סגור
ועידת פינטק ליעד אגמון
(סיני דוד)

כנס פינטק 2022
"אינסייט לא מאיימת על קרנות ישראליות שמשקיעות בסיד - היא רוצה לעבוד יחד"

ליעד אגמון, שותף בקרן Insight Partners ומייסד Dynamic Yield, שנמכרה למקדונלדס ב-300 מיליון דולר ואחרי כן למסטרקארד, אמר את הדברים בכנס פינטק 2022 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים. לדבריו: "גם את ההשקעות בשלבים המוקדמים שעשינו בשבועות האחרונים עשינו בשיתוף פעולה עם קרנות מקומיות שהם בעצם הכירו לנו את החברות"

ליעד אגמון, שותף בקרן Insight Partners, השתתף בשיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך, בכנס פינטק 2022 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים. קודם לכן היה בצד השני של ההייטק כיזם שהקים מספר חברות, המוכרת שבהן היא Dynamic Yield, שנמכרה למקדונלדס בסכום של 300 מיליון דולר שנמכרה לאחר מספר שנים למאסטרקארד.
חברת Dynamic Yield פיתחה פלטפורמה שמסייעת למשווקים להגדיל את הכנסותיהם על ידי התאמה אוטומטית של תוכן אתר האינטרנט, אתר המובייל, האפליקציה או המיילים השיווקיים שהמשווק שולח ללקוחות.


1. מה נקודת המבט שלך על המכירה האחרונה למאסטרקארד מנקודת מבט של הפינטק?
"מכירים את מאסטרקארד מנקודת מבט צרכנית של כרטיסי האשראי אבל בעצם היא אחת החברות הגדולות בעולם ואחת המניות עם התשואה הכי גדולה בעשר השנים האחרונות. שליש מהכנסות שלה הם משירותים דיגיטליים. זו בעצם חברת טכנולוגיה שאנחנו מכירים רק רובד אחד שלה. כשמכרנו את Dynamic Yield למקדונלדס הרעיון היה שאחרי שנה וחצי נטמיע את הטכנולוגיה שלנו ונעשה ספין אוף. היה לנו שלל לקוחות שהם לא האסטרטגים למקדונלדס אבל זה היה שילוב טוב. כשתחלנו בתהליך המכירה הכרנו את ההנהלה של מאסטרקארד והיה חיבור בינאישי ממש טוב וזה תאם את האסטרטגיה שלה. שנה קודם לכן היא קנתה חברה שמעסקת בשימור לקוחות לאורך זמן, הרכישה שלנו היה משהו מאוד אורגני. זו בעצם הרכישה הראשונה של מאסטרקארד בישראל וזה מרכז פיתוח ראשון שלה בישראל ואני מאמין שיגיעו עוד בהמשך".

1 צפייה בגלריה
 ועידת פינטק ליעד אגמון שותף Insight Partners
 ועידת פינטק ליעד אגמון שותף Insight Partners
ליעד אגמון, שותף בקרן Insight Partners, בשיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך בכנס פינטק
(צילום: יריב כץ)

2. אתה מוכר יותר כיזם ועכשיו אתה נכנס לקרן השקעות Insight Partners, אחת הגדולות עם 20 מיליארד דולר בבנקים, זה שינוי משמעותי?
"זה לא היה בתכנון שלי. ג'ף הורינג, מי שהקים את Insight Partners, הוא פשוט אחד האנשים הכי מדהימים שפגשתי. ישבתי איתו כמה שעות והוא הציע לי להצטרף. הוא מסוג האנשים שכשהם אומרים לך להצטרף אז אתה פשוט מצטרף. רציתי להיות בסביבה שלו וחשבתי על התוצאות אחר כך. אלו היו כמה שבועות מורכבים בחיים שלי כשהייתי צריך להודיע להנהלה של מקדונלדס ולמאסטרקארד ולחברה שלי. היינו בתקופה מאוד מורכבת, אנחנו באמצע ספין אוף, אני מנכ"ל החברה ובתפקיד בכיר בחברה אחרת ואני מחליט לעשות שינוי כיוון מאוד משמעותי. איך אתה מנהל את זה? הבוס שלי הוא ה-CFO של מקדונלדס. זה היה מאוד מלחיץ. הרגשתי שהרווח של להיות ב-Insight היה שווה את הסבל בשבועות האלו. זה הצדיק את עצמו. אף פעם לא ראיתי כל כך הרבה IQ ונחמדות בחדר אחד. הם בנו משהו מאוד מיוחד".

3. Insight ידעו להשקיע לפי שהגעת אליהם, מה הערך מוסף שאתה מביא? מה לדעתך אתה יכול לתרום?
"אני בן 45 והקמתי את החברה הראשונה שלי ב-2004. צברתי שנות ניסיון כיזם וחטפתי מכות מכל כיוון מקרנות שמשכו את ההשקעות שלהם ועד מאקזיט שבו הרוכש עשה "ויברח". שכרתי אנשים בכל העולם אני חושב שאני יכול לתת הרבה ערך מוסף למנכ"לים של החברות שבהן אנחנו משקיעים, ובעיקר לצעירים שבהם ובשלבים המקודמים שלהם. אני עושה "השקעות אנג'לים" כבר הרבה שנים ואני מרגיש שאני חי את התחום הזה. ב- Dynamic Yield היה לי בורד מעולה והייתה לי חוויה מדהימה עם הבורד שלי, אני לא חושב שהרבה אנשים יכולים להגיד את זה. זה ארוע מורכב. בבורד צריך תמהיל נכון של אנשי כספים ואנשי אופרציה. אז אני מאוד שגם אם אני אעשה השקעות טובות וגם שאני אוכל לעזור לחברות שאני אהיה בבורד שלהן".

4. לפני שבוע קיבלתי הודעה על השקעה בסכום של מיליון דולר בסיבוב SEED, מדובר בסכום זניח לעומת ההשקעות של הקרן. מה זה?
"כן, השקעתי מיליון דולר בחברה. אני שם רגע בצד את גודל הצ'ק ואני רוצה להתרכז במה שהקרן מנסה לעשות. היא מנסה למצוא את היזמים הכי טובים בעולם שבאים לפתור בעיות מאוד גדולות ולתמוך בהם. אז התמזל מזלנו ופגשנו בחברה כזו. כשאתה פוגש טאלנט אז אתה פוגש טאלנט. קרנות אחרות מתמחות בזיהוי דפוסים של חברות. הם יודעים לזהות מה זה אומר חברה טובה, מי זה יזם או יזמת חזקים מאוד והם יודעים לעשות את זה בהיקף רחב ולאורך שלבים שונים של התפתחות החברה".

5. עד עכשיו הקרנות הישראליות נשארו "רעבות" כיוון ש- Insight השאירה להם את השלבים הראשונים. פתאום Insight נכנסים גם לשלבים המוקדמים ובקלות אפשר להעלים את התעשייה ולאיים עם קיומן של הקרנות הישראליות?
"חד משמעי לא. גם את ההשקעות בשלבים המוקדמים שעשינו בשבועות האחרונים עשינו בשיתוף פעולה עם קרנות מקומיות שהם בעצם הכירו לנו את החברות. המטרה היא לא "לקחת" את השלבים המוקדמים של החברות. זה לא הגיוני. המטרה היא לחבור אליהן ולייצר ערך".