סגור
כנס אנרגיה - אבי לוי
(צילום: גו לייב שידורים)

כנס האנרגיה
מנכ"ל דיסקונט: "ישראל יכולה להיות מובילת אנרגיה עולמית"

לדברי אבי לוי במפגש ייחודי על עתיד האנרגיה, "שיתוף פעולה אזורי הוא חזון בר השגה. ניתן להשיג יציבות כשיש אינטרסים כלכליים משותפים. כעת יש לנו הזדמנות היסטורית להקים רשת חשמל אזורית שתשמר יציבות אזורית ופנימית במדינות האזור"

"ברצוני להתייחס ללילה האחרון שהיה בסוריה ולדברים שעשויים להתרחש כתוצאה ממנו. זאת מכיוון שלא רק שוק האנרגיה מעוצב מחדש אלא גם המזרח התיכון כולו. שינויים אלה שאנו עדים להם בזמן אמת ישפיעו גם עלינו ובשלב זה, מוקדם לדעת מה יהיה. אני תקווה שציר הרשע העוטף אותנו ייחלש וייצר הזדמנויות חדשות", כך אמר הבוקר אבי לוי, מנכ"ל קבוצת דיסקונט במפגש ייחודי על עתיד האנרגיה של כלכליסט ודיסקונט.
לדבריו, "אנו מתארחים כעת בקמפוס דיסקונט. קמפוס זה הוא מבנה הממחיש את אחריותנו לחשיבה ירוקה. אנו השקענו בתכנון אנרגטי של מערכות השקיה, מערכות בקרה המאפשרות התייעלות אנרגטית, שימוש בחומרים ממוחזרים ועוד פרמטרים רבים הממחישים את מחויבותנו לנושא.
"איני מחדש רבות באומרי ששוק האנרגיה בישראל קריטי, אך זהו אכן נושא קריטי. לעתיד הטכנולוגי והסביבתי שלנו יש משקל אדיר. האנרגיה שאנו מייצרים משפיעה על התנהלותנו. שוק אנרגיה מתקדם הוא חיוני לחברה משגשגת. הביטחון האנרגטי שלנו הוא קריטי לנו. בל נשכח שישראל היא אי אנרגטי. העלייה המהירה בצריכה של אנרגיה בישראל עומדת על 3% בשנה ומושפעת ממחשבים קוואנטים, גידול אוכלוסין טבעי ורכב חשמלי אשר דורש אנרגיה ויש פער מסוכן שעשוי להתפתח בין היצע וביקוש אנרגיה.
"אנרגיה היא תשתית ביטחונית קריטית. הצבא והעורף יכולים לתפקד באמצעות אנרגיה ואנו למדנו זאת במלחמה היטב. תחנות הכוח הן יעד אסטרטגי שנמצא תחת איום ולכן חובה לוודא שהמערכת תהיה מגוונת ומבוזרת יותר. לכן יש לפתח אנרגיה מתחדשת, לפתח מתקני אגירה לתנאי חירום ופיתוח מיקרו גריד שתשפר את שרידות מערכת האנרגיה".
עוד אמר לוי, "בנושא האנרגיה המתחדשת, נושא רב חשיבות, סין מובילה את התחום וישראל מפגרת רבות אחריה ואחרי מדינות נוספות ב-OECD. מדינות רבות מציבות יעדים לשימוש באנרגיה מתחדשת ובישראל שיעור השימוש באנרגיה מתחדשת נמוך. המדינה הציבה יעד של 30% לשנת 2030 וזהו יעד מאוד מאתגר. בשנת 2023 סין למשל השקיעה מעל 200 מיליארד דולר באנרגיה סולארית. סכום אדיר הממחיש את מחויבותה לנושא".
לדבריו, "בישראל קרינת השמש גדולה פי 2 מאירופה וזו אנרגיה מתחדשת בעלת פוטנציאל אדיר. עלינו לקדם רגולציה מאפשרת ופשוטה שתעודד יזמים פרטיים. יש לעודד דו שימוש בקרקע ולהשקיע במו"פ. החשיבות אינה רק למדינת ישראל. אחרי הכול, מבחינת מיקומנו הגיאוגרפי, שיתוף פעולה אזורי הוא חזון בר השגה. ניתן להשיג יציבות כשיש אינטרסים כלכליים משותפים. כעת יש לנו הזדמנות היסטורית להקים רשת חשמל אזורית שתשמר יציבות אזורית ופנימית במדינות האזור, תשתיות משותפות שיאפשרו ניצול משאבים וחיזוק של מעמדה של ישראל באזור. למשל - איחוד האמירויות הציבה אנרגיה מתחדשת כמשימה לאומית. ערב הסעודית היא יצואנית נפט ענקית אך עד 2030 חמישים אחוז מתמהיל האנרגיה שלהם יגיע מאנרגיה מתחדשת. שכנתנו מצרים היא מדינה שיש לה חזון מסודר לאנרגיה מתחדשת".
לפי לוי: "ישראל מובילה בתחום החדשנות האנרגטית. ויחד עם זאת השקעות המדינה בתחום נמוכות פי חמש ממדינות ה-OECD. עם זאת ניתן להפוך את ישראל למובילה עולמית של חדשנות אנרגטית. יש לנו ידע, יכולת יזמית וחדשנות. בנק דיסקונט הוא שחקן מרכזי במימון ייצור חשמל. הנסיון הרחב שלנו בנה מיומנות במימון וקידום פרטיקטים. אנו רואים בתחום זה פוטנציאל להרחבת האשראי וגם למאבק בהתחממות הגלובאלית. אנו רואים בכך לא רק שאיפה עסקית אלא גם אחריות לאומית. שוק האנרגיה משתנה במהירות. ההחלטות שאנו מקבלים כיום ישפיעו במשך דורות. המדינה היא גורם קריטי ונדרשת הפחתת בירוקרטיה, הגדלה של השקעות המדינה במחקר ופיתוח, הצגת תמריצים כלכליים להקמת מתקנים סולאריים לצד הצבת תקני פליטה מחמירים. ובנוסף על המדינה לייצר בהירות וודאות ליזמי פרויקטי אנרגיה".