סגור
ועידת Mind the Tech ניו יורק - דר רועי צזנה

Mind The Tech
"בינה מלאכותית מסוגלת להעניק לכל אחד מומחיות של כמה אנשי מקצוע"

ד"ר רועי צזנה, העתידן וראש המתודולוגיות של SparkBeyond, אמר בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק: "בתוך עשור, בינה מלאכותית תוכל להשתלט על כמעט כל המשימות בחלק מהעבודות - ולמעשה לבצע אותן טוב יותר ממה שעושים בני אדם"

"בינה מלאכותית מסוגלת להעניק לכל אחד מומחיות של כמה אנשי מקצוע, ליצור צוות של איש אחד, שמסוגל לעשות משימות שלפני כמה שנים דרשו ארגון שלם" – כך אמר העתידן וראש המתודולוגיות של SparkBeyond, ד"ר רועי צזנה בוועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק.
"זו המשמעות של לחיות בעולם של בינה מלאכותית", הוא הוסיף. "יכולים להיות לך כוחות על, אבל צריך לדעת איך להשתמש בהם. וצריך המוטיבציה ודחף ללמוד את כלי הבינה המלאכותית החדשים ולהפעיל אותם. לא צריך ללמוד תכנות, צריך רק את האומץ להתנסות בהם".
צזנה המחיש את העולם החדש הזה באמצעות סיפור ספק אמיתי על דודה בהחלט לא בדיונית: דודה פרידה שפתחה עסק קייטרינג. "יש הרבה מה לעשות בקייטרינג, לא רק לבשל אוכל ולהגיש אותו. בתור התחלה, דודה פרידה הייתה צריכה למצוא שם, סלוגן ולוגו. אבל היא לא רצתה להוציא כסף על שכירת קופירייטרים, אז היא פנתה למנוע AI שעשה עבורה את העבודה הקשה. בשלב הבא היא היתה צריכה להחליט במה יתמקד העסק הקייטרינג. אז היא הלכה למנוע ה-AI של SparkBeyond, וביקשה לייצר רשימה של עסקי הקייטרינג המצליחים בארה"ב. היא בדקה באיזה מאכלים הם מתמקדים, ויכלה לזהות מיד נישה פנויה יחסית: צלי בבישול ארוך. היא ביקשה מהמנוע לומר לה אילו מנות מוגשות לרוב עם צלי, וקיבלה את תשובה מיידית.
"עכשיו היא צריכה להפיץ את הבשורה. אז היא ביקשה מהבינה המלאכותית לחולל תיאורים של הקייטרינג שלה. אבל היא ידעה שתמונה שווה אלף מילים, אז היא פנתה ל-Dall-E, אחד ממנועי הציור מבוססי ה-AI המתקדמים ביותר, שיצר בעבורה כמה תמונת בחינם. היא ידעה שצעירים מגיבים טוב לווידאו, אז היא השתמשה ב-Synthesia: שירות יצירת וידאו מבוסס בינה מלאכותית שיש לו עשרות אווטארים שיכולים להעביר את המסר במקומה.
"כל משימה בעסק של דודה פרידה עוברת אוטומציה, עד להכנת האוכל ולהגשתו - שהיא מנסה לבצע כעת עם רובוטים. והיא רוצה אותם גם עם מסכים, ואווטאר של עצמה מדבר מתוכם. היא מודאגת. היא חוששת שלא יהיה צורך בה יותר, ברגע שה-AI יוכל לבצע כל משימה בעסקי הקייטרינג".
הדאגה של דודה פרידה, אומר צזנה, לא מופרכת. "בתוך עשור, בינה מלאכותית תוכל להשתלט על כמעט כל המשימות בחלק מהעבודות - ולמעשה לבצע אותן טוב יותר ממה שעושים בני אדם", הוא אמר. "אבל הנה מה שאמרתי לדודה שלי פרידה: בסופו של דבר, זה לא הבינה המלאכותית שמנהלת את העסק. זו את. ואת פשוט עשית משהו מדהים, הפכת את עצמך לסופר-וומן. הענקת לעצמך מומחיות של מספר אנשי מקצוע: קופרייטרית, אשת מכירות, קריינית, מעצבת, ציירת ואנליסטית.
"מה זה אומר על אנשי המקצוע עצמם? זה אומר שקופירייטר לא יכול פשוט להמציא סלוגן אחד ביום ודי. הוא יידרש לעבוד בינה מלאכותית כדי להגביר את היצירתיות, להמציא רעיונות חדשים ואפילו לנתח את הלקוחות. מעצבים גרפיים לא יוכלו פשוט לשרבט משהו - הם צריכים לעבוד עם AI כדי ליצור עשרות כיוונים אפשריים. הם צריכים להיות יותר כמו דודה שלי פרידה: להבין שבינה מלאכותית יכולה לשנות מהיסוד את סגנון העבודה שלהם ולשפר אותו. אם הם לא יבינו את זה, המתחרים שלהם יבינו את זה, וזמן קצר אחר כך גם הלקוחות שלהם. כי אם אתה לא משתמש בבינה מלאכותית כדי 'להפוך לסופר', אז אתה בוחר להישאר מאחור".