סגור
כנס Tech @ Work מלי אלקובי
(אולפן כלכליסט)

כלכליסט טק
מלי אלקובי: "עובד שרק שוקל לעבור מקום עבודה, רמת המחויבות שלו לארגון יורדת"

אלקובי, מומחית בתחום חוויית העובד, אמרה בכנס Tech@Work של כלכליסט ואמדוקס כי "לא כל ארגון יכול להעסיק אנשים מכל מקום ולכן הוא צריך לחשוב על עוד פתרון, למשל לאפשר לעובדים בחודש בשנה שאינו עמוס לעבוד מכל מקום – קוראים לזה Worcation - שילוב בין עבודה וחופשה"

"גיוס טאלנטים ועובדים בעידן של תחרות כה גדולה ותחלופה כה משמעותית, זה אינו פשוט", כך אמרה מלי אלקובי, מומחית בתחום חוויית העובד, בכנס Tech@Work של כלכליסט ואמדוקס.
לדברי אלקובי: "שני מחקרים חדשים שעלו בתקופה האחרונה, של מיקרוסופט ושל אתר GLASSDOOR מצאו נתונים מרעישים לגבי תחלופה. ההגדרה שניתנה על ידי שני האתרים האלה מתייחסת דווקא לתחלופה אדירה מבחינה היסטורית. אנו רואים נתונים מאוד גבוהים של עובדים שמחפשים מקומות עבודה בכל רגע נתון, או שוקלים לעזוב את המעסיק שלהם בכל רגע נתון".
המידע שאלקובי מציגה מטריד ארגונים שאינם מעוניינים למצוא עצמם במצב שבו כל עובד עלול לקום וללכת. לדבריה, "עובד שרק שוקל לעבור מקום עבודה, רמת המחויבות שלו לארגון יורדת, רמת התפוקה שלו יורדת בכ-18% וכמובן שמדובר בהרבה כסף של הארגון, שלא לדבר על הסיטואציה האכזרית שבה עובד מצוין עוזב ארגון ונדרשים משאבים כדי להחליף את העובד. לכן כדאי לאמץ אסטרטגיות שיצמצמו את התופעה הזאת.
"במיקרוסופט בדקו מדוע אנשים מחפשים עבודה בתקופה הזאת, מה שנקרא 'ההתפטרות הגדולה' וכמעט כל הנתונים מעידים על כך שאנשים חשים שחוקים, מרגישים שהגבולות בין חייהם הפרטיים וחייהם בעבודה הטשטשו – והם מחפשים עבודה אחרת", אמרה אלקובי.

1 צפייה בגלריה
מלי אלקובי כנס טק וורק יום שלישי
מלי אלקובי כנס טק וורק יום שלישי
מלי אלקובי

שילוב בין עבודה וחופשה
"יש אסטרטגיות שמאפשרות התמודדות עם מצב כזה", ציינה אלקובי. "ראשית, ישנו הטרנד של עבודה מכל מקום. מדובר בשוני מעבודה היברידית או עבודה מהבית, מכיוון שכאן ניתן לעבוד מכל מקום ברחבי הארץ וגם מכל מקום בעולם, מה שמייצר עבור העובד סוג של גמישות שמאפשרת לעבור למשל לגור במקום שבו המחיה זולה, או לעבור לגור ליד ההורים כדי שאלה יסייעו בגידול ילדים.
"לפני הקורונה הנתונים הראו שכ-5% מהעובדים בעולם יכלו לעבוד בשיטה הזו של עבודה מכל מקום ורובם היו בארה"ב. הקורונה מעלה את הנתון הזה לכ-20% בשנתיים הקרובות. כל הזמן מצטרפים ארגונים לטרנד הזה, גם בישראל.
"לא כל ארגון יכול להעסיק אנשים מכל מקום ולכן הארגון צריך לחשוב על עוד פתרון, למשל לאפשר לעובדים במשך חודש בשנה שאינו עמוס לעבוד מכל מקום – קוראים לזה Worcation - שילוב בין עבודה וחופשה.
"פתרון נוסף הוא קיצור של שבוע העבודה. באיסלנד ביצעו ניסוי בתחום זה וגם בניו זילנד, בחברת Perpetual Guardian שקיצרה את שבוע העבודה לארבעה ימים, תהליך שלווה על ידי אוניברסיטה. הניסוי הוכיח שקיימת עלייה ביעילות וירידה בימי ההיעדרות, לצד ירידה בסטרס ועלייה בשביעות רצונם של העובדים. קיצורו של שבוע העבודה לארבעה ימים הוא בעצם סוג של העלאה לעובד בלי להוציא כסף מהכיס.
"נקודה נוספת נוגעת לזכות להתנתק. עולם העבודה הוא אינטנסיבי ואנשים עובדים כל הזמן. הבסיס לכך הוא תביעות תקדימיות שהיו באירלנד נגד מעסיקים שהעבידו את עובדיהם מעבר לשעות שהופיעו בחוזה, אבל יש דרך להימנע מכך בלי תביעות: דיימלר, יצרנית מרצדס חוקקה חוק שמונע מעובדים לעבוד בסופי שבוע וחופשות. היא אפילו יצרה שירות הודעות שיידע את מי ששלח אימייל שהעובד נמצא בחופשה והאימייל ימחק, כדי שהעובד לא יהיה מוטרד. כך ניתן לגייס עובדים בצורה קלה – וגם לשמור על רווחתם", סיכמה אלקובי.