ועידת התחזיות מנכ"לית אל על: "מספר הפניות למוקד זינק לכ-60 אלף בימים הראשונים למלחמה"
ועידת התחזיות
מנכ"לית אל על: "מספר הפניות למוקד זינק לכ-60 אלף בימים הראשונים למלחמה"
מנכ"לית אל על דינה בן טל גננסיה דיברה בפאנל בנושא תשתיות בוועידת התחזיות של כלכליסט. מנכ"ל מקורות: " יש יותר מתקפות סייבר, אבל בינתיים המערכת עובדת"; יו"ר נמל אשדוד: "מ-7 באוקטובר העבודה ממשיכה כרגיל"
"המלחמה תופסת אותי באופן אישי, כמו כל מדינת ישראל, ביום האחרון של החופשה. שבת בבוקר, אני הייתי ארבע שעות קדימה. חזרתי ופתחתי את החמ"ל. אל על הופרטה ב-2005 והיא חברה שנסחרת בבורסה, אבל גם תשתית לאומית קריטית. בשבוע רגיל יש לנו כ-600 טיסות ובשבוע עמוס כ-690 טיסות. את השבוע הראשון של המלחמה סיימנו עם 750 טיסות. גם כמות הפניות למוקד שלנו עלו מ-6,000-8,000 פניות ביום לכ-60 אלף בימים הראשונים של המלחמה, זה כשהמדינה לא הכריזה בפועל על מצב חירום". את הדברים אמרה דינה בן טל גננסיה, מנכ"לית אל על בוועידת התחזיות של כלכליסט, בשיתוף בנק הפועלים והפניקס. בפאנל בהנחיית עיתונאי כלכליסט עמיר קורץ השתתפו גם יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר ומנכ"ל מקורות עמית לנג.
בן טל גננסיה ציינה גם את המורכבות בניהול החברה כאשר עובדים רבים במילואים: "צריך לעשות פעילות כפולה. המכונאים והטייסים שלנו מגויסים, אבל גם אנחנו צריכים אותם. 10% מהעובדים שלנו בצו 8. אתה תראה טייסים שלנו שעובדים ביום, ובלילה במילואים".
יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר ציין את הקושי בהמשך פריקת סחורות בתקופת המלחמה. "נמל אשדוד אחראי ל-40% מהסחר. הנמל הוא תשתית לאומית קריטית, וגם אצלנו 10% מהעובדים במילואים. צריך להבין שעובד שנמצא על מנוף לא יכול להפסיק את העבודה בזמן חירום. מה-7 באוקטובר העבודה ממשיכה כרגיל".
כיצד האיום החותי משפיע עליכם?
"קוראים לזה האיום החות'י אבל זה איראן. אחת ההשפעות היא שאוניות צריכות להאריך את ההפלגה, וגם איבדנו לקוחות בזמן הזה - 10 מיליון בשלושת השבועות הראשונים". בכל זאת, מוסיף שניידר, "אנחנו ערוכים לקבל את כל הסחורות שאמורים להגיע לנמל אילת. יש לנו גם תרחיש לקבלת הסחורות הדרושות לישראל במקרה של מלחמה בצפון".
האם יש סכנה לאספקת המים בישראל במצב המלחמה?
לפי עמית לנג, מנכ"ל מקורות, "גם בימי השגרה מקורות מתמודדת עם אירועים כאלה. למשל רעידת אדמה בטורקיה שמשביתה קידוחי מים בישראל. ותראה שבשנים האחרונות אין מחסור במים. זה כי מקורות משקיעה המון כספים בפיתוח התשתיות ויתירות. גם במלחמה הנוכחית יש לנו נוהל חירום וישר עברנו אליו – אבל אנחנו עושים גם התאמות".
אתם רואים יותר מתקפות סייבר?
"כן. אנחנו משקיעים בסטארט-אפים ומרחיבים את ההגנות שלנו. יש יותר מתקפות אבל בינתיים המערכת עובדת".
פיקוד העורף הקפיץ אנשים לסופר לאגור מים – אנשים צריכים להמשיך לאגור מים בממ"ד?
"היו פה לא מעט אירועים חריגים – רעידת האדמה בטורקיה שהשביתה קידוחים באזור בית שאן, שם אין מקור מים אחרים וסערת ברברה. בסוף, מלבד שעתיים שבו תושבים בבית שאן נדרשו להרתיח מים – הייתה אספקת מים. החשש המרכזי הוא התלות שלנו במערכת החשמל – אנחנו ערוכים לפעול כמה שעות בחירום, אבל פגיעה משמעותית במשק החשמל תשפיע גם עלינו".
איך נערכים למלחמה בצפון?
"אירוע בצפון ייערך היערכות אחרת ואנחנו מנהלים כל מיני תרחישים להתכונן לאירוע, כאשר המטרה תישאר אחת - להמשיך לספק מים בשגרה ובחירום".