סגור
ועידת Mind the Tech ניו יורק - פאנל אסף רפפורט, אדם סינגולדה

Mind The Tech
סינגולדה: ״קשה להיפרד מעובדים אחרי עשור״; רפפורט: ״השוק במפנה״

את הדברים אמר מייסד ומנכ״ל החברה בשיחה משותפת עם מייסד ומנכ"ל Wiz אסף רפפורט בוועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק. כשנשאל לגבי הצהרותיו כי Wiz תגיע להכנסות של מיליארד דולר, השיב רפפורט כי הוא עדיין עומד מאחוריהן: "כולנו מדברים על הירידה בשוויים, אבל כאקו-סיסטם אנחנו בנקודת מפנה של השוק"

"זה מאוד קשה להיפרד מעובדים שעם חלקם עבדנו יותר מ-10 שנים", אמר אדם סינגולדה, מנכ"ל ומייסד חברת טאבולה, יומיים אחרי הפרסומים על צמצום כוח האדם בחברה ב-6%. את הדברים אמר סינגולדה בשיחה משותפת עם אסף רפפורט, מייסד שותף ומנכ"ל Wiz, לסופי שולמן ומאיר אורבך מ"כלכליסט". השיחה התקיימה במסגרת ועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק.
"הפכנו לציבוריים בשנה שעברה", הוסיף סינגולדה. "זו הייתה תקופה לא פשוטה של מגפה עולמית, אינפלציה, האטה בצמיחה. אנחנו מנסים לסייע לעובדים מהם נפרדנו להיקלט במקומות אחרים".
אסף, הכרזתם לאחרונה שהגעתם לקצב הכנסות שנתי (ARR) של 100 מיליון דולר. זה עדיין רחוק מההכנסות של טאבולה, אבל אם מסתכלים על השוויים, אתם גדולים בהרבה מטאבולה. איך אתה ישן בלילה?
רפפורט: "מה שמעניין בסטארט-אפים זה שאתה לא חי את השווי כל הזמן. זה אולי משהו של 24 שעות כשיש כותרות בכלכליסט סביב זה, אבל אחרי זה, כל המחשבה שלך הולכת לפעילות וללקוחות שלך, וזה מה שגורם לי גם לישון בלילה. לגבי ההשוואות בין החברות, אנחנו וטאבולה מאוד שונים, עם שווקים שונים ובמצב שונה בהתפתחות של החברה".
אדם, היית מעדיף להשאיר את טאבולה כחברה פרטית ולא להנפיק?
סינגולדה: "לא. אני מזדהה עם אסף שאומר שאתה לא רוצה לחיות את השווי מדי יום, ובהיותך חברה פומבית זה קורה בכל יום בעל כורחך. אבל אנחנו מסתכלים על טאבולה קדימה לשנת 2030. אנחנו מנסים להסתכל על התרבות בחברה ולשפר אותה. אני לא יכול לשלוט בשוק בטווח הקצר, אבל אני מאמין שבטווח הארוך ההנפקה הייתה ההחלטה הטובה ביותר שקיבלנו".
אסף, דיברת על הכנסות של מיליארד דולר בעתיד של וויז. אתה עומד מאחורי זה?
רפפורט: "אני מאוד מקווה. זה מסע ארוך. כולנו מדברים על הירידה בשוויים, אבל כאקו-סיסטם אנחנו בנקודת מפנה של השוק. נראה הרבה חברות שיצליחו לצאת הרבה יותר מחוזקות מהמשבר עם הזדמנות לצמוח לשוויים גבוהים בהרבה. ונראה חברות יוצאות מן הכלל שאולי לא יצליחו לגייס בסבבים B ו-C אבל הן ימצאו את עצמן נרכשות. יש הרבה חברות שיכולות לרכוש, והייתי שמח לראות את זה קורה בשוק".
סינגולדה: "יש משהו יפה במשבר, שגורם לכולנו בתעשייה לזכור שאף אחד מאיתנו לא ראוי לניצחון, צריכים להיות הגרסה הטובה ביותר שלנו".
המשבר שינה אתכם בדרך כלשהי?
רפפורט: "כל אירוע משנה את החברה. זה מה שכיף בסטארט-אפ. בזמן שאנחנו רואים את המשק נכנס להאטה ולאינפלציה, בשוק האבטחה אנחנו רואים המשך של הצמיחה. הוא לא חסין למיתון, אבל עמיד הרבה יותר. אנחנו רואים השקעות עתק בתחום ובתשתיות. אני לא רואה שיש פחות סיכוני אבטחה על החברות בגלל שיש מיתון. השוק עדיין בפיגור בחלק מהמקומות, ויש יותר ויותר השקעות בפתרונות חדשניים".
אדם, מה הייתה הטעות הגדולה ביותר שלך מאז שהקמת את טאבולה?
סינגולדה: "טאבולה היא העבודה הראשונה שלי, אז עשיתי את כל הטעויות האפשריות. הכי גדולה שלי היא שגייסתי אנשים על פי התהילה שלהם וחשבתי שאבק הכוכבים שלהם יידבק בטאבולה. אבל זה לא קרה. לא הייתי מספיק חשוב עבורם. אני בן אדם אופטימי מטבעי והעצה שלי היא להעדיף אנשים שיש להם תשוקה בלתי נגמרת, חוכמה ואמפתיה. אם יש לך את אלה, יש לך יתרון".
אסף, אתה בסיבוב השני שלך בחברה שייסדת. מה למדת?
רפפורט: "כיזם אתה מסתכל על הטווח הקצר. אתה צריך לחשוב בהתחלה מה לעשות כדי לקבל את כספי הסיד. אבל אתה לא יכול להסתכל רק על הטווח הקצר ואסור להתפשר על הטווח הארוך. זה מה שלמדתי באדאלום (שנמכרה למיקרוסופט, ר"ב) ובוויז. התחלנו את וויז במרץ 2020, בתחילת המגפה שמאוד השפיעה על הטווח הקצר, אבל גם הסתכלנו קדימה לאילו חברות אנחנו מכוונים למכור את המוצרים שלנו. זה מה שמאפשר לנו היום לרוץ מהר מאוד".
איך אתם חושבים שהתעשייה תשתנה בעקבות המצב הכלכלי?
סינגולדה: "מה שיפה בתרבות הישראלית היא שאנחנו תמיד חושבים שאנחנו יכולים לפתור את הבעיה. משבר זו הזדמנות טובה לישראלים להגיד איך עושים את הדברים טוב יותר. נראה סוג שונה של כסף שמגיע ליזמים. אולי יותר צניעות. אני מאמין שהישראלים יבואו עם יוזמות חדשות".
רפפורט: "בנייה של חברות מצליחות וההזדמנות גם למכור אותן היא אופציה טובה לחברות, לעובדים שלהן וגם ליזמים".
האם נראה רגיעה כלשהי בתגמול לעובדים?
רפפורט: "נמשיך להשקיע בעובדים שלנו כי הם המשאב הכי חשוב שלנו והם יקבלו מאיתנו הכל, כי הם זכאים לזה. הם צריכים לקבל הכל".