הוועידה הכלכליתהישראלית שטיפסה על האוורסט: "מרגישה נרקומנית שהסם שלה הוא ההר"
הוועידה הכלכלית
הישראלית שטיפסה על האוורסט: "מרגישה נרקומנית שהסם שלה הוא ההר"
עו"ד דניאל וולפסון בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ולאומי: "הרופאים אמרו לי שאצלע כל חיי - מהמקום הזה, הכי נמוך שלי, הגעתי לפסגה"; לדבריה, "בגבהים האלה המורל והמוסר משתנים; את הופכת להיות חיה וחושבת רק על עצמך"
עו"ד דניאל וולפסון, הישראלית הראשונה שהגיעה לפסגת האוורסט, סיפרה בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ולאומי כיצד עברה מנקודת המשבר הנמוכה בחייה למקום בו היא נמצאת כיום. שוחח איתה עיתונאי כלכליסט עמיר קורץ.
ההישג שלך הגיע ממשבר מאוד קשה. ספרי לנו על התהליך שלך.
"לפני עשור הייתה לי תאונת סקי ונפלתי מרכבל. הרופאים בבית החולים אמרו שלא אוכל ללכת ואצלע כל חיי. בדיוק מהמקום הזה, הכי נמוך שלי, הגעתי לפסגת האוורסט. למילים יש כוח והן הביאו אותי לפסגה הפיסית של העולם.
"החינוך שלי רוסי, וכמו כל ילדה תמיד עשיתי ספורט. החינוך הוא הישגי וקשה, וגם אם לא כלל פרגונים בדרך, אפילו אמא שלי בסוף העריכה את המסע".
האוורסט לא נחשב הפסגה הכי קשה, נכון?
"נכון. יש 14 פסגות מעל 8,000 מטר. לאחרונה הייתי בהר הרביעי בגובהו בעולם, להוטסה. בלילה הייתי לבד ומזג האוויר לא היה טוב אבל יצאתי לפסגה. הגבהים האלו משבשים אותך, המורל והמוסר משתנים. חשבתי שהכוכבים הם אנשים. את הופכת להיות חיה וחושבת רק על עצמך. אני מרגישה נרקומנית שהסם שלה הוא ההר.
"אבל גם האוורסט היה מאתגר, היו משברים קשים, אנשים חולצו ואני חליתי. השרפה המקומי שסייע לי לשאת את החמצן מת בפסגה מקורונה. כך מצאתי את עצמי בדרך מהפסגה ללא חמצן. בעזרת התעוזה הישראלית שלי, מצאתי חמצן של משלחת אחרת והצלחתי לחזור הביתה".
זה תחביב יקר, כמה הוא עולה?
"כל מסע לפסגת האוורסט עולה 65 אלף דולר. זה המון כסף וזה שווה כל דולר. לעמוד על פסגת העולם ולהניף את דגל ישראל ולהיות האישה הישראלית הראשונה שעושה את זה. אני כל כך גאה בסיפור של עצמי. זה מאפשר לנשים להעז לעשות דברים שהן לא חלמו עליהם. אני מעודדת כל אדם למצוא את האוורסט שלו – ולהשקיע בעצמו כמה שהוא יכול".
ואת מחפשת ספונסר למסעות שלך?
"אני שמחה לספר שתדיראן, חברה ישראלית שחולקת את העולם הערכי שלי, נותנת לי חסות למסעות. בזכותם, יש לי את הפלטפורמה לנשום אוויר נקי".
איזו עוד מטרה את מציבה לעצמך?
"הספקתי כבר לעשות שתיים מ-14 הפסגות הגבוהות בעולם. חזרתי מאלסקה והמסע היה מאתגר הרבה יותר וכלל סכנות חיים. יש לי עוד הרבה תוכניות, למשל, אני מתכננת להיות ביותר מארבע פסגות בזמן הקרוב. אני רוצה להראות שזה אפשרי: להיות אישה, אמא, אשת מקצוע ולטפס על הרים – הכל אפשרי. כל אישה יכולה להגשים את החלום שלה".