ועידת לונדוןאיזי וידרה: "עולם המטאוורס מושך השקעות של מיליארדי דולרים"
ועידת לונדון
איזי וידרה: "עולם המטאוורס מושך השקעות של מיליארדי דולרים"
וידרה, מייסד ושותף בקרן Remagine ventures, אמר את הדברים בשולחן העגול בוועידת Mind The Tech London של כלכליסט, לאומי ולאבטק. לדבריו מטאוורס זה שילוב העולמות החדשים - מציאות מדומה, ווב 3, בלוקצ'יין: "גיימינג הוא הזדמנות עצומה ליזמים וסטארט-אפים"
איזי וידרה מייסד ושותף בקרן Remagine ventures, אירח בשולחן העגול בוועידת Mind The Tech London של כלכליסט, לאומי ולאבטק, יזמים ויזמיות של חברות סטארט-אפ שרצו לגלות מעט יותר על העולם החדש של מטאוורס,NFT ועוד.
לדבריו: "אין חברה בפורצן 500 שאין לה אסטרטגיה של כניסה למטאוורס וזו הזדמנות עצומה לחברות סטארט-אפ. אחת הדרכים להזדמנות היא דרך NFT, לדוגמא ההשקעה האחרונה בחברת יוגה לאבס בשווי של 4 מיליארד דולר".
וידרה הציג את הקרן שאותה הקים ואמר "אנחנו קרן שמשקיעה בעולם המשחקים, מטאוורס, איספורטס, ספורטק. אנחנו מאמינים שהזמן שאנחנו צורכים את הזמן שלנו משתנה. אנחנו שמים את הצרכן באמצע והיכן שהוא מוציא את הדולר שלו. כשמדברים על מטאוורס והאינטרנט החדש יש הרבה סיסמאות באוויר. מטאוורס הוא מושג שמחבר את כל העולמות החדשים הכוללים מציאות מדומה, ווב 3, בלוקצ'יין".
וידרה מנסה מעט לעשות סדר בעולם של המטאוורס ומציג את העולם הפתוח והסגור בתחום "יש עולמות מטאוורס סגורים כמו פורטנייט שהיא חלק מחברת אפיק. ויש מטאוורס פתוחים כמו AXIE שגדלה בצורה משמעותית מאוד בשנים האחרונות. היא יוצרת ערך עצום שנוצר באמצעות רכישת NFT שהוא תנאי כניסה למשחק. זה הוא משחק למטרות רווח ואנשים מקבלים תמורה כספית. אם בפורטנייט אני משלם על דמויות ומוצרים דיגיטליים הרי בעולם של אקסי אני מקבל כסף".
גיימינג גדול יותר מקולנוע וטלויזיה
וידרה הציג בפני היזמים את היתרונות והחידושים שמביא העולם החדש: "כאשר אתה משקיע בגיימינג חלק גדול מהכסף הולך לשיווק ובעולם הקריפטו זה לא קיים כי אנשים מזמינים אחרים ומי שבפנים מקבל כסף על השתתפותו. זה חלק מתופעה הרבה יותר גדולה. האינטרנט כמו שאתה מכיר אותה כיום היא שילוב של העולם הפיזי והטכני. אנשים שנולדו עם הטלפון ביד הם כבר דור אחר. הם לא בפייסבוק, הם לא הולכים לקונצרט אלא רואים קונצרט וירטואלי, הם לא קונים אומנות ויש להם NFT שהם סוחרים בה, הם רואים אנשים אחרים משחקים במשחקים דרך טוויץ' וכל הטרנדים האלה יוצרים הזדמנות עצומה ליזמים וסטארטאפים. גיימינג היא בלב הפעילות הזו. גיימינג גדול יותר מטלוויזיה קולנוע וספורט ביחד. מיקרוסופט רכשה את בליזארד ברכישה הכי גדולה אי פעם" .
"תעשיית היוצרים creators היא תופעה חדשה של צריכת מידע. אנשים צורכים כיום מידע מאנשים, משפיענים, יוצרי תוכן שנותנים מידע איכותי. יש בה כבר השקעות של מיליארדי דולרים בשנה. כל התוכנה לדוגמא ברובלוקס היא תוכנה שנעשת על יד יוצרים. יש לנו השקעה בחברה כזו בישראל שנקראת טויה שמייצרת משחקים ברובלוקס" .
בתשובה לשאלה של אחד היזמים אמר וידרה שחברות הגיימינג הגדולות מדברות כיום על המעבר לעולם החדש. אנחנו השקענו בחברת קריפטו גיימינג ישראלית שחלק ממייסדיה יצאו מפלייטיקה. כל החברות הגדולות בתחום מחפשות להשקיע בתחום ולרכוש חברות או לפתח בעצמן טכנולוגיות. נראה הרבה עסקים שלא קיימים כיום בעולם הבלוקצ'יין גיימינג".
לדברי וידרה: "אנחנו עדיין בשלב הניסוי בעולם הזה וחלק מזה הוא בתחום של קונצרטים וירטואליים שמנסים שם כל מיני טכנולוגיות חדשות וצריך שם הרבה כסף וענקיות המוזיקה גם מתחילות לעשות שם פעילויות שונות. זה עולם שיאפשר לאמנים למכור את הכרטיסים הכי טובים בעולם המטאוורס בכמות אינסופית ואולי במחיר שיתאים לכל אחד בכל מקום שהוא נמצא בעולם". לדבריו, "הזדמנות עצומה בעולם המטאוורס היא בעולם האופנה. חברות ההלבשה מחפשות להיכנס פנימה. חברות מוצרי היוקרה כבר שם דוגמת גוצ'י ואחרות".