סגור
כנס לונדון חנן פרידמן
(כלכליסט)

ועידת לונדון
חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי: "אנחנו לא רואים בפינטק תחרות, אלא שותפות"

עוד אמר פרידמן בראיון לסופי שולמן בוועידת Mind the Tech, "הקמנו לאחרונה עם בכירים בצה"ל את הגראג' והבנו שזו יוזמה משנה-שוק. שילוב בין יכולת יזמית מקומית עם היכולות והעוצמה של הבנק"

חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי, מאמין שתעשיית הפינטק והבנקים צריכים לעבוד ביחד ויכולים להיות שותפים אמיתיים. בשיחה עם סופי שולמן מ"כלכליסט" בוועידת מיינד דה טק בלונדון, הוא אמר בין השאר: "הבנו לפני יותר מחמש שנים שהבנקאות העולמית וזו שבישראל עומד להשתנות לגמרי ובנקים יהפכו להיות חברות טכנולוגיות המספקות שירותים פיננסים. כדי לתת ללקוחות שלנו שירותים רלוונטים ולהיות תחרותים בשוק החדש שבו הדיגיטל נמצא לפני הכל התחלנו את המסע שלנו עם פפר שהוא שירות בנקאי מלא מקצה לקצה. פפר יוכל בעתיד הקרוב לשרת את רוב לקוחותינו ויש לו קצב גידול גדול מאוד של לקוחות. איני יכול לחלוק עוד מספרים של מספרי לקוחות או רווחיות, בעיקר כי שם המשחק הוא גידול במספר הלקוחות. עדיין לא השגנו את הגידול שמאפשר לנו לחשוף מספרים".
בהתייחסו לבנק החדש שעומד להתחיל לפעול בישראל, אומר פרידמן: "יישמנו תשתיות וטכנולוגיות שיאפשרו לנו להתחרות בשחקנים חדשים, ואנחנו בוטחים בלקוחות שלנו, שיודעים שיוכלו לקבל את הכסף שלהם בכל רגע. אתה צריך נזילות וביטחון שיש לנו להציע ללקוחות שלנו. יש לנו הרבה יוזמות. אנחנו לא רואים בפינטק תחרות אלא שותפים ויש לנו הרבה דוגמאות לכך. אחת מהן היא חברת הסטארט-אפ הישראלית שרגיין. אנחנו משתפים פעולה עם חברות פינטק ואוהבים לשלב אותה במערכות הפיננסיות.
1 צפייה בגלריה
ועידת Mind The Tech חנן פרידמן מנכ"ל בנק לאומי בשיחה עם סופי שולמן
ועידת Mind The Tech חנן פרידמן מנכ"ל בנק לאומי בשיחה עם סופי שולמן
חנן פרידמן מנכ"ל בנק לאומי בשיחה עם סופי שולמן
(צילום: אוראל כהן)
פרידמן מאמין בצורך להיות חדשני ומתקדם ולכן אומר: "צרכים יומיים מפותחים על ידינו ובעצמנו, אבל אם רוצים טכנולוגיה פורצת דרך חייבים לשלב טכנולוגיה של חברות טכנולוגיה מתקדמות - וחברות הפינטק רואות בנו שותפות. אנחנו נאבקים על הכישרונות שיש בשוק. גייסנו כישרונות ליחידות הטכנולוגיה שלנו מיחידות צבאיות והם מביאים איתם אנשים שעבדו איתם בעבר. כבנק מוביל בישראל גם בטכנולוגיה אנחנו מציעים להם משהו שאין במקום אחר: השפעה על חיי אנשים בארץ בזמן אמיתי זה דבר שהם לא ירגישו בעבודה בחברות פינטק.
"התחלנו גם לעבוד עם נשים חרדיות שעושות עבודה נפלאה והן משתלבות היטב בעבודה שלנו. הקמנו לאחרונה עם בכירים בצהל את הגראג' והבנו שזו יוזמה משנה-שוק. זה שילוב בין יכולת יזמית מקומית עם היכולות והעוצמה של הבנק. הם מחפשים רעיונות ועוזרים להם לבנות חברות בזמן הקצר ביותר. היוזמה הזו מביאה אנשים לבנק כדי להיחשף לפעילות הזאת. אנשים מבינים שכדי להיות שחקן בתעשיית הפינטק זה לא רק השקעה אלא גם רגולציה והבנה של צרכים פיננסיים בעולם".