מובילות 2024מורן קיטה אשרוביץ, סמנכ"לית HR בזק: "היעד - שיוויון מגדרי מלא בדרגי הניהול בחברה"
מובילות 2024
מורן קיטה אשרוביץ, סמנכ"לית HR בזק: "היעד - שיוויון מגדרי מלא בדרגי הניהול בחברה"
בכנס מובילות את ישראל של כלכליסט ולאומי אמרה קיטה אשרוביץ שכיום בבזק - ככל שמדובר בדרגת ניהול גבוהה יותר, כך יש בה פחות נשים; חלק מהאסטרטגיה של החברה בתחום כוללת "בניית תכנית פיתוח לעובדות בעלות פוטנציאל לניהול בכיר ותוכניות למנהלות בדרג הביניים ועובדות מתחילות ומוכשרות"
שיעור הנשים המנהלות ביחס לכלל המנהלים בחברת התקשורת הגדולה בישראל הולך ופוחת כאשר מדובר בדרגת ניהול גבוהה יותר, כך אמרה מורן קיטה אשרוביץ, סמנכ"לית משאבי אנוש בבזק, שהתייחסה בכנס מובילות את ישראל של כלכליסט ולאומי לקידומן של נשים לתפקידי ניהול בכירים.
"בעוד שבדרג הניהול הזוטר נשים הן רוב ומהוות 59% מסך המנהלות והמנהלים, ככל שעולים בדרגת הניהול, נשים הן 25% בלבד מדרג ניהול הביניים והניהול הבכיר בבזק", אמרה קיטה אשרוביץ.
קיטה אשרוביץ הציגה את יעד דירקטוריון בזק שאושר לפני כשנתיים וקובע שוויון בכל דרגי הניהול בחברה בין גברים לנשים וייצוג של לפחות 40% נשים בדירקטוריון, ואת הדרכים שבהן פועלת החברה להשגתו.
"בבזק בדקו את הנתונים הפנימיים אשר העלו כי נשים מהוות 37% מכלל דרגי הניהול בבזק, מעט גבוה מהממוצע במשק העומד על 34% לפי נתוני משרד העבודה, אך ככל שדרג הניהול גבוה יותר כך יש פחות נשים מנהלות".
קיטה אשרוביץ אמרה שבין הגורמים למצב שבו מיעוט של נשים מתקדמות לתפקידי ניהול בכיר נמנים "חסמים המצויים אצל המנהלים, וביניהם הטיה ופיתוח עובדים באופן שונה עבור נשים וגברים. וכן חסמים אצל הנשים, כשבראשן נמצא 'מחסום הבחירה', והעובדה שנשים צריכות לבצע בחירה מודעת לנהל קריירה ולשאוף אל תפקידים בכירים, תוך הבנה של המחירים הכרוכים בכך ונקיטת צעדים אקטיביים.
"המצב הכי נפוץ שאני רואה הוא נשים שיושבות על הגדר ומחכות. אם יזדמן להן והארגון ירצה לקדם אותן הן יתקדמו ואם לא אז לא. כאשר נשים לא מבצעות את הבחירה הן לא מייצרות לעצמן מסלול עם יעד ברור וזה מונע מהן להתבלט ולהתקדם לתפקידים בכירים".
קיטה אשרוביץ שיתפה את הקהל בסיפורה האישי כילדה שגדלה בנהריה לאם שבחרה להתגרש מאביה וגם היא בחרה מגיל צעיר את דרכה בעולם העסקי. היא התחילה בבזק במוקד 144 וטיפסה במעלה הסולם.
"תפקידו של הארגון הוא לפעול להסרת כלל החסמים ולבחור בקידום הנושא באופן מודע ופעיל. בשנתיים שחלפו מאז הצבת היעד, פעלה בזק במספר מישורים וביצעה שורה של צעדים כדי לעמוד בו עד 2030, בהם קביעת יעדי ביניים ומדידת המנהלים על העמידה בהם, קביעת נוהל ועדות בכירים לפיו קידום תהליכי גיוס לתפקידי ניהול יותנה בהגשה של מועמדת אחת לפחות למשרה, בניית תכנית פיתוח לעובדות בעלות פוטנציאל לניהול בכיר ותוכניות למנהלות בדרג הביניים ועובדות מתחילות ומוכשרות וקיום כנס מוקדם יותר השנה בנושא שוויון מגדרי שיועד לארגונים וחברות במשק במטרה לקדם את הנושא בתעשייה הישראלית ולפעול יחד לפתרונות מגוונים לקידום היעד".
לסיום התייחסה קיטה אשרוביץ להישגיהן של נשים במלחמה וכוחה של הבחירה ואמרה "המלחמה הוכיחה לנו שכשנשים בוחרות בכך, הן לוחמות מקצועניות, מפקדות אמיצות ומצטיינות בכל תפקיד. אותן הטנקיסטיות שנלחמו בקרב בכפר עזה, בחרו בכך. לא סתם בחרו, הן נאבקו להיות לוחמות בשריון, ובדרכן סללו את הדרך לנשים שיבואו אחריהן. את המפץ התודעתי שקורה בחודשים האחרונים בצבא אי אפשר יהיה יותר לטשטש. הדרך לשינוי עוברת בבחירה של הנשים, אך גם של הארגונים, לקדם את הנושא ולוודא שנשים יהיו בכל מקום שבו מתקבלות ההחלטות".