ועידת לונדוןסמנכ"ל טכנולוגיות Nvidia: "בעבר מעטים ידעו לתכנת. היום כל אחד יכול"
ועידת לונדון
סמנכ"ל טכנולוגיות Nvidia: "בעבר מעטים ידעו לתכנת. היום כל אחד יכול"
כך אמר סמנכ"ל אנבידיה, מיכאל כגן, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ולאומי בלונדון. "אנחנו חווים 'רגע האייפון' בבינה המלאכותית"
"אנחנו חווים את 'רגע האייפון' של הבינה המלאכותית והדבר מייצר הרבה אתגרים. הצורך בכוח מחשוב הוא אדיר. עד היום מספר קטן יחסית של אנשים יכול היה לתכנת ועכשיו כל אחד יכול, צריך רק להגיד למחשב מה לעשות והוא כבר מתכנת. לכן הביקוש לכוח החישוביות יגדל", כך אומר מיכאל כגן, סמנכ"ל באנבידיה בשיחה עם כתב כלכליסט עומר כביר בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ולאומי בלונדון.
לדברי כגן, "עד היום התיאוריה הייתה שהכפלת כמות הטרנזיסטורים בשבב נדרשת כל שנה, אבל הביקוש הגדל דורש קצב גבוה יותר והפיזיקה עם הטכנולוגיה יצטרכו ללכת בעקבות זה. כבר לפני קצת יותר משנה המספרים הוכפלו בכל שלושה חודשים בערך ולא בשנה. ChatGPT רק יגביר זאת, וכבר רואים שלקח לו חמישה ימים בלבד להגיע למיליון משתמשים. עד אז לאינסטרגם לקח הכי מעט זמן להגיע למספר משתמשים כזה וזה ארך חמישה חודשים. איך מתאימים את התשתית כדי לא להקפיץ את העלויות? זו גם שאלה מאוד גדולה בימים אלה".
מה הפתרון של אנבידיה לאתגר הזה?
"אנחנו לא חברת שבבים, אלא פלטפורמת מחשוב. אנחנו מספקים מחשבים שמותאמים למציאות החדשה ומתקדמים קדימה לפי דרישות של הדור הבא. אחת מהן זו דמוקרטיזציה של המחשוב. כדי ליהנות מהיתרונות של ChatGPT צריך מחשב חזק, שעד היום לא כל אחד יכול היה להרשות לעצמו לרכוש. אנחנו רוצים לסייע לארגונים ליהנות מיתרונות היישומים החדשניים. בקרוב יהיו הכרזות חדשות בתחום הזה. זה לא רק שבבים, אלא גם הרבה תוכנה. יש לנו פלטפורמות שעוזרות לפתח עולם וירטואלי, בהן גם מטאוורס".
מדברים הרבה על מטאוורס בהקשר הצרכני, אבל זה עדיין יותר עתידני, בעוד מטאוורס לשימוש תעשייתי כבר כאן. אתה יכול לספר על כך?
"יש לנו פלטפורמה בשם 'אומניוורס' שעובדת כבר היום והיא מייצרת תיאום דיגיטלי של של תוכנית הייצור, ואפשר להשתמש בה כדי לשפר ולייעל את תהליך הייצור. לא צריך יותר לבנות משהו בהשקעה אדירה ואז לעשות תיקונים יקרים. אנחנו מסייעים גם בתכנון פריסה של אנטנות 5G כדי לעשות את זה בצורה אופטימלית. סימנס עובדת איתנו כדי לתכנן פריסה של טורבינות דיגיטליות".
זה נשמע עתידני ממש, אתם יכולים לבנות וירטואלית דברים בלי להשפיע על העולם הפיזי. אפשר לערוך ניסויים מורכבים במטאוורס?
"נכון, עכשיו מתחילים פרויקט שאפתני בשם EARTH 2, של בניית מחשב שידמה את כדור הארץ כדי לנסות לפתור את משבר האקלים. אנחנו רוצים לבנות מחשב שיעשה סימולציה של מה אפשר לעשות היום כדי לבלום את ההתחממות הגלובלית".
ומה עתידה של אנבידיה בישראל?
"נכנסנו לישראל לפני שלוש שנים עם רכישת מלאנוקס. ישראל היא אתר הפיתוח השני של אנבידיה אחרי ארה"ב עם 3,000 עובדים, ואנחנו מתרחבים עוד בכוח האדם. מנכ"ל אנבידיה רואה בישראל מרכז אסטרטגי. היום הפיתוח בישראל הוא לא רק בתחום המסורתי שבו פעלה מלאנוקס ולכל המוצרים והטכנולוגיות של אנבידיה יש נוכחות בישראל".