ועידת לונדון"כיום אין כמעט נשים אנג'ליות. ההייטק זקוק להן"
ועידת לונדון
"כיום אין כמעט נשים אנג'ליות. ההייטק זקוק להן"
בפאנל על נשים בהייטק הוכרזו שלוש הזוכות בתחרות הסטארט־אפים שהוקמו על ידי נשים. בכירה בקרן אוקטופוס: "תשקיעו בנטוורקינג"
מדוע נשים, המהוות מחצית מהאוכלוסייה, כמעט ולא מחזיקות בתפקידי שותפות בקרנות הון סיכון וגם רוב היזמים הם גברים? שאלה זו נדונה בפאנל מיוחד שיזמו UK Tech Hub יחד עם הילה אוביל ברנר, מייסדת ומנכ"לית ארגון "יזמיות". על פי הנתונים שהציגה, נשים מהוות רק 16% מהשותפות בקרנות הון סיכון ו־7% בלבד מהיזמיות.
הפאנל התקיים בהובלת UK-ISRAEL TECH HUB בשיתוף עם "יזמיות" בנושא קידום נשים יזמיות וצמצום הפער המגדרי של נשים משקיעות בקרנות הון סיכון. ההאב פועל כחלק משגרירות בריטניה בישראל ומטרתו לחבר בין השוק הבריטי לחדשנות ישראלית, בין היתר על ידי חיבור בין סטארט-אפים ישראליים לתאגידים, בעלי עניין, גופים ממשלתיים וחברות בריטיות נוספות. במסגרת פעילותו מתמקד ההאב גם בקידום יזמות נשים כחלק מפרויקט Women Leading Innovation באמצעות חיבור נשים יזמיות בישראל ובבריטניה ותוכניות ייחודיות לקידום נשים ואירועים. קרן שורקין, מנהלת UK-Israel Tech HuB אמרה: "נשים יזמיות ונשים בתחום קרנות ההון סיכון בפרט מהוות מפתח משמעותי לצמצום הפערים ומתן הזדמנויות שוות בתחום. בישראל יש יזמיות מוכשרות ומדהימות ותפקידנו לחבר אותן לנשים בבריטניה שעוברות תהליך דומה ולהעניק להן הזדמנויות לפתח את עצמן בשוק הבריטי המוביל״.
מה צריך לקרות כדי שהמציאות העגומה הזאת תשתנה, שאלה אלינור הוניגשטיין, מנהלת פיתוח עסקי בלינקדאין, שהנחתה את הדיון. "הקריירה שלי התחילה באמא שלי שהייתה אחת הסוחרות הראשונות בבורסת סחורות ואני גדלתי כשברקע דלקו חדשות פיננסיות ברשת CNBC", השיבה ניקול פריאל, שותפה בקרן הון סיכון IBEX. "גם לי חשוב להראות לילדים שלי שאני לא רק אימא. העצה שלי היא למצוא מנטורית שתוכל ללוות ולסייע בבניית הקריירה".
גם סופי ווינווד, מנהלת בצוות ההשקעות ANTHEMIS, סבורה כי ישנה חשיבות עליונה למציאת מודל לחיקוי נשי: "רק כשנשים יראו את עצמן כמקבלות החלטות של העתיד, מצבן ישתנה. השוק זקוק גם ליותר נשים אנג'ליות וכיום כמעט אין כאלה". רובינה סינג, מנהלת בקרן אוקטופוס ונצ'רס, ציינה כי יש צורך לשפר את הגיוון בקרנות. "צריך לתמוך גם ביזמיות בחברות", אמרה. "נשים בקרנות נוטות להשקיע יותר בחברות של נשים. נשים צריכות להשקיע יותר בנטוורקינג ולא לפחד לשאול שאלות".
במסגרת ארוע מקדים בישראל, נבחרו שלוש יזמיות מבין מאות, שזכו בכרטיסי טיסה והציגו את החברות שהקימו בפני הפאנל היוקרתי.
האירוע אורגן על ידי יזמיות בשיתוף פעולה עם שגרירות בריטניה בישראל.
״יזמיות" הוא הארגון הוותיק והגדול ביותר ליזמות טכנולוגית מובלת על ידי נשים בישראל. הארגון הוקם על ידי הילה אוביל ברנר לפני למעלה מעשור וחברות בו כ-7,000 נשים יזמיות. לארגון תוכניות רבות לקידום נשים בכללן קמפוס לאמהות עם גוגל שהתרחב לעשרות מקומות ברחבי העולם, תוכנית אקסלרטור עם מיקרוסופט, תוכנית בינלאומית לקידום נשים בתחום AI ועוד. הארגון מפעיל קורסים ליזמות נשית באוניברסיטאות מובילות וברשויות עירוניות ומייצג בארץ מסלולים רבים לקידום נשים דוגמת she loves tech.
בפאנל שהתקיימם בוועידת לונדון הציעה קייט רוזנשיין, דירקטורית טכנולוגיה גלובלית במיקרוסופט, את נקודת המבט של חברת ענק: "צריך להשקיע בליווי קריירה של מועמדות לתפקידי ניהול ובכך לבנות עתודה ניהולית נשית. החשיבה כבר בתהליכי הגיוס צריכה להיות שונה. הייתי רוצה לראות יצירתיות מצד המשקיעים והבורדים. אם הבורד מגוון, כפי שמתאמצים בחברות גדולות, זה גם עוזר". רותם אלדר, שותף מנהל בקרן הון סיכון 10D, סיפק נקודת מבט גברית: "כיום אפשר להתפתח להיות שותפים בקרנות הון סיכון מבפנים ומכיוון שבתחילת הדרך יש לרוב חלוקה שווה בין נשים לגברים, אני מאמין שבעוד 5–10 שנים נראה שינוי בתמהיל ויהיו הרבה יותר נשים שותפות בקרנות הון סיכון". במסגרת הפאנל הוכרזו גם הזוכות בתחרות הסטארט־אפים שהוקמו על ידי נשים. אחת הזוכות היא לירון נמרודי, שהקימה ומנהלת את ZERO EGG. החברה מייצרת ביצים מתחליפי חלבון תוך חיסכון משמעות במשאבים כגון שטח, אנרגיה ומים. במוצר, שכבר נמכר בארה"ב, יש אפס כולסטורול ופחות קלוריות מביצה רגילה.
הזוכה השנייה היא גל ברזילי מהסטארט־אפ BOOST שפיתח פלטפורמה שמקלה על בעלי עסקים קטנים למכור אותם. הפלטפורמה של בוסט היא מעין שוק שבו מוצגות החברות השונות כדי לסייע באיתור קונים.
הסטארט־אפ השלישי שזכה הוא 6DEGREES שפונה בעיקר לאנשים עם פגיעות גפיים. המוצר המרכזי הוא יד אלקטרונית לבישה שמאפשרת כתיבה והשתתפות בדיונים ברשת. מוצר נוסף הוא מערכת טלה־רפואה שמלווה מטופלים אחרי קטיעה ומספקת פידבק על רמת ההתקדמות שלהם.