סגור
כנס לונדון פאנל משקיעים
(כלכליסט)

ועידת לונדון
שותף מנהל בסנטרברידג' פרטנרס: "חברות צעירות ולא בשלות מספיק הולכות להנפקות ציבוריות"

בן לנגוורת'י אמר את הדברים בפאנל שעסק בנקודת מבטם של משקיעים באקו-סיסטם הישראלי-בריטי, במסגרת ועידת Mind The Tech London של "כלכליסט". חיים שני, שותף מייסד ב-IGP ויו"ר UK IL Tech Hub: "לא יודע אם השוק יחזור לנורמה, אבל בסך הכול האקו-סיסטם הישראלי מאוד בריא"

"האיומים על תחום ההייטק? חברות צעירות ולא בשלות שמגיעות להנפקה", כך אמר בן לנגוורת'י, שותף מנהל בסנטרברידג' פרטנרס (Centerbridge Partners), בוועידת Mind The Tech London של "כלכליסט" בשיתוף לאומי ולאבטק. לנגוורת'י השתתף בפאנל שעסק בנקודת מבטם של משקיעים באקו-סיסטם הישראלי-בריטי. את הפאנל הנחתה סופי שולמן מ"כלכליסט".


דאבור הבל, שותף מנהל ב-Eight Roads ומנהל פעילות הקרן באירופה, דיבר על העתיד אחרי תקופה מוצלחת של גיוסים. "2022 היתה קצת אנומליה", אמר הבל, "בישראל הקרן השקיעה יותר מ-50% בשנה הזאת לעומת השנה הקודמת לה, מספר היוניקורנים זינק, אבל אני לא חושב שנראה עוד כזאת שנה בתקופה הקרובה".
6 צפייה בגלריה
דאבור הבל שותף מנהל ב-Eight Roads ומנהל פעילות הקרן באירופה  ועידת לונדון 23.3.22
דאבור הבל שותף מנהל ב-Eight Roads ומנהל פעילות הקרן באירופה  ועידת לונדון 23.3.22
דאבור הבל, שותף מנהל ב-Eight Roads ומנהל פעילות הקרן באירופה: "צופה שנראה האטה בצמיחה של חברות"
(צילום: אוראל כהן)
"אנחנו כרגע בתקופה של שיתופי פעולה", הוסיף הבל. "אנחנו קצת מעל הממוצע השנתי עדיין, אבל אני צופה שנראה קצת האטה בצמיחה של חברות. השאלה כעת היא: מה הלאה? אנחנו יודעים שלבנות חברות טובות זה קשה, ואני כן מאמין שחברות כאלה בשוק הישראלי יעברו הכנסות של מיליארד דולר. אני מאוד אופטימי בבסיס – אבל נצטרך לראות מה יקרה לשוויין של החברות. למי שמחויב לשוק הזה, עדיין אני מאמין שנראה הזדמנויות מעולות".
תימור ארבל-סדרס, מנכ"לית לאומיטק, הסכימה שמדובר בתקופה של חוסר ודאות גדולה: "אחד הדברים שאנחנו כן יודעים הוא שהשינוי כאן כדי להישאר, בעיקר הטרנספורמציה הדיגיטלית, והשני הוא שיש כסף זמין. למרות זאת יש תיקון, ובסוף היום האנשים שיושבים פה בפאנל צריכים לראות תשואה. אני צופה שנראה יותר מיקוד במודל העסקי של חברות". בתשובה לשאלה האם נראה גם ירידות בשווי, ענתה: "יכול להיות, אני חושבת שחברות יעברו ארגון מחדש ויעבדו על המודל העסקי שלהן. אנחנו בלאומיטק שמחים לעזור לחברות האלה בשינויים האלה".
6 צפייה בגלריה
בן לנגוורת'י שותף מנהל סנטרברידג' פרטנרס ועידת לונדון 23.3.22
בן לנגוורת'י שותף מנהל סנטרברידג' פרטנרס ועידת לונדון 23.3.22
בן לנגוורת'י, שותף מנהל בסנטרברידג' פרטנרס: "ישראל היא חממה בתחום האינשורטק"
(צילום: אוראל כהן)
לשאלה האם השוק יחזור לנורמה, השיב בכנות חיים שני, שותף מייסד ב-IGP ויו"ר UK IL Tech Hub: "התשובה היא שאני לא יודע. מה שראינו יותר מייצג את החברות בשלב מאוחר יותר, ופחות בשלב המוקדם, אבל בסך הכול האקו-סיסטם הישראלי מאוד בריא, יש חברות מצוינות ומצליחות והן ימשיכו למשוך משקיעים מרחבי העולם. אנחנו כבר מכירים יזמים מעולים שבונים חברות בפעם השנייה, ואני מסכים עם עמיתי דאבור שנראה חברות שמגיעות להיקפים גבוהים. עבורנו זה חדשות טובות וגם רעות – זו גם תחרות וגם הזדמנויות טובות להשקעה".
6 צפייה בגלריה
חיים שני שותף מייסד IGP נשיא UK IL Tech Hub ועידת לונדון 23.3.22
חיים שני שותף מייסד IGP נשיא UK IL Tech Hub ועידת לונדון 23.3.22
חיים שני שותף מייסד ב-IGP ויו"ר UK IL Tech Hub: "האקו-סיסטם הישראלי מאוד בריא"
(צילום: אוראל כהן)
דוד צרויה, מנכ"ל Plus500, אמר כי הדרך של החברה להתמודד עם התקופה הקרובה היא באמצעות רכישות ומנועי צמיחה חדשים. "ב-2021 חווינו צמיחה מדהימה", אמר צרויה. "אנחנו מחפשים לגוון את החברה שלנו. אנחנו אמנם חברת טכנולוגיה, אבל אנחנו מסתכלים על כיוונים חדשים. הודענו על רכישה ביפן רק לפני כמה ימים, אנחנו רוצים להתרחב גם באזורים גיאוגרפיים חדשים וליצור מקור הכנסות חדש. לונדון היתה מאוד טובה אלינו לאורך השנים, אבל כשרואים את החברות בנאסד"ק, זה סיפור אחר. נשקול להיות דואליים ולבנות נכס גם בארה"ב. לבנות שם עסק רווחי די דומה למה שעשינו באירופה בחלוף השנים. לכן התחלנו לבחון רכישות".
אילו הזדמנויות אתם רואים בישראל?
הבל: "האקו-סיסטם בישראל מאוד מושך בגלל כמה דברים: יזמים מבוססים, שאיפות גבוהות באופן טבעי ולבסוף – כשרון טבעי. הפיתוחים האחרונים של ישראל בתחום ה-AI מאוד מלהיבים. אנחנו מסתכלים על תחומי הhealth- tech, מרקטינג טק, וישראל מושכת אותנו בתחומים האלה".
6 צפייה בגלריה
תימור ארבל סדרס מנכ"לית לאומיטק  ועידת לונדון 23.3.22
תימור ארבל סדרס מנכ"לית לאומיטק  ועידת לונדון 23.3.22
תימור ארבל סדרס, מנכ"לית לאומיטק: "חברות יעברו ארגון מחדש ויעבדו על המודל העסקי שלהן"
(צילום: אוראל כהן)
לנגוורת'י: "ישראל מושכת באמת מכמה סיבות - אנחנו רואים את איכות העבודה הישראלית ואת הכישרון הישראלי הגבוה. ישראל היא חממה בתחום האינשורטק". לשאלה האם אנחנו בדרך לשוויים יותר גבוהים לחברות בתחום האינשורטק, הוא השיב: "לחלק מהחברות באמת לא הייתה שורת רווח ראויה, חלקן באמת לא הציעו שום דבר חדשני. אנחנו כן רואים עכשיו שינוי – אני חושב שזו תקופה מלהיבה לאינשורטק".
שני: "מרבית ההשקעות שלנו עד כה היו בחברות שלהן גישה יותר שמרנית לגבי הכנסות ורווח. הן צומחות יפה ביחס יפה. לכן אין שינוי מהותי שאנחנו רואים בגלל התיקון. אולי אנחנו נהיה קצת יותר זהירים מעתה, תלוי בגודל החברה".
אנחנו לא רואים הרבה השקעות של קרנות ישראליות בחו"ל, למה?
שני: "אנחנו רואים יותר השקעות של כסף מבריטניה נכנס לשוק הישראלי, ועכשיו אולי נראה את זה גם בכיוון ההפוך, כמו בתחומי הסייבר, אי-קומרס והבריאות. יש בישראל קרנות שהתמחו בתחומים האלה, ויכולות לתרום לחברות אנגליות".

6 צפייה בגלריה
דוד צרויה מנכ"ל Plus500 ועידת לונדון 23.3.22
דוד צרויה מנכ"ל Plus500 ועידת לונדון 23.3.22
דוד צרויה, מנכ"ל Plus500: "נהיה קשה יותר ויותר לגייס עובדים מהנדסים"
(צילום: אוראל כהן)
ארבל-סדרס: "יש דמיון בין עולמות הטק הישראליים והבריטיים, ויש הרבה מקום לשיתופי פעולה בשני הכיוונים".
לסיום, מהו לדעתכם האיום הכי גדול על תחום ההייטק כיום?
הבל: "האינפלציה וחוסר הוודאות, ולא המלחמה הנוכחית אלא האפשרות להסלמה שלה".
ארבל-סדרס: "אני לא רואה איום מהותי על כלכלת הטק, אני חושבת שיש סיכונים מסוימים אבל אני חושבת שהכלכלה יציבה".
6 צפייה בגלריה
חיים שני דוד צרויה  בן לנגוורת'י  תימור ארבל סדרס דאבור הבל ועידת לונדון 23.3.22
חיים שני דוד צרויה  בן לנגוורת'י  תימור ארבל סדרס דאבור הבל ועידת לונדון 23.3.22
מימין: חיים שני, דוד צרויה, בן לנגוורת'י, תימור ארבל סדרס ודאבור הבל
(צילום: אוראל כהן)
לנגוורת'י: "איומי סייבר על חברות, וחברות צעירות ולא בשלות מספיק שהולכות להנפקות ציבוריות".
צרויה: "אני מסכים עם כל מה שנאמר, ומוסיף גם את המחסור במהנדסים ובכוח אדם בכללי. זה נהיה קשה יותר ויותר לגייס עובדים מהנדסים, ויש קושי לייצר את דור ההמשך של העובדים".
שני: "חברות הטק הן אבן כל כך חשובה בחומת הכלכלה, ואני לא חושב שיש איום מהותי עליהן. כמובן שיש סיכונים מסוימים, אבל לא משהו שישפיע מהותית על העתיד שלהן".