סגור
ד"ר תומר סיימון
(צילום: יריב כץ, סיני דוד)

TechTLV 2024
המדען הראשי במיקרוסופט ישראל מו"פ: "ה-AI מביאה לקפיצה הגדולה ביותר בפרודוקטיביות מזה 30 שנה"

ד"ר תומר סיימון, המדען הראשי של מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, התארח בכנס TechTLV של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ופאפאיה; "הבינה המלאכותית זו הטכנולוגיה המשמעותית ביותר בתקופה הזו - שנת 2023 היתה עם עלייה של 29% ביעילות ובמהירות של העבודה"

"אנו בתקופה של שינוי מהותי ואנו צריכים לנהל אותו", כך פתח ד"ר תומר סיימון, המדען הראשי של מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח את דבריו בכנס TechTechTLV של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ופאפאיה.
סיימון הרצה על האופן שבו ה-AI ישפיע על עולם העבודה, וסיפר כי "שנת 2023 היתה השנה הראשונה שבה ראינו את קפיצת הפרודוקטיביות הגדולה, עם עלייה של 29 אחוז ביעילות ובמהירות של העבודה. הנתונים האלה מעלים שאלות מה זה יעשה לנו בארגונים. הבינה המלאכותית זו הטכנולוגיה המשמעותית ביותר בתקופה הזו - ואנו כעת רק בתחילת הדרך של 2024".
סיימון הציג גרף שהראה בשנים האחרונות עלייה מינורית מדי שנה ביעילות עובדים, כשלדבריו "אחרי עלייה חריגה ושיא שהיה בשנות הקורונה, ראינו ב-2022 ירידה בפרודוקטיביות. כלומר אנשים עובדים יותר אבל פחות יעילים. זו היתה הכנה לקפיצה הגדולה של 2023 ולהמשך השינוי שנראה ב-2024".
לדבריו, בעולם העבודה ניתן לראות כי "העובדים מותשים, אנו בעומס, כולל עומס דיגיטלי, הולך ועולה, יותר ויותר בפגישות" - ועל רקע זה מיקרוסופט, שבודקת במחקר אספקטים שונים של השפעות טכנולוגיות על שוק העבודה הציגה בדו"ח האחרון שלה בנושא לראשונה כיצד לדבריו, "ה-AI משנה את שוק העבודה. באופן כזה ש-77% מהעובדים אומרים שאי אפשר לחזור לאחור. כל משימה שאנו עושים בעזרת בינה מלאכותית יכולה לעזור ו'להעיף' את העבודה שלנו קדימה ועובדים אומרים שהם יותר מרוכזים - ולכן אנו רוצים שלכל עובד יהיה את 'טייס המשנה' שלו, כי ההשפעה של זה מאוד גדולה".
בהמשך הרצאתו סקר סיימון את אותן טכנולוגיות AI עבור שוק העבודה שמיקרוסופט שחררה לשוק, המכונות Copilot. "שלוש הכרזות משמעותיות בתחום יצאו השנה ממרכז הפיתוח שלנו בהרצליה", אמר סיימון. "למשל copilot עבור מיקרוסופט 365 מאפשר לעשות אינטגרציה בשפה טבעית בין משימות רבות. אני שואל מי כתב לי, מה שלחו לי ועוד וזה מסכם לי את הדברים ומנגיש לי הכל בצורה יעילה".
לדבריו, החברה למשל מציגה פתרונות לשוק העבודה בעידן של אחרי הקורונה שבו העבודה הפכה יותר היברידית ועברה לבתים לשיחות Teams למשל. "הקו-פיילוט של הטימס למשל מאפשר לי גם כשאני מאחר לפגישה, וזה מוקלט, לשאול אותו מה פספסתי ומה קרה ואז לקבל סיכום של הפגישה ופעולות לביצוע ומידע מתי הזכירו אותי ופרויקטים שלי, ואת הכל אני שואל בשפה טבעית, וזה מאפשר לי להתרכז בפגישה ולא בטכנולוגיה ובביורוקרטיה".
סיימון הציג כלי קו-פיילוט נוספים, בעולם הסקיוריטי והתכנות למשל. "מתכנתים מדווחים על עלייה של 55 אחוז בפרודוקטיביות, והכל בסביבת הפיתוח וזה דבר שמשנה ארגוני פיתוח מקצה לקצה". כך לדבריו, "גם הקו-פיילוט לאנשי מכירות, מאפשר להם להיות עם הלקוחות ולא רק לתעד, מאפשר להם גישה למידע יותר מהר ובשפה טבעית".
לסיכום, אמר סיימון כי "שנת 2023 היתה שנת מעבר בה נחשפנו למלא טכנולוגיות בתחום ובשנת 2024 זה ילך ויתפתח. אנו נוכל לעבוד ולהיות יותר בפוקוס ויותר שבעי רצון".