Mind The Techמשה ליאון: "ירושלים היא מרכז הייטק, נקים עוד 1.6 מיליון מ"ר"
Mind The Tech
משה ליאון: "ירושלים היא מרכז הייטק, נקים עוד 1.6 מיליון מ"ר"
ראש עיריית ירושלים אמר בוועידת Mind The Tech של כלכליסט בניו יורק כי בעיר פועלות מעל 650 חברות טכנולוגיה המעסיקות יותר מ-22 אלף עובדים. לדבריו, "למי מכם שעוד לא השקיעו בירושלים אני אומר, אל תחכו יותר מדי, אנחנו רצים מהר"
"ירושלים היא מרכז הייטק", הכריז משה ליאון, ראש עיריית ירושלים, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט בניו יורק. הוא סיפר לקהל שאוכלוסיית ירושלים מונה כיום כמיליון תושבים, זאת כשרק לפני מאה שנים ב-1922, העיר מנתה לפי הבריטים, ששלטו אז, 62 אלף אנשים בלבד. "אני יודע שאנשים רבים מגיעים לירושלים כדי לראות את הארכיאולוגיה וההיסטוריה, לדמיין כיצד נראו החיים בעיר לפני אלף שנים", סיפר. "כשאנחנו חופרים בתוך ירושלים אנחנו מוצאים את המטבעות, הכלים והבתים מימי הממלכות של ישראל ותקופת בית המקדש".
אולם ליאון תהה מה יגידו הארכיאולוגים וההיסטוריונים של העתיד על ירושלים של ימינו? "מה ימצאו הארכיאולוגים של העתיד כשיחפרו בירושלים? מה יגלו ההיסטוריונים של העתיד על ירושלים של ימינו?". להערכתו, התשובה היא שהם ימצאו מטבעות, אך הם גם ימצאו שבבים ומחשבים. "זאת, ידידיי היקרים, מכיוון שירושלים של ימינו היא מרכז הייטק", הסביר. לדבריו, כיום פועלות בעיר מעל 650 חברות טכנולוגיה המעסיקות יותר מ-22 אלף עובדים. עוד הוסיף כי לאחר השקעה מרובה ומחויבות מצד העירייה "יש לנו רכבת קלה שחוצה את העיר ממערב ומזרח, ובתוך פחות משנתיים גם מצפון לדרום", בכך הפכה ירושלים לעיר הראשונה בישראל עם מערכת תחבורה ציבורית עובדת ונקייה, הבהיר.
"חבריי היקרים, בחמש השנים האחרונות העירייה ביחד עם הממשלה השקיעה מיליארדי שקלים בפארקים ציבוריים ובגינות כדי לשפר באופן משמעותי את איכות החיים בעיר", המשיך והוסיף כ המסעדות ומתקני הספורט והבידור בעיר הם מהטובים בארץ. יתרון נוסף של ירושלים לפי ליאון הוא שוק מחנה יהודה, שלדבריו היה בעבר מקום חשוך ולא נעים והוא כיום "מגנט לירושלמים וכן לישראלים מכל רחבי המדינה, ולמבקרים ותיירים שמגיעים לילה אחרי לילה ליהנות מהטעמים הייחודיים של ירושלים".
לדבריו, בשנים האחרונות ירושלים עברה מהפכה – בבנייה, בתשתיות ובחדשנות. "תחת הנהגתי העירייה השקיעה בבנייה של בנייני משרדים חדשים, של בתים חדשים, של בתי ספר חדשים – עבור כל תושבי העיר", אמר. ליאון ציין כי בעיר ממשיכים לעבוד עם חברות בינלאומיות וחברות סטארט-אפ כדי לקדם את מערכת החדשנות של העיר. ראש העיר סיפר גם כי התכנון הוא לבנות חללי עבודה חדשים להייטק ומשרדים על פני שטח של 1.6 מיליון מ"ר ברחבי העיר "במזרח ובמערב" לאורך שלוש השנים הבאות.
בנוגע לאוניברסיטאות בעיר, ליאון ציין כי בסביבות 50 אלף סטודנטים לומדים טכנולוגיה, מדעי החיים, קפואה, עיצוב ועוד. "הם החמצן של חברות החדשנות המתרחבות כל העת".
לדבריו, כל היוזמות הללו מיועדות לכל תושבי העיר. "במזרח ובמערב. יהודים וערבים. דתיים וחילונים. ירושלים היא עיר מאוחדת ולכן עלינו להתייחס אליה כעיר מאוחדת". לפי ליאון, בירושלים של 2022 אי אפשר להשאיר אף אחד מאחור – "אנחנו מצליחים ביחד", הכריז.
הוא סיפר שכראש העיר הוא משתמש במשאבים של העיר כדי לצמצם את הפערים ולפזר את ההטבות של מהפכת ההייטק בכל הקהילות של ירושלים. "אנחנו עובדים יום ולילה כדי לוודא שכשההיסטוריונים ילמדו את התקופה, הם יראו שזה היה תור הזהב של העיר בזהב".
בסיום הודה ליאון לכל מי שכבר השקיע בעיר, ואמר כי הוא מצפה לחיזוק השותפות והקשרים. "ולמי מכם שעוד לא השקיעו בירושלים אני אומר: אל תחכו יותר מדי, אנחנו רצים מהר".