ועידת ישראל-יוון"השנה הוגשו בקשות לבניית 10,000 חדרי מלון חדשים"
ועידת ישראל-יוון
"השנה הוגשו בקשות לבניית 10,000 חדרי מלון חדשים"
שר התיירות יואל רזבוזוב התייחס בוועידת ישראל-יוון של כלכליסט בשיתוף אראונדטאון ומלונות בראון להתאוששות תעשיית התיירות ממשבר הקורונה: "השנה שברנו את שיא הבקשות לפתיחת מלונות חדשים. אנשים רוצים לטייל, ומרגישים את זה בכל העולם"
"טוב לראות אתכם כאן אחרי שנתיים קשות לתיירות", אמר שר התיירות יואל רזבוזוב (יש עתיד) בפתיחת נאומו בוועידת ישראל-יוון של כלכליסט בשיתוף אראונדטאון ומלונות בראון. "בפעם אחרונה שהייתי פה באתונה ייצגתי את ישראל באולימפיאדה, והגעתי למקום התשיעי. עכשיו גיליתי ששר התיירות היווני היה רופא. שנינו היינו ספורטאים מקצוענים ואז הפכנו לשרים, אבל הוא בדרך הוא הפך גם לרופא".
"זה סמלי מאוד שהוועידה הזו מתרחשת דווקא ביוון, וזאת מפני שיוון היא שותף איזורי חשוב של ישראל, ושיש לשתי המדינות יחסים היסטוריים", אמר רזבוזוב. לדבריו, יוון ידועה בתור ערש תרבות המערב, ויש לה היסטוריה קדומה משולבת עם טבע יפהפה וים – וזאת הסיבה שהיא מושכת תיירים רבים. לפי רזבוזוב, גם לישראל יש היסטוריה ייחודית וטבע וים ולשתי המדינות יש הרבה מה ללמוד אחת מהשנייה, "אבל מספר התיירים שמגיעים ליוון, 30 מיליון, לעומת ה-4.5 מיליון בישראל משקף שלנו יש יותר מה ללמוד מיוון", כך לפי שר התיירות.
רזבוב התייחס להשפעת מגפת הקורונה על התיירות הגלובלית ואמר כי "היו שנתיים קשות של מגיפה, אבל עכשיו נדמה שדברים חוזרים לשגרה ושיש הרבה עבודה לעשות". לדבריו, "בישראל ניסינו להציל את הענף שבאמת היה בקריסה, והאחרון שיצא מהמשבר. ניסינו לתת החייאה מלאכותית לענף. נתקלנו בהרבה מכשולים אבל מחודש מרץ אנחנו סוף סוף פתוחים לתיירות, ועכשיו גם אין צורך בבדיקות PCR. אין יותר מגבלות, התיירים יכולים לבוא חופשי ואנחנו מזמינים את כולם למדינה המדהימה שלנו. כבר באפריל נכנסו יותר מ-200 אלף תיירים לישראל ואנחנו צופים שהמספרים של 2022 ישברו את התחזיות של האוצר ואנשי המקצוע".
רזבוזוב אמר כי הטרנד הזה ניכר גם בפעילות העסקית. "השנה שברנו את שיא הבקשות לפתיחת מלונות חדשים בישראל. הוגשו מעל 120 בקשות לבניית מלונות חדשים ועוד 30 הרחבות. המשמעות היא בקשות לבניית קרוב ל-10,000 חדרי מלון חדשים, 30% יותר מהבקשות שהוגשו בשנת 2019".
לפי רזבוזוב, המספר הזה מייצג השקעה של יותר מ-1.3 מיליארד שקל במלונות בשנה האחרונה. "זה לא מפתיע אותי, מפני שאחרי שנתיים בבית אנשים רוצים לטייל ולגלות יעדים חדשים, אני מאמין שאפשר להרגיש את זה גם ביוון ובכל העולם". שר התיירות אמר כי כל התעשייה מרגישה את זה: "תעופה, מארגני תיירות ומורי הדרך שסוף סוף חזרו לעבוד במה שהם אוהבים. זה גלובלי".
באותו נושא, רזבוזוב אמר כי משרד התיירות משקיע מאמצים אדירים בשביל לקצר את זמני ההקמה של מלונות בישראל על מנת להוסיף חדרי מלון. "זה בלתי נתפס שהיום לוקח כמעט 10 שנים להשלים בנייה של מלון אחד בישראל, וגם זה משפיע על המחיר של חדר בקצה".
"היעד הוא 10 מיליון תיירים נכנסים לישראל"
"זה הזמן הנכון להתחיל לעבוד על היעד השאפתני שאני מציב, 10 מיליון תיירים נכנסים לישראל". בשביל שחזון זה יתממש, רזבוזוב אומר כי צריך לפתור את הבעיות המרכזיות של תעשיית התיירות, כאשר המרכזית שבהן היא המחסור בעובדים. "זו הסיבה שהממשלה מתכוונת לאפשר כניסה של כ-1,200 עובדים פיליפינים ו-500 עובדים ירדנים לתעשיית המלונאות הישראלית".
כמו כן, לפי רזבוזוב, הממשלה פעלה לצמצם את ההיטלים על העסקת עובדים זרים ובכך צמצמה את ההוצאות של המעסיקים באלפי דולרים בשנה. עוד אמר כי בממשלה התאימו גם את רפורמת הכשרות באופן שיותאם לתעשיית התיירות, ובכך הובילו לחיסכון של כ-100 מיליון שקל בשנה".
"אנחנו מצפים גם מהמלונאים לבוא לקראת התיירים גם במחירים וגם בשירות. חייבים לתת את החוויה הטובה ביותר לתייר, גם מחו"ל וגם מישראל. Best value for money. חופשה לא רק לעשירים בלבד".