סגור
חמי פרס בוועידה הלאומית לתשתיות

הוועידה הלאומית לתשתיות
חמי פרס: "הטכנולוגיה משנה את הדרך בה אנחנו מקימים תשתיות"

פרס, שותף מייסד בקרן פיטנגו ויו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות, אמר בוועידה הלאומית לתשתיות סחר וחדשנות של "כלכליסט" בנמל אשדוד: "אין תחום שלא נוכל להגיע אליו באמצעות טכנולוגיה"

"קצת לפני שעליתי לדבר שאלו אותי איך אפשר לרתום את תעשיית ההייטק לעולם התשתיות. זו שאלה מפתיעה כי תעשיית ההייטק עוסקת בעיקר בתשתיות" - כך אמר היום חמי פרס, שותף מייסד בקרן פיטנגו ויו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות, במושב "חדשנות וקיימות בעולם התשתיות והלוגיסטיקה" בוועידה הלאומית לתשתיות סחר וחדשנות של "כלכליסט" בנמל אשדוד.
פרס קבע שאחת הדוגמאות לכך היא ההשקעה במשק המים הישראלי: "כאשר המדינה קמה שאבנו את המים מהכנרת דרך המוביל הארצי מצפון לדרום. טכנולוגיה פשוטה שנקראת התפלת מים שינתה את המציאות והובילה לעצמאות בתחום המים". לדבריו, "אין תחום שבאמצעות טכנולוגיה לא נוכל להגיע אליו בעזרת חדשנות. אם זה מים, אנרגיה או כל תחום אחר".
לפי פרס, באמצעות מדע וטכנולוגיה אנחנו צריכים לשנות את הדרך בה אנחנו מקימים את התשתיות: "לדוגמה, חברת Tomorrow.io שעוסקת בחיזוי מזג אוויר ואשר פיטנגו השקיעה בה. המערכת של החברה הזו יודעת לכסות כמעט את כל כדור הארץ מקרוב – היא תהיה החברה הראשונה שיודעת לתת תמונה מלאה על כל מזג האוויר בכל פינה בכדור הארץ".
לפי פרס, הדבר חיוני במיוחד כי כיום 70% מכדור הארץ לא מכוסה מבחינת תחזית, ו-70% מהתוצר הגלובלי מושפע ממזג האוויר: "ראינו איך ספינה שחסמה את תעלת סואץ שנתקעה בגלל שפל במפלס הים – הובילה למשבר שיצר נזק של 10 מיליארד דולר".
פרס סיפר כי לפני ארבע שנים התקיים כנס במרכז פרס לשלום וחדשנות. "במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים בכנס זכתה היזמית ד"ר שמרית פרקול-פינקל, שהקימה חברת בשם איקונקריט. מי שמבקר במרכז החדשנות יכול לראות את החברה הזו, שפיתחה טכנולוגיה חדשה של בנייה בבטון, שלא פוגעת במעמקי הים אלא יוצרת חיים". פרס אמר כי למרבה הצער ד"ר פרקול-פינקל נהרגה בשנה שעברה בתאונת דרכים, והוא הקדיש לה את דבריו בוועידה.