סגור
ועידת ניו יורק ברק עילם
(צילום: אלעד גרשגורן, תומריקו)

Mind the Tech NY
מנכ"ל נייס: "לא נראה שיפור כלכלי לפני שנראה שינוי מבחינת המנהיגות"

ברק עילם בוועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי: ""כשהדור הנוכחי של בני 30 ו-40 יגיע לעמדת הנהגה בממשלה, דברים בישראל ישתנו לטובה"

"כשהדור הנוכחי של בני 30 ו-40 יגיע לעמדת הנהגה בממשלה, דברים בישראל ישתנו לטובה" – כך אמר מנכ"ל נייס, ברק עילם, בוועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי. עילם, שדיבר עם כתבת כלכליסט סופי שולמן, התייחס בפתח דבריו להשלכות של אירועי ה-7 באוקטובר על הפעילות של נייס. "מאז אוקטובר אני נפגש עם בכירים בחברה מכל העולם. זה האירוע הכי נורא שקרה לעם היהודי מאז השואה. אבל אם בוחנים את המצב מנוקדת מבט אסטרטגית, אני שומע כמה אבחנות מבכירי נייס.
"הראשונה היא שישראל תמיד היתה חזקה כמדינה. היא חייבת להיות חזקה, ואנחנו צריכים מוחות בשביל כך. הדבר השני שהם מודאגים ממנו הוא שיש כמה דברים קריטיים לעתיד המדינה: צה"ל, תעשיית הטק שהיא מנוע הצמיחה הכלכלי, התמיכה הבלתי-מותנית של ארה"ב, והקשר לקהילה יהודית מסביב לעולם. אסור שהדברים הללו ייפגע.
"הדבר השלישי שאני שומע הוא שיש לישראל בעיית מנהיגות. לא נראה שיפור בהבט הכלכלי לפני שנראה שינוי מבחינת המנהיגות. החודשים אחונים הראו לנו איזה נהדר הדור הנוכחי. כדי להגיע לשלב הבא צריך השקעה מאסיבית בתשתיות ובשביל זה דרוש שינוי במנהיגות. ויש כאן הזדמנות לשינוי טוב, לשינוי דורות במנהיגות. כשזה יקרה כשאנשים בני 30 ו-40 יגיעו לעמדות הנהגה בממשל, דברים ישתנו לטובה".
לגבי הפעילות של נייס אמר עילם: "אנחנו פועלים ב-150 מדינות שונות ויש לנו עשרות אלפי לקוחות. אנחנו מקבלים כל כך הרבה אמפתיה ותמיכה מלקוחות, לא היתה שום השפעה לשלילה כתוצאה מהמלחמה".
עילם התייחס להשפעה של בינה מלאכותית (AI), ובפרט בינה מלאכותית גנרטיבית, על תעשיית הטכנולוגיה ועל הכלכלה העולמית. "לאורך השנים היו גלים שונים של טכנולוגיה", הוא אמר. מחומרה, לתוכנה, לאינטרנט, לענן ל-AI. אם תצליח לרכוב על הגלים האלו תמיד תנצח. אבל AI זה שונה. זה גל מאסיבי. היא מייצרת עולם חדש. הרבה יותר גדול מהקיים. אנחנו עדיין בימים הראשונים, ועכשיו הערך הוא בכוח חישוב. אבל יצירת הערך תעבור בהמשך לרמת האפליקציה ולתרחישי שימוש. ששת החודשים האחרונים היו משמעותיים מבחינת AI. הוכחנו שוב ושוב שאנחנו יכולים להפעיל חברה רווחית בקנה מידה גדול, ושיש לנו את היכולת לשמור על רווחיות ולהשתנות בו בזמן. קצב החדשנות בנייס הוא במהירות שלא חווינו בעולם. רוב ההצלחה שלנו בחצי שנה האחרונה היא כתוצאה מחדשנות פנימית".
בתשובה לשאלת כתבת כלכליסט האם הוא סבור שטרנד ה-AI הנוכחי הוא בועה או משקף שינוי מהותי אמר עילם: "כשאני חושב על מגמות מאקרו, אני מנסה להסתכל על זה במנותק מהמחזור הכלכלי של צמיחה, בועה והתרסקות. שני דברים יגדירו את העשורים הקרובים. הראשון, גלובליזציה. אנחנו עדיין מתמודדים עם השלכות הקורונה, וההבנה של מה שגלובליזציה עושה לשרשרת האספקה. יש מאמצים בכל העולם להתמודד עם זה. רק 8% מהשבבים מיוצרים בארה"ב, ורובם באי קטן בשם טאיוואן. זה ישתנה דרמטית בשני העשורים הקרובים. השאלה השנייה היא מה יקרה כש-AI תפגוש משרות צווארון לבן. זה ייצר השקעות ושינוייים משמעותיים".