סגור
כנס גיימינג - רוביק מילקיס, מיטל עטייה ושחר מאיר
(סיני דודפור)

ועידת הגיימינג
"שוק ה-E-Sport הגיע מתחילת השנה כבר ל-500 מיליון צופים"

כך אמר רוביק מילקיס, מייסד משותף ומנכ"ל חברת Team Finest, בוועידת הגיימינג של כלכליסט. מיטל עטייה, גיימרית מקצועית סיפרה: "אני משחקת מגיל 8 בבית חסר אמצעים עם מחשב פחות טוב. הצלחתי לחסוך כסף עבור מחשב שרציתי"

אם תעשיית הגיימינג התפוצצה בשנת הקורונה, הרי שתחום האי-ספורט (E-Sport) - הספורט האלקטרוני - ראה קפיצה מרשימה אף יותר. תחום זה כבר זוכה לכבוד לא קטן כאשר באולימפיאדה הבאה שלושה כותרים יהוו חלק מהתחרויות. בפאנל בוועידת הגיימינג 2120 של כלכליסט, שהנחה עומר כביר, השתתפו רוביק מילקיס מייסד משותף ומנכ"ל חברת Team Finest, שחר מאיר מייסד ומנכ"ל חברת NOM-Gamimg ומיטל עטייה גיימרית מקצועית, יוצרת תוכן ויוטיוברית מקצועית המכונה Rainbow queen.
השלושה הסכימו כי אנו נמצאים על סף פריצה מאוד משמעותית של התעשייה. לדברי מילקיס, "ב-2020 היה מספר הצופים בתחום 250 מיליון צופים באי-ספורט וב-2021 הוא כבר נושק ל-500 מיליון צופים. באולימפיאדה הבאה יהיו ספורטאים בשלושה כותרי איספורט. האי-ספורט הכניס בשנה שעברה 980 מיליון דולר מאירועים שקשורים לתחום הזה וב-2021 יהיה כבר יותר ממיליארד דולר".
1 צפייה בגלריה
E-Sport ועלייתו של הגיימינג התחרותי מימין עומר כביר רוביק מילקיס מיטל עטייה ו שחר מאיר ועידת גיימינג
E-Sport ועלייתו של הגיימינג התחרותי מימין עומר כביר רוביק מילקיס מיטל עטייה ו שחר מאיר ועידת גיימינג
מימין: עומר כביר, רוביק מילקיס, מיטל עטייה ושחר מאיר
(צילום: אוראל כהן)
מאיר סיפר חברת NOM-Gamimg הוקמה ב-2019. "אנחנו מתמחים בתחום הזה ויש לנו מנהלי צוותים ואנשים שעובדים אצלנו במשרה מלאה. אנחנו מארגנים ליגות וטורנירים קבועים בעיקר בישראל ומסתכלים על השוק הבינלאומי. מעבר לזה יש לנו מתחמי גיימינג שמנגישה לגיימרים את העולם כבר בתחילתו.
עולם הספורט המסורתי מאפשר לאנשים לקבוע כללים ולשנותם תוך כדי, אבל משתתפי הפאנל אומרים שגם בעולם זה כל אחד יכול למצא לעצמו את הדרך להתבטא ולעשות מה שאתה אוהב. "אני חושב שיש משחקי אסטרטגיה, יש משחקי שוטרים וכל שחקן מתאים עצמו למשחק שהוא אוהב. כל כותר יוצר את האזור הספציפי שלו. הגיימינג הוא הדור החדש של הספורט", אמר מאיר.
מיטל עטייה היא גיימרית מקצועית "לדעתי להיות גיימרית זה אפשרי כמקצוע של יום יום אני לעומת זאת יוצרת תוכן. אני קמה בבוקר מתעסקת ב-99% ביצירה של הכנת סרטון או שידור חי לצופים שלי.
הגיימרים שלנו שהם בין המובילים באירופה הם אוכלים ארוחת בוקר שיש להם בתפריט הולכים לחדר כושר ומתחילים אימונים פיזיים ומנטליים. גיימר מקצועי היא פעולה מקצועית של ספורט מסורתי ולא רק משחק כורסא. לספורטאי אלקטרוני יש סדר יום מסודר . בשביל להגיע לרמות גבוהות חייב פן פיזי ולא רק לשחק
עטיה: "אני יוצרת תוכן בתחום הגיימינג ובעלת עסק מורשה. יש הרבה סוגי הכנסות. לקהל שלי יש אופציה לתמוך כלכלית דרך מנוי ובין היתר יש פרסומים של נינטנדו, לנובו ואחרות והשתתפות בפרויקטים. אני משחקת מגיל 8 בבית חסר אמצעים עם מחשב פחות טוב. חסכתי כסף למחשב והצלחתי להגיע למחשב שרציתי".