סגור
כנס לונדון כלכליסט חדשנות טכנולוגית - שולחן עגול London _alt Partners משתתפים: עו"ד אניטה לבינט , ניל ברידגן , מירנדה ברקר , סתיו פיסיץ , איל רבינוביץ , יוליה טיודור
שולחן עגול בהשתתפות עו"ד אניטה לבינט , ניל ברידגן , מירנדה ברקר , סתיו פיסיץ , איל רבינוביץ ויוליה טיודור (צילום: אוראל כהן)

ועידת לונדון
"יש בלונדון הזדמנויות רבות לחברות ישראליות"

"תפקידנו לקדם את לונדון כמקום איכותי להשקעות", כך לדברי ניל בריגדן, דירקטור השקעות בלונדון אנד פרטנרס, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי. עו"ד אניטה לבינט נשיאת לשכת המסחר והחדשנות ישראל-בריטניה הוסיפה, כי "משקיעים בתקופה זו יהיו זהירים ובררנים יותר"

"במצב של אי ודאות כל חברה צריכה לדעת איזה שוק לבחור ולגוון את מקורות המימון שלה", כך לדברי עו"ד אניטה לבינט נשיאת לשכת המסחר והחדשנות ישראל-בריטניה בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי שנערכת בלונדון. לבינט שהנחתה את הפאנל ציינה, כי "לאור הקושי הגלובלי בגיוס השקעות, חשוב להכיר כלים נוספים למימון והשוק הבריטי מציע מקורות מגוונים ויחודיים, כמו הבנק הבריטי לעסקים, קרנות המאגדות משקיעים הנהנים מתוכניות ממשלתיות להענקת הטבות מס משמעותיות בגין השקעות בחברות טק, איגודי אנג'לים ועוד".
ניל בריגדן, דירקטור השקעות בלונדון אנד פרטנרס, אמר כי "תפקידנו לקדם את לונדון כמקום איכותי להשקעות. אנחנו עובדים עם חברות שצומחות ומחפשות שווקים להתרחב. רוצים להראות שלונדון היא השוק המתאים ביותר ומספקים להן את כל מה שהן צריכות". מירנדה ברקר יו"ר רדקאט, פלטפורמה לפתרונות טק סביבתיים לתעשייה אמרה בפאנל, "אנחנו מתמקדים בזיהוי טכנולוגיות וקידום שלהן השפעה על איכות הסביבה ו-ESG".
סתיו פיסיץ, מייסד איגוד אנג'לים סייבר לונדון קלאב הוסיף, כי הם משקיעים בחברות סייבר בשלבים מוקדמים. יוליה טיודור מקרן אסנשן, אמרה, "יש לנו עשרות רבות של השקעות ואקזיטים כולל חברה שנרכשה על ידי אפל". איל רבינוביץ ראש הדסק הישראלי בקרן ההשקעות eight roads , אמר, "אנו מנהלים 11 מיליארד דולר של הון בקרן שלנו ומתמחים בהשקעה בחברות בשלבים מאוחרים. יש לנו 500 חברות פורטפוליו עם התמקדות בפינטק, דיגיטל ותחומים נוספים".
בריגדן ציין שאנגליה היא שוק טכנולוגי עצום והשלישי בגודלו אחרי ארה"ב וסין והוא כפול בגודלו מגרמניה ופי 5 מצרפת. "זו אחת הסיבות המרכזיות לבחירה באנגליה ולונדון היא הבחירה הטבעית כי היא המרכז של כל זה. אנחנו מתמקדים במשיכת חברות טק ללונדון ומתמקדים בסייבר, גיימינג, פינטק, AI ועוד מספר תחומים. תחום הבריאות הדיגיטלית גם הוא משמעותי לנו", אמר.
לדברי פיסיץ, "יש חברות סטארט-אפ שקשה להם מאוד להגיע לחברות או אפילו לקבל מענה ויש משקיעים שלרובם אין קשר עמוק לתחום והם צריכים חיבור לשוק. חיפשנו להקים מכשיר שיחבר בין כולם. חיברנו בין בכירי סייבר שונים בטסקו בוקינג ועוד חברות מוכרות ובכירים מחברות סטארט-אפ ויצרנו אפשרות לחיבור בין כולם. אנחנו לא מובילים השקעות אלא מצטרפים לקרן הון סיכון שקובעת תנאים ומשאירה מקום לקרנות תאגידיות, לאנג'לים ועוד. הם רוצים אותנו כשותפים שנכנסים בכרבע מיליון דולר וחיבור לשוק".
"אם למדנו משהו מהתקופה האחרונה, זה שגם חברות חדשנות, המהוות מעצם הגדרתן השקעות בסיכון, נדרשות לניהול סיכונים חיצוניים וליכולת להתמודד ולהגיב במהירות בסביבה גלובלית עסקית דינמית ומשתנה", הוסיפה עו"ד לבינט, "משקיעים בתקופה זו, יהיו זהירים יותר, בררנים יותר ולכן חשוב שתהיה היערכות יסודית והכנת החברה לגיוס ההשקעה תוך הבנת מערכת הציפיות של המשקיע הפוטנציאלי".