Mind The Tech"אנחנו משנים את תעשיית הסייבר: מניעת איומים מראש ולא רק איתור אחרי תקיפה"
Mind The Tech
"אנחנו משנים את תעשיית הסייבר: מניעת איומים מראש ולא רק איתור אחרי תקיפה"
כך אמר גיא כספי, מייסד משותף ומנכ”ל Deep Instinct, בוועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק לאחר שהסביר כי "רמת התקיפות והפער בין יכולות התוקפים ליכולות ההגנה הולכים וגדלים"
גיא כספי, מייסד משותף ומנכ”ל Deep Instinct מאמין שהעולם היום הרבה יותר מסוכן. בוועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק הוא מספר כי
"ישראלים חושבים על מלחמה כפצצות, מקלטים, ופחות על כך שמלחמות סייבר יוצרות השפעה לא פחותה ממלחמות סטנדרטיות שקורות בישראל כל שנה. ההשפעה על תשתיות בתי חולים למשל- קל מאוד לתקוף אותן וקשה מאוד להגן עליהן. תעשיית הסייבר לא במצב טוב. רמת התקיפות עולה כמו גם הפער בין יכולות התוקפים ליכולות ההגנה. אם האיום מוכר, קל להתמודד איתו אבל רואים התקפות מתוחכמות מאוד ברמה יומית. ההתקפות הפכו להיות נושא מרכזי של מועצות מנהלים כמעט בכל ארגון".
עוד הוא הוסיף כי "ברמה של מדינות זה מגיע לטירוף. מתקפות הסייבר לא נראות אבל ב-18 החודשים האחרונים ההשפעה שלהן על העולם גדלה. 86% מההתקפות מגיעות לבנקים, קמעונאים ועוד, ההתקפה על אלבניה הייתה כמעט ברמת הכרזת מלחמה של איראן עליה. זו הייתה תקיפה שחולקה לשלבים: יחידה אחת עשתה התקפה ועוד יחידות תקפו את שדה התעופה- משרד ההגנה שלהם לא יכל לעשות כלום".
"העתיד מפחיד. אנחנו רואים כמה מהר תוקף יכול להיכנס לתוך ארגון, אבל לקח 25 דקות לאוקטה להבין שהם תחת מתקפה שעלתה להם עשרות מיליוני דולרים. מדינה אחת הצליחה במתקפה מאוד מתוחכמת שיצרה נזק קשה לא רק לאוקטה אלא גם לענן של מיקרוסופט".
"הפתרון לתקיפות המסוכנות הללו הוא שימוש בדיפ לרנינג מתקדם. כאשר מסתכלים על התעשייה וכל השמות הגדולים שמתמקדים באיתור ותיקון, זה לא מספיק, חייבים להתעסק יותר במניעה של מתקפות. הקורונה לא מתה עד שלא היה חיסון חזק מאוד וזה מה שקורה בעולם הסייבר. אי אפשר להילחם בסייבר עם חברות שקיימות כיום וחייבים זן חדש של חברות. אנחנו משנים את הנרטיב של תעשיית הסייבר אם יכולת מניעת איומים ולא רק איתור של תקיפה אחרי שקרתה".