סגור
הוועידה הכלכלית הלאומית - גיל שויד
(צילום: יריב כץ, סיני דוד)

הוועידה הכלכלית
"פעם עובדים שרצו רילוקיישן היו באים פעם או פעמיים בשנה, היום זה פעם בחודש״

גיל שויד מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ובנק לאומי: ״למדנו לתפקד בחירום. אנחנו מוכרים והעסקים כרגיל אבל זה כן משפיע על חברות חדשות״

"אם פעם עובדים שרוצים לעשות רילוקיישן היו באים פעם או פעמיים בשנה, היום זה פעם בחודש״, כך אמר גיל שויד מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט בשיחה עם סופי שולמן מכלכליסט בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ובנק לאומי. ״על 3,000 עובדים, סטטיסטית זה לא משמעותי, אבל השינוי הוא אמיתי", הוסיף.
לכל הדוברים והפאנלים בוועידה - לחצו כאן
אתמול בערב פורסם שגוגל בדרך לרכוש את וויז. אתם קיימים 30 שנה, ושווים קצת פחות מוויז, האם זה מתסכל?
"אין לי מושג אבל אם השומועות נכונות כל הכבוד להם. זה מדהים".
זה מתסכל לייסד את תחום הסייבר בישראל ואז מישהו אחר בא וקוצר את הפירות?
"מבחינתי מה שחשוב היה תמיד זה הטווח הארוך, אני מאוד שמח מכל הפרמטרים ותמיד הדור החדש הוא צעיר ומהיר ויש כוכבים חדשים. החבר'ה בוויז עושים עבודה מדהימה. הם באמת בונים מוצר יפה ומוכרים לחברות הכי גדולות בעולם. זה כיף לראות יזמים חדשים שמצליחים״.
לפני שלוש שנים יכולת לקנות אותם
״אני לא יודע אם אנחנו היינו מוליכים את זה לאן שהם הוליכו את זה. החברות האלה עושות דברים שלא כל כך קל לעשות בחברה גדולה״.
של מי הטכונולוגיה יותר טובה אורקה או וויז איתה היא נמצאת בסכסוך משפטי על הטכנולוגיה?
״אין לי מושג מי צודק ומי לא ולפעמים זה מאוד מעצבן בעולם ההייטק שדברים כאלה קורים. אני מכיר את החבר'ה גם בוויז וגם באורקה יש אנשים מצויינים״.
איך החודשים האחרונים, המלחמה, משפיעים עליכם?
״למדנו לתפקד בחירום. בתחילת המלחמה אחוז גדול מהעובדים היו במילואים - חזרנו לימי המצור יותר גרוע מתחילת הקורונה. יש מציאות של מלחמה בה אנשים עקורים אבל מצד שני מתקיימים חיים די נורמליים. אני חושב שזה משפיע על הפרספציה של ישראל, אנחנו מוכרים והעסקים כרגיל אבל זה כן משפיע על חברות חדשות ומקווה שיחזור השלום עלינו.
אתם לא מרגישים את רוחות האנטישמיות אצל הלקוחות?
״זה מאוד זניח. אני חושב שרוב העולם , רוב האנשים אוהבים לעשות את עבודתם, לקנות את המוצרים הטובים ביותר וזה כמעט לא משפיע על ההחלטות העסקיות שלנו מאיזו מדינה הם מגיעים״.
איך האירועים משפיעם על העובדים?
״אנחנו יודעים כבר הרבה שנים, הייתה לנו חזרה בקורונה איך זה לתפקד באירועים לא שגרתיים בתנאי חירום, גם כהנהלה וגם כעובדים. יש לנו עובדים מכל גווני החברה הישראלית ואנחנו מנסים לקבל את כולם וחושב שאנחנו מצליחים״
הגישה היא לגייס בחו"ל עובדים כי הם יותר פרודוקטיביים?
״תפקידי המכירות תמיד היו בחו"ל בעוד שהמטה ופיתוח תמיד בישראל. כשמנהל מחליט לקחת עובד מישראל, זה כבר לא תמיד כי הם יותר זולים, זו הגאווה שלי שיש פה באמת אנשים טובים״.
מה יקרה אם יתממש החזון האפוקליפטי?
״האנרגיה צריכה להיות מופנית לבנות את הדברים הטובים את המדינה הטובה שמגיעה לנו״.
הכלכלה הישראלית תלויה מאוד בהייטק. האם אנחנו תלוים יותר מדי בסייבר?
״כל דבר שמצליח אומרים אולי זה יותר מדי, יש תמיד סיכונים אני חושב שבישראל יש לא רק סייבר יש סמיקונדקטור, גיימינג, AI מתקדם מהר ויהיה לו המון תפקיד בסייבר, יש אקוסיסטם טוב, חזק ובריא. יהיו משברים שרובם מושפעים מהכלכלה העולמית״.
מה התוכניות שלכם? קדחת המיזוגים בסייבר?
״אנחנו מחפשים. מגה רכישות קשה מאוד למצוא, חברות טובות שיעזרו לנו לגדול, להרוויח ונוכל להרשות לעצמנו לשלם את המחיר, חברות קטנות ובינוניות אנחנו קונים לא מעט ואני מקווה שנמשיך לעמדו בקצב הזה״.
הודעת לפני חצי שנה שתפרוש מניהול פעיל של צ'ק פוינט. האם תלך לפוליטיקה?
״אני כל כך לא נמשך לתחום הזה וזה לא השינוי המקצועי שאני מחפש. מקווה שיגיעו מישהו או מישהי טובים לצ'ק פוינט ויהיה לי הרבה עבודה איתם. אני רוצה לחשוב על 15-10 שנים הבאות לצ'ק פוינט, לישראל״.