סגור
כנס פורום היוניקורנס אמיר אורעד

פורום היוניקורנס
מנכ"ל Sisense: "בשנתיים האחרונות אנשים נמדדו לפי חלום"

אמיר אורעד אמר בפורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט כי החברות בארץ יתחלקו לשתיים: חברות בריאות שיקבלו הערכות גבוהות וחברות פחות בריאות שייקבלו הערכות פחות גבוהות. לדעתו האתגר הכי גדול של ההייטק הישראלי הוא העובדים, "העובדים שלי בקנדה הרבה יותר זולים מבתל אביב, הרבה יותר קל לגייס אותם וזה חבל", אמר

אמיר אורעד, מנכ"ל Sisense דיבר במפגש אחד על אחד עם כתבת כלכליסט, סופי שולמן, במסגרת פורום היוניקורנס של כלכליסט ובנק דיסקונט.
אתם הייתם אחד היוניקורנים הראשונים בישראל, גייסתם בשווי גבוה ומאז לא שמענו עליכם
"עכשיו אנחנו קנטאור לפי beesemir (קנטאור היא חברה שהגיעה לקצב הכנסות שנתי של 100 מיליון דולר - ד.ב) , לפני שבע שנים המכירות של החברה היו מתחת ל-10 מיליון דולר מכירות, היום אנחנו כבר ב-150 מיליון דולר מכירות. היינו אכן יוניקורן לפני כמה שנים ומאז המשכנו לגדול. אני לא מאמין שצריך לספור חברות לפי כמה גייסו אלא לפי מה שהן עושות. זה יותר רלוונטי. יש לנו שני קווי מוצרים, הפוקוס הראשי שלנו זה להטמיע מערכות אנליטיות בתוך מערכות אחרות וזה הולך מאוד טוב כי כל מוצר בעולם, רוצה להיות והולך להיות מכוון נתונים.
למה לא הנפנקתם עדיין?
"זה תמיד על השולחן. זה לא היה רלוונטי בזמנו. בשנתיים האחרונות כל התעשייה עברה הרבה מקורונה ועד המלחמה באוקראינה. אני שמח שלא עשינו את כל הפעולות המהירות האלו של ספארקים. יש כל הזמן הצעות כאלו. היום אני יכול לחלוק שאת השנה הזו אנחנו נסיים במצב של רווחיות אופרטיבית, משמע כל חודש נכנס יותר כסף מאשר יוצא. זה מקום מאוד בריא ולא טריוויאלי להיות בו".
אתה יושב בארה"ב ויש תחושה שמה שקורה שם שונה ממה שקורה כאן, זה נכון?
"הכלכלה העולמית, חד משמעית, נכנסה למשבר, ולא רק ההייטק. הכסף הופך להיות יקר ופחות זמין וזה בכל מקום. פגשתי השבוע 100 מנכ"לים באירופה. אין מנכ"ל שמשנה או שינה את התוכנית שלו. כולם מתכווננים ומניחים שהלקוחות שלהם יקנו פחות ויהיו יותר סלקטיביים ברכישות שלהם וכולם בודקים איפה אפשר להתייעל. זה מצב שונה לחלוטין ממה שהיה לפני שנתיים. בטווח הארוך זה גל בריא שמחזק חברות חזקות ומנקה אזורים לא יעילים. בסופו של יום הכלכלה בארץ וההייטק יתחזקו מזה".
ומה בכל הנוגע לתעשיית היוניקורנים שאתם הייתם מהראשונים בה?
"בשנתיים האחרונות אנשים נמדדו לפי חלום, וכגודל החלום גודל הערכת השווי. היום נמדדים הרבה יותר לפי מציאות, תזרים מזומנים ויעילות. החברות בארץ יתחלקו לשתיים: חברות בריאות שיקבלו הערכות גבוהות וחברות פחות בריאות שייקבלו הערכות בפחות גבוהות, וזה לא כזה נורא".
האם אתה מתחרט שגייסתם כל כך הרבה והפכתם ליוניקורן, מה שהפעיל עליכם הרבה לחץ וגרם לכם לעשות פעולות עסקיות
"אני חושב שכל מנכ"ל בעולם צריך לפעול כך: כשכסף זול, צריך לקחת יותר ממנו וכשכסף יקר צריך לקחת פחות. זו החלטה נכונה".
כמי שהיה בחברה עם נפתלי בנט, איפה הוא היה יותר טוב בפוליטיקה או בהייטק?
"שבע שנים עבדתי עם נפתלי, הוא בן אדם מדהים, אני לא מסכים לחצי מהדעות שלו, והוא עדיין אדם מדהים. צריך אנשים טובים בפוליטיקה כי יש לנו בעיות גדולות יותר. הייטק זה נחמד אבל יש לנו מדינה מסביב".
מה האתגר הכי גדול של הייטק הישראלי?
"עובדים. העובדים שלי בקנדה הרבה יותר זולים מבתל אביב, הרבה יותר קל לגייס אותם למרות מה שקורה בעולם, וזה חבל. אם הייתי יכול לגייס כאן יותר אנשים הייתי עושה זאת. זה קשה".