TechTLV 2024מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בישראל: "ה-AI ייכנס לכל תחום בחיינו"
TechTLV 2024
מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בישראל: "ה-AI ייכנס לכל תחום בחיינו"
עמית קריג אמר בכנס TechTLV של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ופאפאיה כי המחויבות של אנבידיה לישראל נובעת מהאנשים: "בלי היזמות הישראלית לא היינו מגיעים לאן שהגענו"
"בינה מלאכותית תיכנס לכל תחום בחיים שלנו" - אך אמר הבוקר (ב') עמית קריג, סגן נשיא בכיר באנבידיה ומנהל מרכז הפיתוח בישראל, בשיחה עם עיתונאי כלכליסט עומר כביר בכנס TechTLV של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ופאפאיה.
בפתח דבריו ציין קריג את עובד החברה אבינתן אור, שנחטף ממסיבת נובה יחד עם בת זוגו נועה ארגמני: "אני שולח כאן חיזוק למשפחה ולחזרתם של כל החטופים והחטופות".
איך אנבידיה ישראל הגיבה והתמודדה עם המלחמה?
"הדבר הראשון שעשינו הוא גיוס כספים. יש לנו שיטה שלפיה כל שקל שעובד תורם, אנבידיה מכפילה את הכסף. הפעם עשינו תרומה משולשת. גייסנו, על ידי כל העובדים בעולם, 5 מיליון דולר, והחברה הוסיפה עוד 10 מיליון דולר. הכל נתרם לארגונים. מהיום הראשון נפתח המטבח שתורם מנות, 20 אלף מנות יצאו עד עכשיו לחיילים. כמו כן אנחנו תורמים לטפטופים לילדי המפונים".
מה אחריות ההייטק במדינה?
"כמנוע כלכלי מספר אחת בישראל, האחריות שלו גדולה מאוד, ושל החברות הגדולות היא אחריות נחרצת. מעבר לעזרה, עודדנו את העובדים ללכת ולבזבז כסף כדי להחזיק את העסקים הקטנים והבינוניים. גייסנו בשנה שעברה מאות עובדים, ולא עצרנו באוקטובר - גייסנו מאות גם השנה. הקדמנו את ההשקה של Israel-1, אחד מעשרת המחשבים החזקים בעולם. הקדמנו בחודשיים את ההפעלה שלו והוא מהווה תשתית לקלאסטר של AI בעולם".
למה אתם כל כל מחויבים לישראל? הרי אין לכם מפעלים כאן.
"במילה אחת - האנשים. בלי היזמות הישראלית לא היינו מגיעים כחברה לאן שהגענו, המערכות של מלאנוקס יושבות עמוק בתוך התשתית שמאפשרת את ChatGPT. גם המרקם החברתי והאחריות ההדדית שיש לנו כאן חשובה, רוב העובדים לא ירצו לעבור מכאן. המלחמה דווקא חידדה את זה, גם ג׳נסן הואנג (מנכ״ל ומייסד החברה - ס"ש) רואה את העמידות של ישראל ופעילותה של אנבידיה כאן, ובמטה העולמי מאוד מעריכים את זה".
מה באמת מקומה של ישראל במהפכת הבינה המלאכותית?
"כשלוקחים בינה מלאכותית ורוצים לעשות ניתוח מהיר, אי אפשר להשתמש ב-gpu (יחידת חישוב - ס"ש) אחד בודד, ואז מחברים הרבה יחידות כאלה. הן יוצרות פקקים, ופה נכנסת הטכנולוגיה הישראלית של גמישות ברשת וגם חישובים. זה מתבצע תוך זרימת המידע ולא רק בנקודות הקצה. כל זה מפותח כאן בישראל והליבה מבוססת על מלאנוקס".
לפני שנה רוב האנשים לא הכירו את ChatGPT, והתחוללה כאן מהפכה אמיתית. מה יקרה השנה?
"אנחנו באנבידיה עובדים על הבינה המלאכותית כבר שנים, אבל מה שקורה היום הוא שזה נכנס לכל תחום. אנחנו מוצפים באפליקציות. צ׳ט זה רק ההתחלה, בינה מלאכותית תיכנס לכל תחום בחיים שלנו".