סגור
Miami Florida מיאמי פלורידה
מיאמי, פלורידה. 36 אלף חברות הייטק (צילום: Mihai Andritoiu/Shutterstock)

ועידת כלכליסט מגיעה אל חלוצי ההייטק במיאמי

לא רק עמק הסיליקון או ניו יורק: מיאמי חווה התעוררות מרשימה כשיזמי הייטק רבים מעבירים אליה את פעילותם. כלכליסט ובנק לאומי יערכו ב־15-13 בנובמבר את TECH & INVEST – ועידת טכנולוגיה והשקעות הראשונה בעיר, שתפגיש משקיעים מקומיים ויזמים ישראלים בכירים תוך התמקדות בסטארט־אפים החמים ביותר  

בדיוק כשניתן היה לחשוב שכבר אי אפשר להיות חלוץ בתחום העסקים בארצות הברית - שכבר לא ניתן לבנות באמריקה עוד מרכז הייטק או גלובלי כמו עמק הסיליקון או ניו יורק - בדיוק ברגע הזה יושבת במיאמי, פלורידה, חבורה של חלוצים, אנשי עסקים, יזמי הייטק ובעלי חזון ששמים את הכסף (הגדול) שלהם על המשבצת הזאת ומעבירים את עסקיהם לבירת "מדינת השמש" של דרום־מזרח ארה"ב.
ועידת מיאמי של כלכליסט - לפרטים והרשמה לחצו כאן
במסגרת סדרת הוועידות לקידום ההייטק והכלכלה הישראליים ברחבי העולם, יפנה כלכליסט את הזרקור למרכז עסקים וטכנולוגיה חדש: מיאמי, העיר שמבססת את מעמדה בעשור האחרון כאחת מערי ההייטק והפיננסים החשובות בארצות הברית ובעולם בכלל. ב־15-13 בנובמבר 2024 יארח כלכליסט, בשיתוף בנק לאומי, את TECH & INVEST – ועידת טכנולוגיה והשקעות הראשונה במיאמי - הבירה הצומחת של דרום־מזרח ארצות הברית.
4 צפייה בגלריה
מימין חנן פרידמן מליסה רוז תום ניידס רינת זילברשטיין כנס מיאמי
מימין חנן פרידמן מליסה רוז תום ניידס רינת זילברשטיין כנס מיאמי
מימין חנן פרידמן מליסה רוז תום ניידס רינת זילברשטיין כנס מיאמי
במסגרת הכנס יתמקדו המשתתפים ביתרונות של מיאמי כמרכז השקעות וטכנולוגיה עולה, בנקודות החוזק המרכזיות של העיר והמגזרים הבולטים בתוך המערכת האקולוגית המתפתחת שלה, תוך התמקדות בסטארט־אפים המבטיחים והחמים ביותר. האירועים שיפגישו משקיעים מקומיים ויזמים ישראלים יבחנו כיצד יכולה מיאמי להתבסס כתחליף אטרקטיבי למרכזים כמו סן פרנסיסקו וניו יורק וכיצד צפויה העיר להתפתח בשנים הקרובות. בנוסף, ידונו המשתתפים כיצד טכנולוגיה וחדשנות מתבטאות בעיר בתחומים שונים, מהגנה לאומית, סייבר ובינה מלאכותית ועד לנדל"ן, אנרגיה ואתגרי האקלים.
הוועידה תיפתח ביום רביעי, 13 בנובמבר, בקבלת פנים ב"הסלון" של השף הישראלי אייל שני בטיילת המפורסמת של החוף הדרומי במיאמי ביץ', לצד המלונות הצבעוניים בסגנון אר־דקו. את דיוני המליאה למחרת, באולם הכנסים של Faena Forum, יפתחו מנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן, מייסד ומנכ"ל ג'י סיטי חיים כצמן ומו"ל כלכליסט יואל אסתרון. "המלחמה ואתגרי הכלכלה הישראלית רק מדגישים את הצורך החיוני בקידום העסקים הישראליים בשווקים הבינלאומיים. כלכליסט תורם את חלקו למאמץ הלאומי בוועידות הבינלאומיות שלנו", אמר אסתרון לקראת הוועידה. פרידמן ציין כי "דור יזמי ההייטק מוכיח שוב ושוב שהוא יודע לנפץ את התחזיות המוקדמות ולהתעלות עליהן. הם מוכיחים זאת לא רק בשירותם בשדה הקרב, אלא גם בפועלם בכל ענפי הכלכלה והמשק. אני מאמין שהדור הנפלא הזה ימשיך להביא לישראל צמיחה ושגשוג חסרי תקדים ביום שאחרי המלחמה. תפקידנו הוא ליצור את התנאים המיטביים עבורם, כדי שישראל תמשיך להיות בחוד החנית של היזמות הטכנולוגית העולמית".
4 צפייה בגלריה
מימין קית' רבויס מליסה מדינה אמיר אשל נילי שלו כנס מיאמי
מימין קית' רבויס מליסה מדינה אמיר אשל נילי שלו כנס מיאמי
מימין קית' רבויס מליסה מדינה אמיר אשל נילי שלו כנס מיאמי
אירועי 7 באוקטובר 2023 והמלחמה בעזה ובלבנון הם עדיין חלק מהמציאות של כלל הישראלים וההשפעה שלהם מתבטאת בכל התחומים - מחיי היומיום במדינה ועד קשרי החוץ, הכלכלה וההייטק עם שותפים בכל העולם. תומס ניידס, סגן יו"ר בלקסטון ולשעבר שגריר ארה"ב בישראל, ידון בשאלה כיצד דמוקרטיות יכולות לשתף פעולה ביניהן ולנצל שותפויות כלכליות לחיזוק היציבות הגלובלית. בתוקף תפקידו כסגן יו"ר לאסטרטגיה וקשרי לקוחות אחראי ניידס על מגוון יוזמות אסטרטגיות ופרויקטים מיוחדים בבלקסטון, ומתמקד בשימור קשרי לקוחות בכירים ברחבי העולם. ניידס כיהן כשגריר ארה"ב בישראל בשנים -2021 2023. לפני כן עבד במשך למעלה מעשור במורגן סטנלי בשורה של תפקידים, בהם סמנכ"ל התפעול וסגן יו"ר. בממשל אובמה הוא מונה לתפקיד סגן מזכירת המדינה הילארי קלינטון. ניידס ישוחח על הנושאים האלה במפגש של 1:1 על הבמה המרכזית עם יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון ישראל, פירמת ההשקעות האלטרנטיביות הגדולה בעולם.
בתום השיחה יצטרף אל ניידס ואורון רובי חן, אביו של סמ"ר איתי חן ז"ל שגופתו מוחזקת על ידי חמאס בעזה. חן מייצג את משפחות החטופים בעלי אזרחות אמריקאית בדיאלוג מול הממשל ומקדם את הדרישה להטיל סנקציות כלכליות על ארגוני הטרור. סמ"ר איתי חן, לוחם השריון, בן 19 במותו, נחטף מנחל עוז ב־7 באוקטובר, אבל בחודש מרץ 2024 קבע הרב הצבאי הראשי את מותו לאחר בחינת הממצאים ועל בסיס מידע שהגיע לצה"ל. רובי חן, משקיע הון סיכון ודירקטור בחברות הייטק, עלה מארה"ב לפני כשלושה עשורים, נפגש עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לאחר ההודעה על קביעת מותו של איתי בנו.
4 צפייה בגלריה
מימין חיים כצמן הווארד לרמן דינה בן טל גננסיה כנס מיאמי
מימין חיים כצמן הווארד לרמן דינה בן טל גננסיה כנס מיאמי
מימין חיים כצמן הווארד לרמן דינה בן טל גננסיה כנס מיאמי
אלוף במיל' אמיר אשל, לשעבר מפקד חיל האוויר ומנכ"ל משרד הביטחון, ידבר בוועידה על המהפכה הטכנולוגית בחיל האוויר הישראלי ועל האבולוציה של תעשיות הביטחון. לאחר פרישתו מצה"ל כיהן אשל כדירקטור בחברת Bird Aero Systems, ספקית עולמית לטכנולוגיות ופתרונות הגנה אוויריים, כיו"ר חברת אינטל טק וראש מינהל התכנון במטה הכללי הישראלי. במהלך כהונתו כמנכ"ל משרד הביטחון הוביל תהליך להגברת היצוא והרכש הביטחוני של ישראל ורכישת ציוד רפואי. כמו כן, הוביל מו"פ ביטחוני עם התעשיות הביטחוניות בישראל.
תחת הכותרת "הפיכת מיאמי למרכז טכנולוגי גלובלי" ידבר קית' רבויס, מנכ"ל Khosla Ventures, על מסעם של משקיעי־על משלב היזמות בגראז' ועד ניהול השקעות עתק בענקיות הטכנולוגיה. לרבויס קריירה ארוכה של ניהול בתפקידים בכירים בענקיות טכנולוגיה כמו פייפאל, לינקדאין ו"בלוק", והוא מדורג ברשימות המשקיעים המובילים בעולם בזכות השקעות משמעותיות בסטארט־אפים מצליחים רבים, בהם DoorDash, Affirm ו־Faire.
4 צפייה בגלריה
מימין פיטר יארד ליאת שוב רובי חן כנס מיאמי
מימין פיטר יארד ליאת שוב רובי חן כנס מיאמי
מימין פיטר יארד ליאת שוב רובי חן כנס מיאמי
חברת ההון סיכון הפרטית Khosla Ventures שהוקמה בשנת 2004 על ידי וינוד קוסלה, ממייסדי סאן מיקרוסיסטמס, מאמינה בסצנת הטכנולוגיה המתפתחת של מיאמי, ופועלת לקחת חלק אקטיבי בה. בקופת החברה יש 3.1 מיליארד דולר בשלוש קרנות שמשקיעות בסטארט־אפים בשלל תחומים כגון AI, אקלים, קיימות, פינטק, בריאות דיגיטלית וטכנולוגיות חלוציות.

ההזדמנויות החדשות שמחכות

בדיון נוסף על העידן החדש במיאמי ישוחחו הווארד לרמן ממייסדי Yext, מליסה מדינה מייסדת eMerge Americas, גארי פטחוב מ־Siemplify וזוהר דיין מ־Wibbitz שנקנתה על ידי ענקית הווידיאו Vimeo על ההזדמנויות החדשות שמציעה העיר לאנשי עסקים וליזמים. מליסה מדינה היא מייסדת־שותפה, מנכ"לית ונשיאת eMerge Americas, חברה שמטרתה לסייע בקידום דרום פלורידה כמרכז טכנולוגי עולמי. מדינה, בעלת ניסיון של למעלה מ־20 שנה כיזמית, משקיעה, מנהלת קהילה ופילנתרופית, נחשבת למנהיגה מובילה בתחום הטכנולוגיה בדרום פלורידה.
הווארד לרמן החל את דרכו כיזם סדרתי בגיל צעיר כשהקים יחד עם חברים את JustATip.com והפך לאחד השחקנים המובילים בעולם הטכנולוגיה. לאחר מכירת החברה הקים חברות נוספות, בהן Intwine, שכולן צמחו והתמזגו ל־Yext, פלטפורמה דיגיטלית המאפשרת למותגים לנהל ולעדכן את פרטי העסק שלהם במגוון ערוצים מקוונים. לרמן פרש מתפקידו כמנכ"ל Yext בשנת 2022 וכיום הוא מכהן כיו"ר ומייסד של כמה חברות, בהן Confide ו־Roam, הפועלת בתחום העבודה מרחוק.
יזם ההייטק אילן טוויג, מייסד וסמנכ"ל טכנולוגיות (CTO) בחברת Navan (לשעבר טריפאקשנס), ישתתף בפאנל סביב הנושא מנהיגות וחדשנות ישראלית בעידן הדיסראפשן, לצד אתגרי כלכלת ההייטק הישראלי. Navan מציעה מערכת מבוססת AI לתכנון והזמנת נסיעות עסקיות ובמסגרת תפקידו מוביל טוויג את צוותי הפיתוח וההנדסה של החברה לקדמת הטכנולוגיה. לפני הקמת Navan היה שותף להקמת StreamOnce, פלטפורמה למולטימדיה שנרכשה על ידי Jive Software, ושימש בתפקידי מפתח בחברות טכנולוגיה מובילות כמו Hewlett Packard ו־Rockmelt. בפאנל ישתתפו עוד נילי שלו, מנכ"לית מכון היצוא הישראלי; רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ב־AT&T העולמית ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל; וברוס טרגין, שותף מנהל בקרן בלאמברג קפיטל.
המעבר של משקיעים, גופים פיננסיים וחברות הייטק למיאמי הגביר גם את העניין בנדל"ן בעיר - ממשרדים ועד דירות יוקרה ובזכות ההגירה החיובית, מיאמי מבססת כיום את מעמדה כמרכז תרבות, אמנות, מוזיקה, אופנה עילית ומסעדות גורמה. בפאנל בנושא "חדשנות, השקעות והנוף העתידי של החוף המזרחי" ישתתפו, בין היתר, ראסל גלבוט, שותף מייסד ב־Crescent Heights; צבי גורדון, מנכ"ל Gazit Horizons; ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית של בנק לאומי; שלמה חודרי, שותף מנהל ב־Elion; ענת כץ, הנספחת הכלכלית של ישראל בצפון אמריקה; ומליסה רוז שהיא מנהלת בכירה בחברת הנדל"ן הגלובלית JLL Capital Markets. חברת JLL מספקת שירותים בתחום הנדל"ן המסחרי, לרבות ייעוץ, ניהול נכסים והשקעות. החברה משלבת טכנולוגיות מתקדמות ונתונים אנליטיים לשיפור תהליכים ולקבלת החלטות. מליסה רוז מתמחה בגיוס מימון לנכסים מסחריים בארה"ב. בשני העשורים האחרונים היא סגרה עסקאות בהיקף של מעל 5 מיליארד דולר. לפני כן עבדה בחברות נדל"ן מובילות כמו Ackman-Ziff ו־Maxwelle Real Estate Group. רוז פעילה גם בענף הנדל"ן דרך השתתפותה בארגונים מקצועיים כמו Urban Land Institute והיא גם חברה בוועדה המייעצת לפיתוח נדל"ן בבית הספר למשפטים באוניברסיטת מיאמי.
מהפכת ה־AI וההשלכות הכלכליות והמשפטיות שלה יהיו נושא נוסף שיעלה לדיון בוועידה. פיטר יארד הוא המייסד והמנכ"ל של InCountry, המתמחה בפתרונות data residency regulation שקובעת היכן חייבים לאחסן ולעבד מידע אישי בהתאם לחוקים של כל מדינה ומדינה. יארד שהקים את InCountry ב־2017, מתוך ההכרה הגוברת בחשיבות השליטה בנתוני האזרחים - ידבר על השפעות כלי הבינה המלאכותית על המדיה בעידן של פייק ניוז. InCountry מסייעת לחברות רב־לאומיות לעמוד בתקנות הגנת נתונים מקומיות במדינות שונות, עם דגש מיוחד על אזורים כמו סין, סעודיה והודו. הצלחת החברה ניכרת בכך שחברות רבות מרשימת ה־Fortune 100 בוחרות בהן לאחסון נתונים רגישים.
ג'רמי סוארד, מייסד שותף ומנכ"ל חברת Exodigo הישראלית, שעבר השנה להתגורר במיאמי, יסביר על השימושים הצבאיים והאזרחיים שמאפשרת הטכנולוגיה המהפכנית של Exodigo למיפוי חללים תת־קרקעיים. סוארד יפרט על המעבר מיישומים בתחום הנדל"ן אל השימושים הצבאיים, ובפרט על יכולות מיפוי מנהרות טרור בעזה ובלבנון. נציג נוסף בכנס של היזמות הישראלית פורצת הדרך הוא בן אלפי, מייסד שותף ומנכ"ל בחברת האגרוטק Bluewhite, שיתאר כיצד בינה מלאכותית וטכנולוגיות נסיעה אוטונומיות מחוללות מהפכה בענף החקלאות. הפתרונות של Bluewhite משלבים טכנולוגיית חיישנים, אלגוריתמי AI וחוויית משתמש ידידותית כדי לסייע לחקלאים לייעל את העבודה בשדות ולייצר יותר, בהשקעה של פחות משאבים.
עוד ישתתפו בוועידה: דינה בן טל גננסיה, מנכ"לית אל על; קווין קוקרן, סמנכ"ל השיווק של Vultr; ד"ר אשרת פונו יטיב, סגנית מנהל בית החולים בילינסון; יקי נוימן, מנכ"ל דוראל; גדעון ארגוב, מייסד ושותף מנהל, New Era Capital; דותן וינר, מנהל פעילות הנדל"ן, TS Group; אייל בינו, שותף מייסד, 97212 Ventures; איה פטרבורג, שותפה מייסדת, SCapital VC; מאור אלבז־סטרינסקי, הקונסול הכללי של ישראל במיאמי; ניקול פריאל, שותפה בקרן Ibex; פיטר פלצ'יק, המדליסט האולימפי מאולימפיאדת פריז.

היכרות עם מוקדי ההשקעות

בתום דיוני הבוקר במליאת הוועידה יתקיימו מפגשים סגורים למוזמנים בלבד, בהם דיון בהובלת חברת האנרגיה הגלובלית דוראל סביב נושא חוסן, צמיחה ואנרגיה מתחדשת, שיתמקד בטכנולוגיות, יוזמות ופתרונות חדשניים בתחום האנרגיה המתחדשת. אירוע נטוורקינג בלעדי נוסף למשקיעים, בכירים בתעשיית ההייטק ויזמים בעלי חזון יתקיים אחר הצהריים באולם הכנס בשיתוף Miami_Israel Collective שמחבר בין סצנת ההייטק של מיאמי לאקוסיסטם הישראלי ובשיתוף ארגון "יזמיות" שפועל לקידום נשים יזמיות בישראל ובעולם.
לצד המפגשים והדיונים במליאה יפעל אולפן ראיונות וידיאו שבהם ישוחחו עיתונאי כלכליסט ו־CTech עם מנהלים, משקיעים וסטארטאפיסטים על שיתופי פעולה בין יזמים ישראלים למשקיעים במיאמי בפרט ובחוף המזרחי בכלל, החוסן של החדשנות הישראלית, שינוי תעשיות באמצעות בינה מלאכותית, חיבור הטכנולוגיה הגלובלית ללב הפיננסי של פלורידה ועוד.
היום השלישי של הכנס, יום שישי 15 בנובמבר, יוקדש למפגשי היכרות עם מוקדי ההשקעות במיאמי ויכלול סיור בשיתוף חברת הנדל"ן הישראלית G City בבריקל - מרכז העסקים המבוקש של מיאמי. אירוע נטוורקינג וארוחת בוקר בלעדי נוסף יתקיים במתחם חללי העבודה השיתופיים של Novela Cafe Socia בשכונת ווינווד בשיתוף עם Miami_Israel Collective ובו ייפגשו בכירים ויזמים מקהילת ההייטק במיאמי ומשתתפי הכנס.
כמו בכל הכנסים הבינלאומיים של כלכליסט, גם לוועידת TECH & INVEST במיאמי תצטרף נבחרת סטארט־אפים ישראלית שנבחרה על ידי צוות ההייטק של כלכליסט. היזמיות והיזמים ייפגשו במהלך הוועידה עם משקיעים ולקוחות בינלאומיים פוטנציאליים ובחצייה השני של הוועידה יציגו על הבמה פיץ' של הסטארט־אפ שאותו הקימו במסגרת דמו דיי מיוחד שיציג כמה מהחברות הישראליות המסקרנות של השעה. את הדמו דיי תפתח מיה אייזן צפריר, מנכ"לית לאומיטק, ובין היזמים הנבחרים שיציגו על הבמה ניתן למנות את יובל גולן, מייסד ומנכ"ל Waltz; מאיה שפושניק קדנה, מנכ"לית Vetted; אורי דנגור, מנכ"ל Spinframe; דב פטמן, סמנכ"ל כספים Tevel Aerobotics Technologies; אורלי שואבי, מייסדת שותפה ומנכ"לית ClarityQ; אבינועם ברק, מייסד שותף ומנכ"ל Carteav Technologies; גבי דיאמנט, מייסד ומנכ"ל Bridgewise; עופר קליין, מייסד שותף ומנכ"ל Reco.ai; עידן כהן, מנכ"ל Pick a Pier; בנימין סגל, מנכ"ל Matia; טל קולנדר, מייסד שותף ומנכ"ל GYTPOL; עמרי וינברג, שותף ומייסד DoControl; ושני ביבי, מייסדת ומנכ"לית CODA.

פלורידה: 36 אלף חברות הייטק וזינוק מרשים בהון סיכון

פלורידה, המדינה השלישית בגודלה בארצות הברית עם אוכלוסייה של 22.5 מיליון איש, חווה בשנים האחרונות צמיחה כלכלית מהירה. מיקומה האסטרטגי, בשילוב עם סביבה עסקית נוחה, משך זרימה משמעותית של עסקים, השקעות וכישרונות. על פי נתוני SelectFlorida, כלכלת פלורידה חזקה, ומציגה תוצר מקומי ברוטו (GDP) של 1.4 טריליון דולר, העולה על זה של לא מעט מדינות ברחבי העולם.
המגזר העסקי המשגשג שלה כולל 2.8 מיליון עסקים המעסיקים למעלה מ־10.9 מיליון אנשים, עם שיעור אבטלה נמוך של 2.7%. גם הסחר הבינלאומי וההשקעות של פלורידה הם משמעותיים, עם למעלה מ־190 מיליארד דולר בסחר בינלאומי ו־100 מיליארד דולר במניות השקעות ישירות זרות. תעשיית התיירות של המדינה היא מנוע כלכלי מרכזי, מושכת כמעט 140 מיליון מבקרים מדי שנה, כולל 15 מיליון תיירים בינלאומיים.
מתחילת העשור הנוכחי מגזר הטכנולוגיה של פלורידה מתהווה כמניע מרכזי לצמיחה הכלכלית שלה. הוצאות המחקר והפיתוח של המדינה עולות על 11.3 מיליארד דולר, והשקעות הון סיכון ב־2022 הגיעו ל־9.7 מיליארד דולר. עם למעלה מ־600 אלף מועסקים ב־36,344 חברות הייטק, פלורידה היא יצואנית הטכנולוגיה השלישית בגודלה בארצות הברית. המדינה חוותה את העלייה הגדולה ביותר באחוז עסקאות ההון סיכון מ־2021 עד 2022, כאשר הושקעו 9.7 מיליארד דולר ב־601 עסקאות ב־2022. זינוק זה במימון הון סיכון תומך בסטארט־אפים במגזרים שונים, כולל קריפטו, חלל, ספורט, משחקים, סייבר, מדטק, פרופטק ועוד.
האקלים העסקי הנוח של פלורידה מושך למדינה מוסדות פיננסיים גדולים, כמו Citadel, קרן הגידור בהיקף 51 מיליארד דולר, שהעבירה את המטה שלה למיאמי ב־2022, או Ark Investment, חברת ניהול נכסים עם למעלה מ־80 מיליארד דולר שעברה מניו יורק לסנט פטרסבורג, פלורידה, ב־2021. אחת הסיבות הקריטיות למעבר של הגופים הפיננסיים לפלורידה בכלל ולמיאמי בפרט היא שיעור מס ההכנסה התאגידי הנמוך ביותר שגובה המדינה ועומד על 5.5%, ורבים מהעסקים הקטנים פטורים ממס זה. פלורידה גם אינה מחייבת מס הכנסה אישי, מה שהופך אותה למדינה ידידותית יותר למסים בהשוואה למדינות רבות אחרות בארצות הברית ובעולם.