Mind the Tech NYתומכים בהייטק הישראלי: ועידת כלכליסט בניו יורק יוצאת לדרך
Mind the Tech NY
תומכים בהייטק הישראלי: ועידת כלכליסט בניו יורק יוצאת לדרך
המפגש השנתי השישי של כוכבי ההייטק הישראלי ובכירי קהילת העסקים האמריקאית בוועידת כלכליסט ובנק לאומי נערך בניו יורק בסימן Stand with Israeli Tech. מי ישתתף בוועידה?
ועידת 2024 Mind the Tech NY השנתית של כלכליסט ובנק לאומי יוצאת לדרך, ותעמוד השנה בסימן Stand with Israeli Tech - תמיכה וקידום ההייטק הישראלי. "המשימה שלנו בוועידה בניו יורק היא לקדם את ההייטק הישראלי, כחלק מסדרה של אירועים בישראל וברחבי העולם ב־2024. ההייטק הישראלי חי ובועט ויתגבר על כל האתגרים", אומר יואל אסתרון, מו"ל כלכליסט.
לפרטים נוספים בעמוד הוועידה - לחצו כאן
לדברי חנן פרידמן, מנכ"ל קבוצת לאומי, השותף המרכזי של כלכליסט בוועידה, "אנחנו מגיעים לניו יורק כדי להציג בפני העולם את החוסן הייחודי של החברה הישראלית, שבא לידי ביטוי גם בעוצמתו של הסקטור הטכנולוגי. אני מאמין שרוח של עשייה ויצירה תמשיך להניע את המשק הישראלי קדימה ביתר שאת ברגע שהלחימה תסתיים". מנכ"לית לאומיטק מיה אייזן צפריר וראש חטיבת טכנולוגיות של הבנק אייל אפרת, ייצגו את לאומי לצדו של פרידמן.
הוועידה, שנדחתה בגלל מלחמת 7 באוקטובר, תרכז במקום אחד את הכוכבים והבכירים בקהילות ההייטק וההון סיכון בישראל ובארה"ב. יום הוועידה הראשון, ב־4 במרץ, ייפתח בכנס שייערך ב־Quorum by Convene ויארח דוברים ודיונים סביב סוגיות כמו חיזוק הברית האסטרטגית עם ארה"ב, קידום ההייטק הישראלי בתקופה שאחרי 7 באוקטובר והפיכת ישראל לשחקנית מובילה בתחום הבינה המלאכותית. לאחר הכנס וביום הוועידה השני ייערכו שורה של סיורים, מפגשי נטוורקינג ושולחנות עגולים בהובלת גופים שונים ובהם, בנק לאומי, ואלי בנק, גוגל, אמזון, עמותת יזמיות, Israeli Mapped in NY, סיור במרסר לאבס - תערוכת האמנות והטכנולוגיה עם האמן הבינלאומי רועי נחום, וביקור ב"הטייסת", סימולטור של טייסת F-35. את הוועידה יחתום מפגש בכירים באחד המיקומים האיקוניים ביותר בניו יורק – הגג של The Standard Hotel.
בין ראש העיר ניו יורק לראש ה־NSA לשעבר
שני ראשי העיר שיובילו את הוועידה יברכו בפתיחה את באיה. ראש העיר ניו יורק אריק אדמס מנהיג את העיר החשובה בעולם, על 8.8 מיליון תושביה, מאז ינואר 2022. הוא נכנס לפוליטיקה לפני כ־20 שנה, אחרי שירות של 22 שנה במשטרת ניו יורק ממנה פרש בדרגת קפטן. קודם להיבחרו לראשות העיר נבחר לכהונה בסנאט של מדינת ניו יורק ולנשיא רובע ברוקלין. אדמס נחשב לתומך וידיד קרוב של ישראל. אחרי מתקפת הטרור של 7 באוקטובר הוא היה בין הראשונים לעמוד לצדה, במסגרת נאום שהדהד בישראל ובארה"ב שבו גינה בחריפות וברגש את מתקפת חמאס, קרא לפירוק הארגון וכינה את היהודים "אחים". לצידו יברך ראש עיריית ירושלים משה ליאון, שנבחר זה עתה לכהונה שנייה, אחרי ניצחון סוחף בבחירות לראשות העיר. עוד יברך את המשתתפים שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן שניצב בחזית מאבק ההסברה הישראלי ומוביל את המאבק באנטישמיות הגואה מאז מתקפת הטרור וביצור התמיכה הבינלאומית בישראל.
אחד הדוברים המרכזיים בוועידה יהיה ניר בר דעה בהופעה ראשונה על במה מאז מינויו לתפקיד מנכ"ל קרן הגידור הגדולה בעולם ברידג'ווטר. בר דעה הצטרף לחברה ב־2015, שימש בין השאר כראש חטיבת Investment Engine של הקרן, ולפני שנה מונה למנכ"ל. בוועידה הוא יספר על המסע הלא שגרתי שלו מילדותו בישראל ועד הפיכתו למי שיוביל ויכתוב את הפרק הבא בהיסטוריה של ברידג'ווטר.
ראש ה־NSA לשעבר, אדמירל מייקל רוג'רס, החזיק במגוון תפקידים בכירים במערכת הביטחון של ארה"ב, ובהם מפקד הצי העשירי, המפקד השני של פיקוד הסייבר, ראש הסוכנות לביטחון לאומי (NSA), סוכנות הסיגנט החשובה בעולם, וראש שירות הביטחון המרכזי (CSS) – שני האחרונים בו זמנית. ניסיונו ארוך השנים והמגוון בעולם הסייבר הופך אותו לנכס בעל ערך רב בתפקידו הנוכחי כיועץ של קבוצת הסייבר הישראלית Team8 וכיו"ר חברת היועצים של Talon Cyber Security הישראלית, שפיתחה דפדפן מאובטח לארגונים.
רנדי צוקרברג, אחותו של מייסד ומנכ"ל מטא מארק צוקרברג, היא יזמית, אמנית, סופרת ובכירה בעולם השיווק. ספריה של צוקרברג הופיעו ברשימת רבי המכר של ה"ניו יורק טיימס", ובין מיזמיה נמנים חברת השיווק והמדיה הניו יורקית Zuckerberg Media, מיזם הלייפסטייל המקוון Dot Complicated, וסדרת הילדים המאוירת Dot שמבוססת על אחד מספריה. בעברה היא עבדה כמנהלת השיווק והדוברת של פייסבוק. צוקרברג תשוחח עם גיא פרנקלין, מייסד ושותף כללי ב־Israeli mapped in New York.
שר המדע והטכנולוגיה לשעבר, יזהר שי, הוא יזם הייטק ותיק, לפני ואחרי גיחתו לפוליטיקה בין 2019–2021. בנובמבר שעבר, שבועות ספורים לאחר שבנו ירון, לוחם בחטיבת הנח"ל, נהרג בהיתקלות עם מחבלים בזמן מתקפת הטרור של 7 באוקטובר, הכריז שי על ייסוד "Next October" – מיזם שפועל להקים סטארט־אפ חדש לזכר כל אחד מהנרצחים במתקפה, ולספק לעולם חדשנות וטכנולוגיות לעולם טוב יותר. "התגובה הנכונה, המוסרית, הציונית, ההייטקיסטית, הישראלית", כדבריו של שי.
ג'ון סטצ'ר הוא סמנכ"ל הטכנולוגיות של Blackstone, שמוביל את ההיבטים הטכנולוגיים בכל פעילותה של ענקית האחזקות, המנהלת נכסים בהיקף של כטריליון דולר. במסגרת תפקידו, סטצ'ר מייעץ לצוותי ההשקעות של החברה ומספק ידע ומשאבים טכנולוגיים לחברות הפורטפוליו שלה. סטצ'ר ישוחח על הבמה עם מנהלת הפעילות של בלקסטון בישראל יפעת אורון.
קסנדרה סאייר היא ראשת השווקים הבינלאומיים של בורסת ניו יורק (NYSE), הבורסה הגדולה והחשובה בעולם. במסגרת תפקידה, אחראית סאייר למשוך ולשכנע חברות זרות לבצע את ההנפקה שלהן ב־NYSE. סאייר וצוותה עובדים עם יזמים, משקיעים ובנקי השקעות כדי לייעץ לחברות פרטיות איך להנפיק בבורסת ניו יורק. קודם להצטרפותה ל־NYSE לפני כשנה וחצי עבדה סאייר קרוב לרבע מאה בבנק ההשקעות גולדמן זאקס, שם החזיקה בתפקידים בכירים שונים. במקביל לתפקידה הנוכחי, היא מכהנת גם כמנכ"לית ארגון Women in Financial Markets, שפועל כדי להגדיל את הפעילות של נשים בשוקי הון.
איירה רובינס הוא יו"ר ומנכ"ל קבוצת הבנקאות האמריקאית ואלי נשיונל שרכשה ב־2022 את השליטה בלאומי ארה"ב בעסקה בשווי 1.2 מיליארד דולר. ואלי נשיונל מנהלת נכסים בהיקף של כ־64 מיליארד דולר. מנכ"ל נייס, ברק עילם, עומד בראש אחת מחברות ההייטק הגדולות והוותיקות בישראל, שהוקמה ב־1986 על ידי יוצאי 8200, בימים שבהם ביטויים כמו סטארט־אפ, הייטק והון סיכון היו עלומים או לא קיימים. החברה היא אחת השחקניות החשובות בעולם בתחום המחשוב בענן וניתוח נתונים לצורך שיפור שירות לקוחות ומניעת הונאות פיננסיות, ועובדת עם רוב החברות במדד פורצ'ן 100. ברק רגב מכהן מאז 2017 כמנכ"ל גוגל ישראל ונחשב לאחד התומכים הגדולים של אקוסיסטם ההייטק הישראלי בענקית הטכנולוגיה ומחוצה לה. במסגרת תפקידו היה לרגב תפקיד משמעותי בקידום היוזמה של גוגל מינואר השנה להקמת קרן תמיכה בהיקף של 4 מיליון דולר בסטארט־אפים ישראליים, שנועדה לתמוך בעד 20 חברות שזקוקות למימון מיידי כדי להמשיך לפעול. עוד נציגה מטעם החברה היא מאיה הנקין דירקטורית בגוגל ישראל שתדבר במסגרת פאנל מיוחד שיוקדש לרתימת הבינה המלאכותית ככוח מרכזי בצמיחת חברות הייטק.
בארט אוסמן הוא שותף ב־Lexington Partners, אחת מקרנות השוק המשני הגדולות בעולם, שמנהלת נכסים בשווי מוערך של 55 מיליארד דולר. בינואר השנה השלימה לקסינגטון גיוס של 22.7 מיליארד דולר לקרן סקנדרי חדשה, שתתמקד ברכישות נכסים ממשקיעים גדולים. אוסמן ישתתף בשיחה על התעוררות שוק ההשקעות, ההנפקות, המיזוגים והרכישות בהובלת פיונה דרמון, שותפה מייסדת של Sunvest Capital Partners, קרן הון סיכון חדשה שמתמקדת בעסקאות סקנדרי.
לוני ג'אפה הוא אחד השותפים בקרן ההון סיכון Insight Partners - יצרנית היוניקורנים הגדולה בישראל והראשונה להביא לכאן את בשורת גיוסי הענק של 100 מיליון דולר ויותר. ג'אפה, שהוביל השקעות בכמה חברות ישראליות בשנים האחרונות, עבד לפני שהצטרף לקרן ב־2017 בתפקידים בכירים ב־IBM וכיהן כמנכ"ל הסטארט־אפ Precisely. באינסייט הוא מוביל את פעילות הטכנולוגיה העמוקה של הקרן, בתחומים כמו בינה מלאכותית, HealthTech, פינטק, סייבר, כלי פיתוח תוכנה ומחשוב קוואנטי.
לן רוזן הוא מנכ"ל הפעילות הישראלית של בנק ההשקעות Evercore, אחד מבנקי ההשקעות העצמאיים הגדולים בעולם. הבנק, שנחשב לאחד היוקרתיים בתחומו, ייעץ לרכישות ומיזוגים בהיקף כולל של יותר מ־5 טריליון דולר מאז הקמתו ב־1995. הוא מעסיק יותר מ־2,000 עובדים ב־12 מדינות.
אראל מרגלית מייסד קרן JVP, שהקים אותה ב־1993, הוא אחד מבכירי תעשיית ההון סיכון הישראלית. קרן JVP נחשבת לגורם המשמעותי ביותר בהבאת וקידום פעילות של סטארט־אפים וחברות הייטק בירושלים. במקביל לפעילותו בתחום ההון סיכון ובעולם הפוליטי מקיים מרגלית פעילות חברתית נרחבת ובין השאר ייסד את עמותת JVP בקהילה שפועלת לשוויון הזדמנויות בחינוך.
את KPMG ייצגו בוועידה שניים: סטיבן צ'ייס, סגן יו"ר עולמי לנושאי בינה מלאכותית וחדשנות דיגיטלית, ודינה פסקא־רז שותפה וראש תחום טכנולוגיה ב־KPMG ישראל.
סיון שמרי דהן היא שותפה מנהלת בקרן קומרה, שבמסגרת הוועידה, וכמדי שנה, תחשוף את רשימת עשר חברות הצמיחה המבטיחות שמצטרפות למשלחת הישראלית לניו יורק. הדירוג מבקש לסמן חברות טכנולוגיה ישראליות חדשניות, הצומחות במהירות ועתידות להפוך למובילות בתחומן.
פיתוחים שיכולים להציל חיי חיילים
מנכ"ל חברת האנרגיה החלופית דוראל, יקי נוימן, יספר על מיזמי אנרגיה חדשניים בארה"ב, אירופה וישראל. מנכ"לית אל על דינה בן טל גננסיה תציג את החדשנות בתעופה והאתגרים בהובלת חברת תעופה אזרחית בעת מלחמה ואילו מנכ"לית תלמה איה מגן תדבר על הכניסה של חדשנות ו־AI לעולם התיירות.
עומר כילף, מייסד Innoviz, נמצא בחזית אחד התחומים החמים ביותר כיום – רכב אוטונומי. החברה מפתחת מערכת LiDAR שמבצעת סריקה תלת־ממדית ממרחק ומספקת תמונה של סביבת הרכב ברמת דיוק גבוהה ובזמן אמת, זאת תוך שיפור משמעותי בסדרי גודל בהשוואה לטכנולוגיות קיימות בכמה מימדים: הוזלה משמעותית במחיר, הקטנה בגודל המוצר והעלאת הביצועים בטווח וברזולוציה. בוועידה יחשוף כיצד היכולות שהם מפתחים יכולות להציל חיים של חיילים באזורי לחימה מסוכנים.
Minute Media, שהקים ובראשה עומד אסף פלד, מאפשרת לחובבי ספורט לייצר תכני מולטימדיה עשירים, סרטוני וידאו, כתבות ותמונות באמצעותם הם יכולים לספר את הסיפורים מזווית אישית וגם מאחורי הקלעים של אירועי הספורט. לחברה יש כיום מעל 200 מיליון משתמשים חודשיים, מעל 1,500 יוצרי תוכן, ו־250 שותפי הפצה ב־14 שווקים גלובליים ובעשר שפות. בינואר היא רכשה את STN Video האמריקאית, שמתמחה בהפצת תוכן ספורט בדיגיטל, בסכום מוערך של 150 מיליון דולר.
בתחום ה־Health-Tech ידבר מנכ"ל בילינסון ד"ר איתן וירטהיים על אתגרי הרפואה בימי מלחמה ושלום. עוד נציגה בולטת של תחום הבריאות הדיגיטלית היא מעין כהן המייסדת והמנכ"לית של HELLO HEART שפיתחה טכנולוגיה מצילת חיים שמטרתה היא מניעת מחלות לב באופן דיגיטלי. לזלי גילין היא סמנכ"לית הצמיחה של חברת הפינטק הישראלית Pagaya. הפעילות המרכזית של החברה, שמניבה את עיקר הכנסותיה, היא טכנולוגיה לחיתום הלוואות שמאפשרת להרחיב את הקהל שיקבל אותן גם ללקוחות שקיבלו סירוב מהבנק. לפי הערכות, ב־2023 פעילות זו ייצרה לה הכנסות של יותר מ־800 מיליון דולר.
ליזמית הסדרתית והמשקיעה הילה אוביל ברנר שני כובעים. בינואר השנה היא מונתה לשותפה בחברת ההשקעות אריאלי קפיטל, שם היא עוסקת בפיתוח השקעות חדשות. במקביל היא משמשת כמנכ"לית עמותת "יזמיות", שאותה הקימה לפני כעשור. העמותה, שבה חברות כ־8,000 יזמיות, היא הגדולה בישראל לעידוד יזמות והעצמת נשים בהייטק.
כמיטב המסורת לוועידה תצטרף נבחרת הסטארט־אפים שנבחרה על ידי צוות כלכליסט, ותלווה השנה על ידי צוות של TikTok for Startups IL - תוכנית שנועדה לסייע לסטארט־אפים מבטיחים לייצר תוכן מותאם ולשווק את המותג שלהם באופן מיטבי. "המשק הישראלי נמצא בחוד החנית של תעשיית הטק הגלובלית. דווקא בתקופה מאתגרת כמו זו חשוב לנו יותר מתמיד להשקיע בתעשייה המשמעותית הזו ולתרום את מיטב הידע והכלים שברשותנו כדי לסייע לה להמשיך לצמוח. אנחנו מאמינים שהכישרונות הרבים, החדשנות והיצירתיות שמביאים עימם משתתפי התוכנית, בשילוב איכותה הייחודית של תוכנית TikTok for Startups, יעניקו להם את הכלים להוביל את המשק בשנים הבאות ולהשיג צמיחה עסקית משמעותית", אמרה אנה פלקין, מנהלת הפעילות העסקית של טיקטוק ישראל. חברי נבחרת הסטארט־אפים, שכוללת את החברות – Urecsys, Healthee, Spinframe, Opstream, Carteav, airis-labs, Dynamic Edge, Lendai, Verstill, Chain Reaction, iRen-MEDICAL, Triple Whale, Eye-Minders, GEM, Suridata, Anydish, Faye ו־Air Doctor - יזכו להשתתף בוועידה ולהיפגש עם משקיעים ושותפים פוטנציאליים.