ועידת לונדוןבכיר בבילינסון שהקים סטארט-אפ: "נותן מידע על עורקי הלב ללא הליך פולשני"
ועידת לונדון
בכיר בבילינסון שהקים סטארט-אפ: "נותן מידע על עורקי הלב ללא הליך פולשני"
פרופ' רן קורנובסקי, מנהל המערך לקרדיולוגיה בבית החולים בילינסון, הציג במהלך נאומו בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערכת בלונדון את קתוורקס, שפיתחה טכנולוגיה פורצת דרך בה עושים שימוש כיום מכוני צנתור בכל רחבי ארצות הברית וביפן
פרופ' רן קורנובסקי, מנהל המערך לקרדיולוגיה בבית החולים בילינסון, הציג במהלך נאומו בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערכת בלונדון את הסטארט-אפ שהקים ביחד עם שותפים - חברת קתוורקס (Cathworks), שפיתחה טכנולוגיה פורצת דרך בה עושים שימוש כיום מכוני צנתור בכל רחבי ארצות הברית וביפן.
"מדובר בפתרון חדשני ופורץ דרך מבוסס בינה מלאכותית עבור אלפי מצנתרים בעולם שמטרתו להביא תובנות חדשות לעולם הצנתורים ולשנות את שיטות הטיפול שהיו נהוגות עד כה", אמר פרופ' קורנובסקי. "פיתחתי עם שותפיי סטארט-אפ שחתם לאחרונה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי נרחב עם חברת מדטרוניק העולמית".
בוועידה הוא שיתף את הנוכחים בסיפור היזמות שלו. "מצאנו פתרון לדילמה שעמה התמודדו קרדיולוגים-מצנתרים בכל העולם. עברתי מסע משלב זיהוי הבעיה הרפואית, דרך מציאת פיתרון עם שותפים מייסדים מתחום המחשוב והנדסה רפואית - ד"ר יפעת לביא וגיא לביא - ועד להקמת הסטארטאפ הקרדיולוגי – קתוורקס".
לדברי פרופ' קורונובסקי, "מדי שנה מבוצעים כ-2 מיליון צנתורי לב אבחוניים ברחבי העולם. צנתור לב אבחוני הוא הליך שמטרתו העיקרית, היא לתת לרופא מידע דימותי על מצב עורקי הלב כדי להחליט החלטה הרת גורל ומשמעותית על עתידו של המטופל. מחלת עורקי הלב הינה הגורם מספר אחד לתחלואה ותמותה בעולם המערבי. השאלה שעומדת על הפרק במהלך הצנתור הינה באיזו דרך לנקוט? האם לפעול בטיפול תרופתי בלבד, לשחרר את הסתימה באמצעות בלון וסטנט או להפנות את המטופל אל חדר הניתוח לצורך מעקפים?
"כקרדיולוג אתה מבצע אלפי צנתורים אבחוניים ובכל פעם מחדש עברה בי המחשבה – חייבת להיות דרך אחרת על מנת להעריך את חומרת ההיצרויות בצנתור ומבלי להזדקק לאמצעים פולשניים נוספים לשם כך. אחרי כעשור של פיתוח ומחקר הצלחנו סוף-סוף להביא את הפתרון לעולם הצנתורים".
לדברי פרופ' קורונובסקי, "כיום, בזכות הפיתוח החדשני, מצנתרים וקרדיולוגים יכולים לקבל את אותו המידע הפיזיולוגי החיוני של עורקי הלב ללא הליך פולשני נוסף ומבלי להוסיף סיכון למטופל ופרוצדורות רפואיות נוספות לפתיחת ההיצרות, או להסתפק בטיפול תרופתי שמרני".
"היכולת לאפיין צורך רפואי בלתי ממומש בתחום העיסוק שלך, לפתח טכנולוגיה שתפתור בעיה משמעותית, להתחבר לאנשים הנכונים, לקדם פיתוח ומחקר, להשיג סבבי השקעה, להשיג אישורי רגולציה מחמירה במדינות שונות ולהיכנס למכוני צנתור בעולם כמוצר רפואי מסחרי – זוהי השגת מטרה בעלת ערך, תרתי משמע", סיכם פרופ’ קורנובסקי.