הוועידה הכלכלית הלאומיתמנכ"לים של חברות הייטק: "יש לנו מאות משרות פתוחות"
הוועידה הכלכלית הלאומית
מנכ"לים של חברות הייטק: "יש לנו מאות משרות פתוחות"
"אני מוכנה לגייס בכל רגע נתון מאות עובדים בישראל", כך לדברי קרן לוי, מנכ"לית Payoneer ישראל בפאנל בנושא הצונאמי של חברות ההייטק הישראליות בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט. עמית בן דב, מייסד ומנכ"ל Gong, "אנו מגייסים בכל העולם כ-50 עובדים בחודש". אריק שטילמן, מנכ"ל Rapyd, "עם כל הכבוד לדיבור על לחבר את ישראל להייטק יש להבין שאין פה מספיק עובדים בשביל כל החברות וכל הכסף שגויס"
"אנו קיימים 16 שנים ומסענו היה ארוך, בנינו פלטפורמה שמאפשרת לעסקים גדולים וקטנים לקבל כסף אחד מהשני", כך לדברי קרן לוי, מנכ"לית Payoneer ישראל במסגרת פאנל "הצונאמי של חברות ההייטק הישראליות", בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט. היא הוסיפה, "אני מוכנה לגייס בכל רגע נתון מאות עובדים בישראל".
לדברי אור לנצ'נר, מנכ"ל Bright Data, "אנו מאפשרים לחברות ולארגונים לאסוף נתונים מהאינטרנט, מה שהיה שמור בעבר לחברות הטכנולוגיה הגדולות נגיש כעת באמצעותנו לאחרים. אנו חיה מוזרה בתעשייה כי נרכשנו על ידי קרן השקעות בריטית ומאז גדלנו מאוד. יש לנו כ-300 עובדים שכ-200 מהם בישראל. איננו עובדים לפי תקנים אלא לפי מי טוב. ויש לנו עשרות תקנים פתוחים. בשנה האחרונה. רואים אצלנו שגם במקצועות הלא מסורתיים, כלומר למשל מכירות ושיווק, דווקא אלה המקצועות שצמחנו בהם כאן בישראל".
עמית בן דב, מייסד ומנכ"ל Gong, "אני מקווה שכולם יהיו שווים יותר מגונג. התחלנו את השנה עם 400 עובדים ואנו מקווים להיות עם אלף עובדים. אנו מנטרים תקשורות עם לקוחות ומשתמשים בבינה מלאכותית לשיפור שירות והגדלת מכירות. אנו מגייסים בכל העולם כ-50 עובדים בחודש ושמחים לקבל עובדים".
אריק שטילמן, מנכ"ל Rapyd, הוסיף, "ראפיד היא חברת תשלומי אונליין שמאפשרת לארגונים גדולים כקטנים לקבל תשלומי אונליין מכל מדינה בעולם. אנו פועלים ב- 105 מדינות בעולם ועובדים עם מעל אלף אמצעי תשלום. יש לנו 550 עובדים ברחבי העולם מאיסלנד ועד ישראל ויש לנו מעל 500 משרות פתוחות רק בישראל - יעדנו הוא להוסיף 1,500 עובדים".
עומר כילף, מייסד משותף ומנכ"ל Innoviz, "אנו מפתחים טכנולוגיה לרכב אוטונומי וקיימים חמש וחצי שנים. איננו גדלים בצורה היסטרית אלא באחריות".
אור עופר, מנכ"ל SimilarWeb הוסיף, "הסיפור שלנו משעשע, לעובד הראשון הבטתי שנמכור בעשרים מיליון דולר או שנסגור את העסק. סימילארווב בינתיים ניפצה את התחזיות ואנו עושים מדידה לעולם הדיגיטלי. אנו מחברות המחקר שוק הגדולות בעולם, יש לנו 900 עובדים על 10 משרדים בעולם וכ-550 מהם בישראל. יש לנו כ- 300 משרות פתוחות".
לדברי לוי, "אנחנו מעסיקים 1,100 איש בישראל ויש משהו נחמד במודל ההייטק - ההצלחה משותפת, מחלקים אופציות לעובדים וכשמצליחים המעגל יותר גדול ולכן יש חובה לשלב יותר אנשים במעגל ההייטק, אבל צריך לייצר לכך תשתית, כלומר להשקיע בחינוך, לקחת את כספי ההייטק שנכנסים למדינה במיסים ולהמשיך להוריד חסמים ולהכניס אנשים לעולם ההייטק. יש להשתמש בעקרונות שלנו של חדשנות והפקת לקחים ולהכניס אותם לחינוך".
אור לנצ'נר אמר: "בסוף ההייטק הוא דבר רחב, לא כולם צריכים להיות מתכנתים. זה לא ממש משנה מאיפה אתה ומה עשית. יש דרכים להיכנס פנימה ודווקא בישראל אנו הולכים וגדלים בתחומים שבהם ניתן להיכנס ממש מתפקיד ג'וניור".
לדברי בן דב, "יש כאן שתי כלכלות. וכואב לי לראות את זה, יש אנשים עם חל"ת שעתיד להסתיים, יש בארץ אוכלוסיות מוחלשות. אני חושב שצריך לשמור על צנעה ואני לא רואה אצלנו בחניון למבורגיני, זה לא הסגנון שלנו. אנו מעסיקים עשרות אנשים וצריך לפזר את זה".
שטילמן הוסיף, "כולנו מעדיפים לבנות חברה גדולה בישראל, אבל עם כל הכבוד לדיבור על לחבר את ישראל להייטק יש להבין שבישראל אין מספיק עובדים בשביל כל החברות וכל הכסף שגויס. לשם כך יש להכניס עובדים זרים. אנו בונים כעת מרכז בדובאי ושם קיבלנו למשל אישור להכניס 200 עובדים ביום. בישראל לוקח זמן רב לקבל אישור להכניס עובד אחד. מעבר לכך במערכת החינוך צריך לחנך לזה. בישראל לא מלמדים ניהול מוצר, הלימודים כאן לא רלוונטיים להייטק בכלל. אם ישנו את מערכת החינוך אז עוד כעשר שנים יהיה כאן דור שיתאים להייטק ועד אז-נצטרך לבנות במקומות אחרים".