סגור
ועידת טוקיו 2023 אוקה אטסוקו
(צילום: שמוליק דודפור)

ועידת טוקיו
"עד 2025 היקף הדאטה ברשתות יזנק פי 90 ותעבורת האינטרנט פי 190"

אוקה אטסוקו, סגנית נשיא בכירה וראש תחום תכנון מחקר ופיתוח בענקית הטלקום NTT, אמרה בוועידת העסקים ישראל-יפן של כלכליסט בטוקיו: "לפני שנתיים הקמנו את חברת החדשנות שלנו בישראל כחלק מהמאמץ להתמודד עם אתגרי העתיד. בישראל אנחנו עובדים עם דרייבנטס ופרוטאנטקס"

"חברות טלקום ו-NTT בתוכן מתמודדות עם אתגרים דרמטיים של זינוק בתעבורת האינטרנט. היקף הדאטה ברשתות יזנק פי 90 ותעבורת האינטרנט פי 190 עד 2025", כך פתחה את דבריה אוקה אטסוקו, סגנית נשיאה בכירה וראש תחום מו"פ בענקית הטלקום היפנית NTT, בוועידת העסקים ישראל-יפן של כלכליסט בטוקיו. "אנחנו נתפסים כחברה מקומית ביפן, אבל יש לנו פעילות בינלאומית נרחבת עם 900 חברות בנות ו-333 אלף עובדים ברחבי העולם. לפני שנתיים הקמנו גם את חברת החדשנות שלנו בישראל כחלק מהמאמץ להתמודד עם אתגרי העתיד".
בהרצאתה הציגה אטסוקו את הפרויקט הגדול ביותר והשאפתני שמובילה בימים אלה NTT והוא הקמת רשת IOWN החדשנית שמבוססת על תשתית אופטית ואלחוטית (innovative optical and wireless network). "מדובר ברשת חדשנית שאמורה להקטין את צריכת החשמל ובו זמנית לאפשר תקשורת מהירה בהתאם לדרישות הגוברות היום. הרשת היא פוטונית, כלומר היא ממירה אותות חשמליים לאופטיים ובכך מאפשרת תעבורה מהירה יותר ברשתות", הסביר אטסוקו, "מדובר בפרויקט שאפתני מאוד ואנחנו מבינים שNTT לא תוכל להתמודד איתו לבדה, לכן אנחנו משתפים פעולה עם חברות רבות ומוסדות אקדמיים רבים כדי לקדם את המאמץ.
"סוני ואינטל נמנות על החברות המייסדות יחד איתנו של הפורום הגלובלי של IWON, חברות כמו אורקל ודל שותפות בפרויקט יחד עם עוד 86 חברות ו-17 מרכזים אקדמיים. בישראל אנחנו עובדים עם חברות הסטארט-אפ דרייבנטס ופרוטאנטקס". לדברי אטסוקו הרשת החדשה תאפשר מגוון שימושים מתקדמים החל מחוויות אימרסיביות בהופעות חיות ללא תלות במיקום הפיזי של הצופה ועד ניהול אוטומטי מרחוק של מפעלים, כאשר בקרת איכות וניהול הציוד תתבצע באמצעות רחפנים.