקס", צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה צריכה, מקבוצות מוצרי הצריכה המובילות בישראל, שהכיר לצרכנים הישראליים את רשת הקמעונאות הצרפתית קרפור. דורי מנור יו"ר קבוצת לובינסקי, שמיבאת בין היתר את רכבי סיטרואן ופיג'ו הצרפתים ואופל הגרמנית, דינה בן טל גננסיה, מנכ"לית אל על; נילי שלו, מנכ"לית מכון היצוא; אלון חיימוביץ', מנכ"ל מיקרוסופט ישראל; יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי הישראלי; גיל אגמון, מנכ"ל דלק מערכות רכב; יובל כהן, שותף מנהל, פורטיסימו; פיונה דרמון, שותפה מנהלת, SunVest capital partners; נטהלי רפואה, שותפה, Viola growth; ינאי אורון, שותף, Vertex ventures; איציק דיין, מנכ"ל רשת מלונות אפריקה ישראל; ליאור הנדלסמן, שותף Grove Ventures; שרית פירון, שותפה מנהלת, Team8 Capital; אריאל רוטר, שותף מנהל, JTLV; ליגד רוטלוי, יו"ר רציו; עדו הרטוב, מנכ״ל קבוצת גיתם; דני שביט, מנכ"ל קבוצת לובינסקי; ניר דגן, שותף מנהל, קרן סקיי; תמר יסעור, יו"ר ישראכרט; דוד פתאל, בעלים ומנכ"ל קבוצת פתאל; איציק אביסרור, סמנכ"ל אביסרור משה ובניו; יובל כהן, שותף מנהל, StageOne Ventures; אבי באום, יו"ר חילן; בן המבורגר, סגן יו"ר הראל; ארז שחר, שותף, קומרה קפיטל; אריק קלינשטיין, שותף מייסד, גלילות קפיטל; איתמר פורמן, מנהל האגף העסקי, בנק הפועלים; יהל זילכה, שותף מנהל, 10D; אבי פישר, יו"ר ומנכ"ל כלל תעשיות; צחי הילל, שותף מנהל, פיטנגו; עמוס לוזון, מנכ"ל קבוצת עמוס לוזון; יוסי לובטון, יו"ר ומנכ"ל קבוצת פובליסיס ישראל; תמי מזאל שחר, מנכ"לית Incredibuild; גלעד הלוי, שותף מייסד, קרן קדמה; רז עודד, יו"ר ומנכ"ל Orc Land; בן פסטרנק, מנכ"ל קבוצת אמן; אור שחר, יו"ר קבוצת מאיר; יסמין לוקץ', מנכ”לית ומייסדת ICON; צחי אבו, מנכ"ל ובעלים, קבוצת אבו יחיאל; רון יצחקי, יו"ר קבוצת יצחקי IGI; תומר כהן, מנכ"ל קבוצת מאיר; ניר ארקין, מנכ"ל ארקין החזקות; הילה רום, שותפה מנהלת, RUNI Ventures; מוישי פרידמן, מייסד קמא-טק; רועי פורמן, מנכ"ל דוראל אנרג'י טק; סיון שמרי דהן, שותפה מנהלת, Qumra Capital; רונית ורמי שבירו, בעלי קבוצת שבירו; מאיה נצר, מנכ"לית Cabaret Biotech; ד"ר שירית כזום בייזר, מנהלת המרפאה לקרדיולוגיות ספורט, בית חולים בלינסון; ד״ר מרק לובנברג מנהל שירות כתף ומרפק במחלקה האורתופדית, בית חולים בלינסון; נמרוד כהן, שותף מנהל, TAU Ventures; דרור גלס, שותף מייסד, Israel Secondary Fund; הדס גרוסמן, מנכ"לית Mint; ניצה בילט, יו"ר Lilit cosmetics; שרון גרשביין משנה למנכ"ל, אלטשולר שחר; יונתן בן ארצי, שותף מנהל First Time Ventures; יוסי סרודי, יו"ר ובעלי קבוצת ח.י; ירון שגב, מנכ"ל RGE Group; ליאת חזות, מנהלת פועלים אקוויטי; נחשון קיויתי יו"ר ובעלים בקבוצת ב.ס.ר.