סגור

אתגר העולם החדש: עבודה מהבית מבלי לאבד את העובדים

אם בתחילת הקורונה למדו מקומות עבודה להתמודד עם אתגר העבודה מהבית. כעת המעסיקים נתקלים בתופעת ההתפטרויות הסיטונאיות. שיטה בדוקה לשימור עובדים היא גיוון והחלפת תפקידים בתוך החברה - מהלך שמייצר לעובדים עניין תמידי ופותח אפיקי פיתוח אישי ומקצועי

התופעה המגדירה של שוק העבודה של זמננו היא מה שמכונה בספרות המקצועית "ההתפטרות הגדולה". אין ארגון שלא מתמודד עם זה: עזיבה תמידית ולעתים סיטונאית של עובדים, לפעמים אפילו מבלי שמצאו מקום עבודה חדש. אם עד לפני שנה ותק ממוצע של עובד עמד על כשנתיים וחצי, היום הוא שנה ושמונה חודשים בלבד. לנו, כמנהלים, יש הזדמנות להטמיע שינויים יסודיים בדפוסי החשיבה והפעילות שלנו כדי להתמודד איתה.

בצ'קמרקס הבנו שהפתרון חייב להיות הוליסטי. כדי להמשיך לקדם את מטרות החברה ולהצעיד אותה קדימה, באמצעות העובדים הטובים ביותר בתחום, תקפנו את הנושא בשלוש חזיתות: הגיוס, העבודה עצמה ומניעת העזיבה.
2 צפייה בגלריה
עבודה מהבית
עבודה מהבית
עבודה מהבית
(צילום: freepik)
אחד האתגרים הגדולים בעזיבה של העובדים היא הזמן הרב שעובר עד שמגייסים עובדים חדשים, מכשירים אותם ומקבלים מהם תפוקה. בצ'קמרקס, באמצעות שילוב חדשנות וטכנולוגיה, הצלחנו לקצר את הזמן הזה משמעותית. מיפינו את דפוסי העזיבה וזיהינו עונתיות מסוימת של התפטרות בכל תפקיד. אנחנו יודעים היום לחזות, פחות או יותר, באילו תחומים צפויים עובדים לעזוב ולהתאים את תחילת תהליך הגיוס כך שיתחיל עוד לפני העזיבה. זה מקצר מאוד את הפער הארגוני ומייעל את תהליכי הגיוס וההכשרה.
כבר בתחילת 2021 זיהינו את המגמות בשוק העבודה, את העבודה מכל מקום ובכל זמן, את מגמת הכלכלה השיתופית וכלכלת הגיג, כל זאת לצד גיוס העובדים שהפך מורכב, קשה ואיטי ולכן אימצנו מודל היברידי. הכוונה לא רק לשילוב של עבודה מהבית ומהמשרד, אלא לתמהיל של עובדים עם צורות העסקה שונות שפועלים במקביל. יש לנו עובדים שכירים של החברה, לצד פרילנסרים, יועצים, עובדי חברות חיצוניות קבלנים ועוד. המודל הזה משמר גמישות עבור העובדים, והמועמדים מחד, ועבור המנהלים והארגון מאידך.
2 צפייה בגלריה
דלית קריינר
דלית קריינר
דלית קריינר
(שלי אבידור )
אחד התחומים שחוללנו בהם מהפכה נוגע לפיתוח ושימור העובדים. יצרנו תוכנית שמאפשרת לכל עובד ועובדת לנוע בין תפקידים ומקצועות שונים בתוך החברה. זה עובד כמו ברכבת תחתית: עובדת יכולה, לדוגמה, לעלות על רכבת המכירות ובאחת התחנות בדרך להחליף לרכבת הפיתוח וכך הלאה.
לצד התוכנית, פיתחנו כלי טכנולוגי קל ליישום באמצעותו כל עובדת ועובד יכולים לתכנן את הקריירה שלהם ולהתקדם בהתאם לתוכנית.
האופק הזה מייצר לעובדות ולעובדים עניין תמידי ופותח אינספור אפיקי פיתוח אישי ומקצועי.
כולנו יודעים שעובדים היום מחפשים הרבה יותר מכסף. הם מחפשים משמעות, להיות חלק מארגון שעושה טוב לעולם. זו אחת הסיבות לתנודתיות הגבוהה בשוק העבודה: כסף ותנאים כבר לא מספיקים להחזיק עובדים לאורך זמן. כדי להתמודד עם המגמה אנחנו צריכים להתאים את עצמנו לשוק ולייצר פתרונות שייגעו בכל תחומי ההעסקה ובכל מחזור החיים של העובד בחברה. ארגונים שישכילו לפצח את השיטה – ינצחו את האתגר בעולם העבודה החדש.
הכותבת סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת הסייבר צ'קמרקס