סגור
ועידת שוק ההון- אמיר כהנוביץ
(סיני דודפור)

כנס שוק ההון
הכלכלן הראשי של אקסלנס: "הכיוון של השווקים מעיד על מיתון"

אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי של הפניקס אקסלנס, אמר את הדברים בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות. לדבריו: "השוק כבר מצפה להורדות ריבית שיגיעו ב-2023-2024. תופעות כאלה קרו בעבר לפני מיתון. אנחנו רואים כבר עכשיו שגם התחזיות למיתון מתגברות בקרב הבנקים האמריקאיים"

"אפשר לראות שמדד המחירים בארה"ב התחיל לתפוס תאוצה כבר ב-2021 והבנק המרכזי בארה"ב אמר שזה זמני. אני שואל את השאלה, למה אמרו לנו שהאינפלציה הזו זמנית. הם טעו או שרצו להטעות?", כך פתח את הרצאתו אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס אקסלנס בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות.
לדברי כהנוביץ, לבנק המרכזי הייתה סיבה טובה לחשוב כי מדובר במצב זמני היות והם לא הדפיסו כסף ושפכו אותו על הכלכלה, כך שהסברה שלהם הייתה כי מאחר והם לא אשמים זה מצב זמני.
"קיבלנו את הזעזוע ביציאה מהקורונה עם הרבה ביקושים שהצטברו והתפרצו החוצה כשמנגד ההיצע נמוך. עלויות השינוע למשל זינקו ונשאלת השאלה האם להביא מכולה זה שירות שימשיך לעלות וכך גם נשאל לגבי מחיר הנפט. נשאלת השאלה עד מתי ועד כמה מחירי השילוח ימשיכו לעלות, ועד מתי האינפלציה הזו תימשך? בינתיים הזמני הזה נמשך".

1 צפייה בגלריה
‍אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס אקסלנס
‍אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס אקסלנס
‍אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי, הפניקס אקסלנס
(צילום: אוראל כהן)

כהנוביץ התייחס לאפשרות של העלאת ריבית ואמר, "בעבר בזמן שפאוול (ג'רום פאוול, נגיד הבנק הפדרלי) אמר שלא יעלו ריבית השוק זרם אתו, אבל היום רואים שהשוק מצפה ל-9 העלאות ריבית ומתמחר אותן. תחשבו מה זה יעשה, אחרי שכל המשכנתאות שהן בפריים יעלו בעוד 2% בשנה, איך הכלכלות הולכות להתמודד עם כל העלאות הריבית המהירות האלה? בארה"ב השוק כבר מצפה להורדות ריבית שיגיעו לאחר מכן בשנים הבאות, 2023-2024. תופעות כאלה קרו בעבר לפני מיתון. בכל הפעמים הקודמות שזה היה המצב, אחרי שנה שנתיים החל מיתון. אנחנו רואים כבר עכשיו שגם התחזיות למיתון מתגברות בקרב הבנקים האמריקאיים. ואנחנו שואלים את עצמנו מה נעשה עם האינדיקציה המאוד ברורה הזו שהשוק יכנס למיתון".
עוד אמר כהנוביץ שמה שהצית את המצב הנוכחי של הכלכלה זו הקורונה, אבל נשאלת השאלה האם השוק באמת ידע לחזות את הקורונה. לדבריו: "השוק לא באמת יודע את הדברים האלה אבל הוא יודע שהכלכלה מאד מהודקת. למשל שוק העבודה נראה כרגע מאד טוב מבחינת שיעור הלא מועסקים, אבל הוא לא טוב לעסקים, כי קשה להם להתרחב. במצב כזה אנחנו רגישים יותר למיתון. השנה לא ניכנס למיתון גם אם לא תהיה אספקת אנרגיה כל השנה, כי אנחנו במומנטום מאוד מאוד חזק. אבל אנחנו לא יודעים מה יצית את חבית הנפץ הזו, אנחנו במצב מאד רגיש".