שבוע החדשנות"בכוחה של החדשנות הישראלית להילחם בשינויי האקלים ומשבר המים העולמי"
שבוע החדשנות
"בכוחה של החדשנות הישראלית להילחם בשינויי האקלים ומשבר המים העולמי"
לדברי ערן פולק, מייסד משותף ומנכ"ל N-Drip, החדשנות של החברה מתמצה בחיבור בין פתרון הנדסי יוצא דופן למודלים עסקיים שמאפשרים אימוץ מהיר, בתעשייה שמרנית ומורכבת. "החיבור הזה הופך את אנדריפ לכלי מדהים במאבק העולמי בנזקי שינוי האקלים"
כבר 5,000 שנה שיטת ההשקייה המקובלת ב-85% מהשדות בעולם היא הצפה - מציפים את השדה בכמויות מים שיכולות להיות פי 2 או שלושה מהנדרש. 12% מפליטות גזי החממה שמקורן בייצור מזון נגרמות כתוצאה מהצפת שדות האורז בעולם. עם נתונים אלה פתח ערן פולק, מייסד משותף ומנכ"ל N-Drip את הרצאתו במסגרת שבוע החדשנות של כלכליסט.
"כל חדשנות אפשר לספר משני כיוונים - הכיוון הטכנולוגי, התוכנה המדהימה והפטנט הייחודי, את אלו יש לנו כמובן באנדריפ, אבל הסיפור שלנו מתחיל אחרת, מכיוון הבעיה, למה בכלל צריך אותנו?
הסיפור של אנדריפ נובע מאחת הבעיות הגדולות של ימינו, שינוי האקלים ומשבר המים העולמי", אמר.
פולק נתן שתי דוגמאות שממחישות את הבעיה אותה נועדה אנדריפ לפתור. "ג'ף, חקלאי כותנה מאוסטרליה הרחוקה, הוא נשוי, בן למשפחת חקלאים מאזור הכותנה הגדול של מרכז אוסטרליה. הוא חקלאי מעולה עם חווה של עשרות אלפי דונמים. כמו כל שכניו הוא משקה את הכותנה בהצפה - וכמותם, כבר למעלה מעשור שהוא מקטין את שטחי הגידול מדי שנה בשל המחסור במים.
כשפגשתי אותו בשדה וראיתי מקרוב את כל השטחים שג'ף נאלץ לייבש בגלל מחסור מים, הבנתי שאנחנו משנים את עולמו", אמר.
"ג'ף מייצג עבורנו מודל עסקי של חקלאים שבאמצעות אנדריפ משנים מסורת של 5,000 שנה. הוא חלק מקבוצה של חקלאי ענק מדרום מערב ארה"ב דרך אוסטרליה ומדינות רבות אחרות, שמחזיקים בהיקף בלתי נתפס של מאות מיליוני דונמים, ורק חיכו לפיתרון טכנולוגי וכלכלי שיאפשר להם להפסיק להציף".
הדוגמא השנייה היא של כריסטין, סמנכ"לית הרכש באחת מחברות המזון הגדולות בעולם שפועלת ב-200 מדינות. "כריסטין מתקשה לנהל את הרכש של התוצרת החקלאית כי - בהודו נגמרים המים, ובאריזונה יש בצורת איומה ועל אוסטרליה כבר דיברנו. מה הקשר של כריסטין למים? ובכן כל שרשרת האספקה של חברת המזון מבוססת על רכש תפוחי אדמה ותירס מכ-40 אלף חקלאים באופן ישיר. מחסור המים שלהם, של החקלאי מהודו או וייטנאם, משפיע באופן ישיר, על כריסטין וחברת המזון.
אבל המצוקה של כריסטין וג'ף לא נעצרת במים.
ההשקיה הנרחבת בהצפה הינה מהגורמים המרכזיים לזיהום מי תהום, המלחת קרקעות ואחראית לנתח כבד ביותר מפליטות גזי החממה בחקלאות", אמר פולק.
"הפתרון של אנדריפ כולל מערכת מידע וניהול חקלאי שעושה שימוש בחיישנים מדוייקים, מערכת בינה מלאכותית ומודל מתמטי. המערכת מאפשרת לחקלאי לנהל באמת את השדה: לדעת מתי וכמה להשקות, מתי להוסיף דשן לצמחים ולחזות במדויק את רמת היבול הצפוי בסוף העונה. השילוב הזה מאפשר לחברת המזון הגלובלית, מסיפורה של כריסטין, לנהל את סיכוני האספקה ולייעל את השרשרת הלוגיסטית", אמר.
על החדשנות של אנדריפ אמר, שזו מתמצה בחיבור בין פתרון הנדסי יוצא דופן לבין מודלים עסקיים שמאפשרים אימוץ מהיר, בעיקר בתעשייה כל כך שמרנית ומורכבת. "החיבור הזה הופך את אנדריפ לכלי מדהים במאבק העולמי בנזקי שינוי האקלים".
לכל כתבות שבוע החדשנות לחצו כאן