סגור
העיתון הדיגיטלי
20.04.25
ECA_001_v5
כנס ניו יורק 2025 דוברי ומארחי אירוע היזמים והמשקיעים
דוברי ומארחי אירוע היזמים והמשקיעים (צילום: חגי גלבוע)
ועידת ניו יורק

"אחרי עסקת Wiz יהיה לישראלים קל לדבר עם משקיעים"

כך אמר דיוויד וולצ׳ר מקרן FirstMark באירוע השנתי של Israeli Mapped in NY בשיתוף ואלי בנק, Wix ומיתר

"אחרי עסקת המכירה של Wiz לגוגל ליזמים הישראלים יהיה קל יותר מאי פעם לדבר עם המשקיעים האמריקאים", כך אמר דיוויד וולצ׳ר מקרן FirstMark באירוע השנתי של Israeli Mapped in NY בשיתוף ואלי בנק, Wix ומיתר. באמירה זו אפשר לתמצת את האווירה והמסר של האירוע כולו, שבו התכנסו יותר ממאה יזמי סטארט־אפים ישראלים לשמוע מה מעניין את קרנות ההשקעה האמריקאיות, בדגש על קרנות מניו יורק.
אמנדה הרסון, שותפה בקרן Founder Collective, המליצה ליזמים הישראלים ללטש יותר את המצגות שלהם, להתאמן על הצגתן לחברים בארה״ב ובעיקר לחשוב כל הזמן על בניית ה־go to market, כלומר אופן העבודה עם הלקוחות הפוטנציאליים ושיווק המוצר. ״אסור להגיד במהלך סבב גיוס לקרנות ׳בקרוב נתחיל לדבר עם לקוחות', צריך לדבר על לקוחות חצי שנה לפני שמקימים את החברה״, הבהירה. הרסון חידדה גם את גישת הקרן בבחינת ההשקעות: ״אנחנו לא מאמינים בטרנדים, אם יש טרנד זה אומר שכבר מאוחר מדי להשקיע״.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

תומס קריין מקרן אינסייט, אחת המשקיעות הפעילות בישראל שהיתה מושקעת גם ב־Wiz, המליץ ליזמים הישראלים לא למדוד הכל במונחי שווי. ״ישנה נטייה אצל יזמים רבים במיוחד באקוסיסטם הישראלי ללכת עם שווי כמו עם מדליה: ׳גייסתי לפי השווי הגבוה ביותר בשלב המוקדם ביותר׳ וזו יכולה להיות מלכודת״, אמר קריין, ״צריך להסתכל על הנושא לטווח ארוך יותר, כחלק ממערכת יחסים עם המשקיעים שלך כדי שהם לא יתייאשו וייצאו באמצע, צריך לחשוב גם על רמות מכפילים במעמד האקזיט״.
מפגש הפאונדרים הוא אירוע שנתי של Israeli Mapped in NY יחד עם ואלי בנק, חברת ההייטק Wix ומשרד עורכי הדין מיתר. נציגי ארבעת המארגנים שרואים מקרוב את פעילות היזמים הישראלים בניו יורק, התייחסו להתפתחויות האחרונות בשלוחה של האקוסיסטם הישראלי. ״אם בשנים האחרונות ראינו הרבה חברות ישראליות מתרחבות לניו יורק בתחום של סייבר ופינטק, כעת אנו רואים חברות גם ב־AI עם שימושים לתעשיות שונות, כל זאת עם הכרזתו של ראש העיר, מר אריק אדמס, על המיצוב של העיר ניו יורק כבירת ה־AI״, אמר גיא פרנקלין, מייסד ומנכ״ל Israeli Mapped in NY, בפתח האירוע. קרן לחד רחמני, שותפה במיתר ניו יורק, הוסיפה: ״הסטארט־אפים הישראליים ממשיכים להראות את חוזקתם, ואנחנו רואים הרבה מאוד פעילות חיובית השנה, גם בסבבי השקעה וגם ברכישות״.
איתן ישראלי, סמנכ״ל פיתוח תאגידי ב־Wix, הרחיב את היריעה גם לחברות הטכנולוגיה הישראליות הבוגרות יותר: ״בשנים האחרונות חברות ציבוריות ישראליות, במיוחד אלו הנסחרות בנאסד"ק, הפגינו חוסן מרשים. הן לא רק הציגו צמיחה חזקה בהכנסות ושיפרו את יעילותן התפעולית, אלא גם תרמו לחיזוק מעמדן של חברות הצמיחה הישראליות כמעסיקות מרכזיות וכמנועי חדשנות״.
עם זאת, אורי קאופמן גפטר, ראש המחלקה הבינלאומית והטק בוואלי בנק, הכינה את המשתתפים למציאות המורכבת המתפתחת בימים אלה בכלכלה האמריקאית: ״אי־הוודאות הכלכלית והרגולטורית, השינויים הטכנולוגיים הדרמטיים, וכן שינוי במפת הרוכשים הפוטנציאליים, משפיעים באופן מהותי הן על תחזית ההנפקות והן על מיזוגים ורכישות. הם משנים את חוקי המשחק עבור חברות צמיחה. המשמעות היא שחברות נדרשות להיערך למסלול ארוך ומורכב יותר״.