The Next Big Thingוהזוכים הם: מפלטפורמה לפיתוח אפליקציות מורכבות עד האצת פיתוח תרופות
The Next Big Thing
והזוכים הם: מפלטפורמה לפיתוח אפליקציות מורכבות עד האצת פיתוח תרופות
חמשת הזוכים בדירוג הסטארט־אפים הישראליים המבטיחים של The Next Big Thing בתחום הבינה המלאכותית
בינה מלאכותית היא מילת הקסם של כל סטארט־אפ, וגם בישראל יש מאות חברות הנוגעות בנושא. פנינו לשורה של משקיעים בולטים בתעשייה המקומית כדי שיסייעו לנו למצא את חמש החברות שלדעתם הכי בולטות בשוק ובעלות הסיכוי הגדול ביותר להפוך לחברה מובילה בתחומה.
Ask.ai
מייסד: אלון טלמור
גייסה: 9 מיליון דולר בהובלת ורטקס ו־State of Mind Ventures
Ask.ai, שפיתחה מנוע חיפוש פנים־ארגוני חדשני, נוסדה על ידי אלון טלמור וגייסה עד כה 9 מיליון דולר בסבב סיד. הסבב הובל על ידי הקרנות ורטקס ו־State of Mind Ventures, ובהשתתפות קרנות ושורה של משקיעים פרטיים. הטכנולוגיה של החברה משלבת בינה מלאכותית וניתוח שפה טבעית (NLP) עם הבנה עמוקה של השאלות והשיח האנושי ויכולת לנתח אוטומטית טקסטים ארוכים ולסכם אותם במשפט אחד ברור. החברה מביאה למקום אחד את כל מקורות המידע של הארגון, כולל סלאק, צ’אטים, בסיסי נתונים, שיחות לקוח, כרטיסי תמיכה ועוד. בנוסף למתן תשובות ישירות, המערכת מציפה שאלות ובעיות החוזרות על עצמן, זאת לצורך שיפור מוצרי החברה, חוויית הלקוח, הידע והיעילות הארגונית.
CodiumAI
מייסדים: איתמר פרידמן ודדי קרדו
גייסה: 11 מיליון דולר בין היתר מהקרנות וויין ונצ'רס ו־TLV פרטנרס
CodiumAI, שהוקמה ב־2022 ומפתחת מוצר אינטראקטיבי לבדיקת נכונות קוד באמצעות בינה מלאכותית, נוסדה על ידי איתמר פרידמן ודדי קרדו. החברה גייסה עד כה 11 מיליון דולר בסבב שהובילו במשותף הקרנות TLV פרטנרס וויין ונצ'רס, והשתתפו בו משקיעים פרטיים, ובהם בכירים ב־OpenAI, סינק ו־VMware. באחרונה סיימה החברה את תוכנית ההאצה של אינטל איגנייט כחלק מהמחזור השביעי שלה. החברה פיתחה תוסף המאפשר בדיקה של תקינות קוד בעזרת Generative AI תוך כדי הכתיבה, שיפור איכותו ואיתור באגים עוד לפני שהקוד מגיע לשלב הפרודקשן.
ProtAI
מייסדים: ערן זגר וקיריל פבזנר
גייסה: 8 מיליון דולר בין היתר מהקרנות גרוב ופיטנגו הלת'טק
ProtAI, שפיתחה פלטפורמה להאצת פיתוח תרופות עצמאי, הוקמה על ידי ערן זגר וקיריל פבזנר, שניהם בעלי ניסיון רב ביזמות ובניהול טכנולוגי ושירתו ביחידה 81 של חיל המודיעין. עם משקיעי החברה, שגייסה כ־8 מיליון דולר, נמנות קרן גרוב (Grove Ventures) וקרן פיטנגו הלת'טק (Pitango HealthTech). הבנת המנגנונים המולקולריים של מחלות מורכבות כגון סרטן, מחלות אוטואימוניות ומחלות נוירו־דגנרטיביות היא אחד האתגרים המרכזיים בתהליך גילוי ופיתוח תרופות. הפלטפורמה של ProtAI מאפשרת מיפוי מדויק של מהלך המחלה ברמת החלבון במצבי פעילות שונים, ובכך מרחיבה את היכולת לצפות בתפקוד התא ולשפר את האופן שבו ניתן לגלות ולפתח תרופות חדשות, לטייב תהליכי פיתוח ולחסוך זמן ועלויות.
TheGist
מייסדים: איתי דרסלר, איציק בן בסט וניר זוהר
גייסה: 7 מיליון דולר בהובלת StageOne Ventures ו־Aleph
TheGist, המפתחת פלטפורמה לניהול מידע בארגונים, גייסה עד היום 7 מיליון דולר בהובלת הקרנות StageOne Ventures ו־Aleph. החברה הוקמה ב־2022 על ידי איתי דרסלר (סמנכ"ל טכנולוגיה), איציק בן בסט (מנכ"ל) וניר זוהר (מייסד-שותף), ופיתחה טכנולוגיה ליעילות ארגונית על ידי קיצור צריכת המידע בהתאמה אישית לעובדים. עם הרחבת השימוש בכלים ארגוניים ושירותי SaaS המשמשים את העובדים, נוצר גם עומס מידע בארגון המאתגר את יכולת צריכת המידע הרלוונטי לכל אחד מהעובדים. דיונים בין עובדים שמתקיימים באופן מפוצל בין אפליקציות מרובות יוצרים עודף רעש, ומצמצמים את היכולת לאתר בקלות את המידע הנדרש בעת הצורך. ניפוי המידע הרלוונטי לכל עובד מכל המידע שנוצר בארגון - המשימה שמבצע הכלי שפיתחה החברה - דומה בלעדיו לחיפוש מחט בערימת שחת.
Spiritt ai
מייסדים: תמיר מגן ואור קליגר
גייסה: 5.5 מיליון דולר בהובלת Disruptive AI ו־Silicon Valley Bank
Spiritt ai, שנוסדה על ידי תמיר מגן ואור קליגר, פיתחה פלטפורמה המאפשרת לפתח אפליקציות מורכבות כמו טינדר, אינסטגרם או וולט, וזאת על ידי תיאורן המילולי בלבד, בעזרת שיחה עם צ'ט בוט המזכירה שיחה על הרעיון עם איש מקצוע. החברה גייסה עד היום 5.5 מיליון דולר בסבב סיד. הסבב הובל על ידי יזהר שי, שותף בקרן Disruptive AI, המתמחה בחברות מבוססות בינה מלאכותית, ולשעבר שר המדע והטכנולוגיה, והצטרף אליו גם Silicon Valley Bank.
הגופים המדרגים
TLV Partner
10D
Dell Technologies Capital
Disruptive AI
Team8
S capital
Bessemer Venture Partners
Pitango
State of Mind Ventures
Grove ventures
Glilot Capital Partners
StageOne
KPMG
כלכליסט