סגור
כנס חוסן ישראל - אלון חיימוביץ
(צילום: סיני דוד, יריב כץ)

ועידת החוסן
מנכ״ל מיקרוסופט ישראל: "הדרך לחוסן - שת"פ בין התעשיות המסורתיות למגזר הטק"

אלון חיימוביץ' אמר בוועידת החוסן הישראלי של כלכליסט בשיתוף הפניקס כי "הנורמלי החדש הוא אי הוודאות - והיא פה כדי להישאר". עוד דיבר חיימוביץ' על סיכוני ה-AI: "אנו רואים יותר ויותר ניצול ציני ושימוש לרעה בטכנולוגיה הזאת"

"אני לא פה כדי לשדר פסימיות, אני פה עם הפנים קדימה", כך פתח אלון חיימוביץ', מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, את דבריו בוועידת החוסן של כלכליסט בשיתוף הפניקס. "מבט על מגזר הטק בישראל מוכיח שהצלחנו להראות חוסן עסקי, באמצעות אקזיטים, משיכת ההשקעות לישראל והכרה בינלאומית".
חיימוביץ' ביסס את דבריו במספרים: לדבריו, בששת החודשים שעברו מאז 7 באוקטובר הוזרמו לישראל יותר מ-3 מיליארד דולר. חברות אבטחת הסייבר מובילות באטרקטיביות אבל לצידן פינטק ותוכנה, כל אחת בסביבות חצי מיליארד דולר. בוצעו מעל 200 סבבי גיוס, מעל 9 אקזיטים, כל אחד מעל 100 מיליון דולר. "אלו נתונים מרשימים והוכחה שמגזר הטק מצליח להראות את החוסן העסקי", אמר חיימוביץ'.
"הנורמלי החדש הוא אי הוודאות, והיא איתנו פה כדי להישאר", הוסיף חיימוביץ', "לא רק בגלל המצב הגיאופוליטי ולא רק מאז 7 באוקטובר - דו"ח שפרסם הפורום הכלכלי העולמי מציג את הסיכונים הגלובליים שעתידים לפקוד את העולם בעשור הקרוב". חיימוביץ' בחר להתמקד בארבעה סיכונים: התפתחות הבינה המלאכותית, שינויי מזג האוויר הקיצוניים שיובילו לכך שהביקוש עבור מזון ומים יגדל על ההיצע, מתקפות סייבר והמחסור בכוח אדם מיומן ובכישורים המתאימים לצורך בתעשייה.
"ביקשתי מ-Microsoft AI לתמצת לי את הדו"ח ולספק את השורה התחתונה: מה עלינו לעשות כדי להתמודד עם הסיכונים שעתידים לפקוד אותנו בעשור הקרוב. התשובה היתה חד משמעית: הדרך היחידה להיערך ולצאת עם חוסן ובמובילות היא לנקוט עמדה קולקטיבית על ידי שיתוף פעולה בין התעשיות המסורתיות לבין מגזר הטק והחברות הגלובליות".
חיימוביץ' נדהם לגלות שהשורה התחתונה זהה לאסטרטגיה של מיקרוסופט ישראל מלפני שנתיים, אז החלה ההאטה העולמית. "רצינו לבנות אסטרטגיה שהיא לא מי טו וידענו שאנחנו חייבים להמשיך ולהתפקס בתעשיות המסורתיות, הן אלה שמגדירות את האתגרים והן יגידו לנו מה הן צריכות כדי לייצר את פריצות הדרך. ברגע שהבנו את זה, ננסה לספק פתרון מבית וגם נפנה לאקו-סיסטם הרחב של מגזר הטק וננסה לשלב כוחות כדי לייצר פתרון".
חיימוביץ' נתן כדוגמה את מערכת הבריאות, שהאתגר הכי גדול שלה בימינו הוא לייצר פריצת דרך ברפואה מותאמת אישית. "אנחנו נספק פתרונות מבית, נמצא את האקו-סיסטם מתוך הטק שיודע להשלים את התמונה ולא ננסה רק לפתור את הבעיה, אלא לגרום למערכת הבריאות בישראל להיות מובילה בעולם בנושא הרפואה המותאמת אישית. מה התפקיד של מיקרוסופט במשולש הזה? אנחנו אלה שמאפשרים את זה, גורמים לחיבורים ומאיצים, בעיקר בעזרת הטכנולוגיה שבמרכזה הבינה המלאכותית במודלים עסקיים נוספים".
"הבינה המלאכותית מדהימה ומייצרת אינסוף הזדמנויות", הוסיף חיימוביץ'. "עם זאת, אנו רואים יותר ויותר ניצול ציני ושימוש לרעה בטכנולוגיה הזאת. ראינו הרבה מתקפות בעולם הדיפ פייק מאז 7 באוקטובר שמשפיעות על דעת הקהל וניסיונות לדיפ פייק כדי להשפיע על בחירות במדינות דמוקרטיות. אם לא נעשה משהו משמעותי, זה יפגוש אותנו בקרוב במקומות נוספים.
"מיקרוסופט, שמובילה כבר 15 שנה את תחום ה-Responsible AI, הקימה תשתית שמאגדת את השותפים שלנו ממגזר הטק, את הטכנולוגיות ואת התהליכים, כאלה שבסוף יוכלו לזהות את היצירה של הדיפ פייק וידעו לעצור ולהתמודד עם זה כדי שכבר בבחירות הקרובות בארצות הברית נדע לתת את השקיפות הזאת בכל זמן נתון ולייצר את החוסן מול הבוחרים.
"דוגמה נוספת היא בתחומי אבטחת הסייבר: כמות התקיפות שחוותה מדינת ישראל מאז פברואר, בעיקר מאיראן, עלתה בצורה משמעותית. סוגי המתקפות, היעדים והתחכום השתנו, ועל זה נוסף אתגר שארגונים לא יודעים איך להתמודד עם פרדיגמת הסייבר הזו ומהלחץ מנסים לשלב עוד מוצרים לא אינטגרטיביים, קשים לתחזוקה, אין נראות של מתקפה מקצה לקצה ויש מחסור קיצוני בכח אדם מומחה בתחומי אבטחת הסייבר. אז לקחנו את טכנולוגיית הבינה המלאכותית, תשאלנו את כל נכסי הדאטה שקיימים בארגון על אופי המתקפה ופתרנו את הבעיה של הנראות מקצה לקצה ואת המחסור של מומחי כוח אדם בתחומי הסייבר".
חיימוביץ' התייחס לאחת המצוקות הגדולות של מחסור בכוח אדם מיומן, איכותי ועם כישורים רלבנטיים להיום, ודיבר על כך שב-2030 יהיה מחסור של כ-85 מיליון מפתחים בארצות הברית, דבר שעלול להוביל לנזק כלכלי של כ-8.5 טריליון דולר. "כדי לפתור את הבעיה אחד הכלים של הבינה המלאכותית שלנו יודע לקבל בשפה טבעית הוראה שתייצר פונקציה שבודקת האם הסיסמה שגויה. המערכת יודעת לבנות את הכל לבד ויודעת לתעד, להסביר ולעשות על עצמה את ה-QA (הבטחת איכות - מנ"ש)".
לסיום התמקד חיימוביץ' בבעיית כוח האדם בתחום הרפואה וחווית המשתמש של המטופלים כתוצאה ממחסור בצוותים רפואיים: "יחד עם המרכז הרפואי שיבא ובאמצעות בינה מלאכותית יצרנו את הפסיכיאטר הווירטואלי, שיודע לעשות איבחון ראשוני ולהעביר את התובנה אל הפסיכיאטר והרופא כדי להוריד את העומס ולוודא שחלילה לא מפספסים מקרה קיצוני".