ועידת התחזיותרו"ח שחר זיו, שותף מנהל ב-BDO: "שנת 2025 תהיה שנת מפנה בעולם הכלכלה הירוקה"
ועידת התחזיות
רו"ח שחר זיו, שותף מנהל ב-BDO: "שנת 2025 תהיה שנת מפנה בעולם הכלכלה הירוקה"
זיו אמר את הדברים בוועידת התחזיות של כלכליסט, בשיתוף בנק הפועלים והפניקס. עוד אמר: "בשנים הבאות כל החברות הציבוריות יצטרכו לדווח על המחויבות שלהם ל-ESG (השקעות ירוקות), ובאירופה מגדילים לעשות, ומחייבים את כלל החברות לדווח איך הפעולות שלהם משפיעות על האקלים"
"בשנת 2024 תהיה עליית מדרגה בכלכלה הירוקה, אבל בשנת 2025 תהיה כבר סערה ומפץ בכלכלה הירוקה", כך אמר רו"ח שחר זיו, שותף מנהל ב-BDO בוועידת התחזיות של כלכליסט. זיו אמר כי "עם זאת, יש לזכור ששנת 2024 תהיה מאתגרת, ומי שלא ייערך ב-2024 למה שיקרה ב-2025, עשוי למצוא את עצמו במגרש חדש ללא ששם לב".
זיו שיתף כי חברות רבות מתלבטות האם בכלל לתכנן תקציב לשנת 2024 כשרמת אי הוודאות היא כה גבוהה, זיו אמר כי עמדתו היא "כי חייבים לעשות תקציב, זו חובה, ברור שצריך לקחת בחשבון שיש אי ודאות, אבל יש לבנות תקציב".
עוד הסביר כי "לפני עשרים שנה מי שטיפל בנושאי הכלכלה הירוקה היו אנשים מהשורה השניה במחלקת משאבי אנוש. כיום זה חלק מהנושאים של קומת ההנהלה והדירקטוריון, החשיבות העולה נובעת משינויי הרגולציה, הרגולטורים הם המובילים של הדבר הזה". בהמשך דבריו הסביר זיו כי הרגולציה דוחפת לעליית החשיבות של הכלכלה הירוקה דרך שני אפיקים. האפיק הראשון הוא "הרגולציה של השוק הפיננסי, הם משפיעים על כללי המשחק של המשקיעים והמממנים. בשנים הבאות כל החברות הציבוריות יצטרכו לדווח על המחויבות שלהם לESG, ובאירופה מגדילים לעשות, ומחייבים את כלל החברות (גם הפרטיות, ש"ט) לדווח איך הפעולות שלהם משפיעות על האקלים".
ייבוא (משתלם לייבא ממדינות מזהמות, ש"ט), אז יהיה מכס שיעשה שיווי משקל, וזה ישפיע על חברות ישראליות. זו לא תיאוריה אלו דברים שקרו בשוק הרכב, הרכב החשמלי דחק את הרכב עם מנועי הבעירה". זיו הסביר כי עלייתה של הכלכלה הירוקה מביאה הזדמנויות עסקיות רבות, לדוגמה "ניקח את שוק המגבונים, שוק שישראל חזקה בו מאוד, עוד כמה שנים לא יהיה ניתן לייבא לבריטניה מגבונים עם שיעור התכלות גבוה. גם שיעור הפלסטיק המותר באריזות צפוי לרדת בספרד".
בסוף דבריו התייחס זיו ל'שוק הפחמן' ואמר "כעת מדובר בשוק לא מפותח, אבל כללי המשחק עתידים להיות שמי שלא מצליח לייצר באנרגיה נקייה יותר, ולא מצליח להפחית פליטות על ידי שימוש יעיל יוכל לקנות היתר לפליטת פחמן, יש לזה שוק. בישראל כיום, פליטת פחמן של מגה וואט עולה דולר. אנחנו חושבים שהמחיר יעלה וישתווה לזה של אירופה שעומד על כ-4 דולר למגה וואט". זיו אמר כי שוק הפחמן מאפשר שתי הזדמנויות עסקיות: "הראשונה היא ה'מרקט פלייס' של המסחר בפחמן, מה תהיה בורסת הפחמן הישראליות. יש כמה שחקנים שמנסים להיכנס לזה. והדבר השני, הוא רווח מעסקאות בפחמן".