סגור
כנס אחריות סביבתית - אפרת פרי
(צילום: סיני דוד)

אחריות סביבתית
מייסדת SUFRESCA: "פיתחנו ציפוי אכיל לפירות וירקות שמשמר את הטריות שלהם"

את הדברים אמרה אפרת פרי בכנס אחריות סביבתית של כלכליסט ושופרסל. לדבריה: "הציפוי שמאושר ע"י ה-FDA מונע אידוי מים אבל גם מאפשר לפרי או ירק לנשום. הוא משמש כתוסף מזון ומונע שימוש בפלסטיק"

"עובדתית, המטרה מספר 2 של האו"ם, של ארגון האומות המאוחדות, היא מניעת רעב. זוהי מטרה בעלת חשיבות אדירה. בפועל כיום בעולם כ-50% עד 60% מהפירות והירקות נזרקים בדרך מהחקלאי לשולחן. הם מוצאים עצמם בפח האשפה בין היתר בגלל נושא של מועדי תפוגה, של פירות וירקות שנרקבים מהר. אנו פותרים את זה. אנו מפתחים ציפוי לפירות וירקות שמאריך חיי מדף של המוצר, אבל הוא לא מורגש", כך ציינה אפרת פרי, מייסדת ומנכ"לית SUFRESCA במהלך כנס אחריות סביבתית של כלכליסט ושופרסל.
לדברי פרי: "זה עולמנו. עולם של שימור פירות וירקות, אבל מהו בעצם הציפוי? מה הוא עושה? הוא מונע אידוי מים אבל גם מאפשר לפרי או ירק לנשום. לא רואים את הציפוי, עוביו הוא מיקרון, הוא מגיע ככה לשולחן. לציפוי אכיל יש עוד מעלה, הוא מונע שימוש בפלסטיק, זוהי מעלה חשובה מאין כמוה. כיום הרגולטור באירופה למשל אוסר על ציפוי פלסטיק על פרי ועל ירק ולכן אפשר לראות שבחודש שעבר המפיץ הכי גדול בארה"ב בדק אותנו מול גוף אחד שמציע ציפוי אכיל מחומר טבעי, חברה אמריקאית בשווי של מיליארדי דולרים שרק נכנסת לשוק. זה ממש מצב של דויד נגד גוליית, חברה בשווי מיליארדים שמתמודדת נגדנו, מול חברה ישראלית, וזו גאווה ישראלית בימים מאתגרים אלה".
לדברי פרי: "תכל'ס, אנו שמים ציפוי. אנחנו יודעים כיצד לשים ציפוי על עגבניות שרי, על פלפל, על מנגו, ואנו סטארט-אפ צעיר, יצאנו מהאוניברסיטה עברית ויש לנו שלושה פטנטים ואנו בדרך לרישום של פטנט רביעי, יש לנו אישור FDA, כלומר אישור של הרגולטור האמריקאי וגם אישור של האיחוד האירופי כי אנו עוסקים במרכיבים שהם טבעיים, לא ניתן להרגיש שיש ציפוי, אין לו ריח או טעם והוא שומר על טריות הפרי והירק. ואפשר לשטוף את הציפוי אם רוצים אבל גם לאכול אותו כי הוא תוסף מזון".
עוד ציינה פרי: "אנו מתחילים יצור עכשיו בארץ כדי להיות מוכנים למכירות בהמשך, יש לנו משקיע מאיחוד האמירויות ולכן נייצר שם לאפריקה, אסיה, למזה"ת. ואנו גם נייצר בארצות הברית. משמעויותיו של מוצר כזה בימים של בזבוז הן גבוהות, יש מקומות שהתשתית גרועה, שיטות הגידול אינן מתקדמות ולכן דווקא המזרח התיכון, אסיה אפריקה, אלה שווקים מדהימים שזקוקים למוצרים מהסוג הזה".